Ansikts målning

Thea har sovkompis i kväll och de ville måla sig. Nu leker de mörker kurragömma med Elis. Huuu...



Två hundvalpar:-)

Naturen förändras

För ca två veckor sedan tog jag en bild från samma plats. Då var naturen som mest uppklädd. Nu har den börjat gå i dvala så färgerna är inte längre lika klara.



Det är regn tungt i luften men färgerna är mattare och löven färre.

Lövplockning och bus

Då Ida och Wilmer kom började vi med att äta lunch för Thea skulle iväg på träningen. Sen tog vi en promenad i skogen. Vi skulle hitta lite fina löv att höstdekorera med. Först ska de få torka en stund och sen ska vi koncervera dem för att kunna göra uppsättningar lite senare i höst. Ett bra pyssel vid dåligt väder.



Kusinerna.



Ida plockar hallon löv att ha som bas.



Mosters prins



Ida och Irma har gömt sig. Det blev lite kurragömma lek på hemvägen. Det var lite trötta barn som behövde roas.

Ovanlig lördagmorgon

Ovanlig lördag morgon kan jag gott säga. Jag vaknade upp i min gamla säng som står i mitt gamla rum hemma hos mamma och pappa. Jag och flickorna var hos mamma och pappa igår kväll och sen sov vi över. Super mysigt. Thea och jag sov tillsammans i mitt gamla rum medans Irma sov med mormor och morfar.

Strax före 20 gick jag och Thea upp och lade oss. Vi låg och läst en stund men båda var trötta så vi släckte lampan och pratade istället.

På morgonen tog vi det lugn och umgick med föräldrarna. Fast redan vi 9.30 åkte vi hemåt. Thea skulle på Jujutsi. Ida och Wilmer skulle komma till mig och Irma.



Då vi kom hem mös flickorna i soffan.



Hur goa som helst. Love you girls!!!


Pussel

Thea och Elis hade kompisar efter skolan. Då de åkte hem satte jag mig med Thea och hjälpte henne med läxan. Hon är så duktig och koncentrerad. Det var både läsförståelse, vokaler, läsa ett stycke och matte. Det låter kanske mycket men jag tror vi satt 20 minuter. Ganska lämpligt. Delar vi upp det är det inte ens tre minuter per dag under en vecka.

När Theas läxa var klar var Irma VÄLDIGT trött så jag lade henne.

Medans jag lade Irma hade Thea plockat fram pusslet som jag köp åt dem i Juli så vi satte oss en lång stund med det. Härlig avslutning på en härlig dag.



Jag höll ut längts i kväll. Pusslet är på 1000 bitar så vi har nog ett vinterprojekt framför oss.


Besökarna här

Vid halv elva rullade de in på gården. Isak hade precis somnat så moster tog vagnen och gick en sväng med honom. Irma blev inspirerad så hon tog dockan och sin vagn och gick ut på gården på en promenad. Maja kom in en liten stund senar för killen var inte sugen på sova. Irma var inte långt efter. Då jag tittade ut för att se var hon ställt dockvagnen mötte denna syn mig.



Ganska sött! Hon skulle vara likadan. 

Det var en trevlig dag med barnmys. De är så goá de små och det är trevligt med främmande. Mitt i lunchen dök mamma upp. Jag hade bjudigt henne men tyckte sig inte ha tid också kom hon i alla fall. Kul!



Malin, Isak och mamma



Irma kan konsten att aktivera folk. Här är det moster som bakar med play- doon med henne.

Då Thea och Elis kom hem fick Isak många att titta på och fick stora blå ögon. Han såg ut att insupa alla intryck med en sån intensitet att jag undrar hur "tankarna" går i natt för honom.



Först satt han i mitt knä. Mmmm vad jag luktade. De är ju så mysiga dessa små....



Thea är en riktig baby magnet. Både hon och de små brukar se så här lyckliga ut. Isak är inget undantag.


Gårdagens inköp



Två par vantar och hårsnoddar. :-)

Kusin Malin, Moster Maja och lille Isak på besök

Idag var det bestämmt att min kusin, hennes son och mamma skulle komma. Jag som aldrig har fika hemma fick ställa mig och baka. Irma fick vara hemma från dagis både med anledning av besöket och även för att hon ska vara där i morgon då jag är på utbildning. Vi bakade en sockerkaka tillsammans. 



Här mäter hon upp ingredienser till kakan.



Efter avslutat bak måste ju koken smaka på smeten. Gissa om hon var grisig? :-)

 

Dejt med maken

Morgon var som vanligt. Det börjar vara en rutin. Frukost, påklädning...-Har du borstat tänderna? Kammat håret? osv

På dagis blev jag stannandes, som vanligt, har sällan bråttom någonstans. Lämnade tiderna för de närmsta veckorna och pratade med fröknar och andra föräldrar. Jag tycker det är trevligt med lite socialt skit snack. Dessan lämnade samtidigt som jag så vi bestämde en liten kaffeträff.



Dessan i hennes kök under vår kaffe dejt. (bara jag som dricker kaffe dock)

En timme blev det innan jag skyndade iväg till min lunch dejt med maken. Det andra gången på någon vecka som vi träffas över en lunch. Väldigt trevligt att bara ha varandra och sig själv att bry sig om. Dessutom behöver vi ju inte tillaga maten själv heller. Snacka om lyx.  Efteråt tog vi en promenad efter "kärleks stigen". Den heter faktiskt så.



Peter på kärleks stigen.

Jag hann på stan och köpa mig två par vantar innan jag kl 13 skulle vara i kyrkan på kurs. Jag fick prova meditera. Hade en helt annan bild av det. Blev väldigt inspirerad att prova påriktigt. Då jag berättade det för mamma på kvällen blev även hon intresserad. Hoppas vi får till ett tillfälle då vi kan följas.

Peter åkte med mig hem från stan. Rena lyxen, igen. 40 minuter bara för oss. Åkturen slutade på dagis. Där fanns bara två barn. Det hade jag iof räknat med men det var bara ett fel. Jag hade räknat med att Elis skulle vara hos Lucas och inte Thea men så var det. Ha ha lite kul.

På kvällen kom mamma och pappa. De har varit borta såååå länge. Vi är så van att ha dem nära hela tiden så det blir lite konstigt då de varit borta. Roligt att höra vad det gjort. Det ska bli kul att se alla bilder och höra ännu mera.

Äntligen vattengymnastik

Efter flera veckors inställd vatten gymnastik klaffade allt idag. Ingen sjuk eller att jag hade roliga veckan.

Dagen började förstås långt tidigare med de vanliga bestyren. En maskin med tvätt hann jag med innan jag lämnade Irma på dagis. Direkt från dagis åkte jag förbi Emelies mamma med Emmes ridkläder.

Efter det åkte jag till jobbet. Alltid lika roligt och idag då speciellt. Jag gick till chefen direkt för ett litet "prat". Bestämde mig förra veckan att jag ska börja om att jobba i November. Vi pratade en lång stund. I november börjar jag på 50% med administrativt arbete. Det sträcker sig fram till sista december. I mitten på november ska jag på en två dagars kurs i samordning. Det känns verkligen hur kul som helst och jag ser bara möjligheter.

Kl 10.50 hade jag tid på Vc för provtagning sen var jag och handlade. Bäst att passa på göra så många ärrenden som möjligt då jag är i civilsationen. På affären träffade jag en kompis som jag inte pratar så ofta med så det blev en massa surr innan jag åter for till jobbet. Där åt jag lunch och började tänka ut hur mitt schema ska se ut. Vi gör våra egna scheman på mitt jobb. En stor förmån anser jag. Jag velar inte så mycket då jag gör schema så det var klart efter trettio minuter. Sen var det bara att "jaga" rätt på chefen igen och få godkännt för hur jag tänkte.

Medans jag höll på med detta ringde arbetsteraputen och meddelade att mina ortoser hade kommit. Jag kastade mig i bilen och gjorde ett andra besök på Vc. Äntligen kom de. Sitter med dem på nu. De stödjer handlederna mycket då jag sitter framför datorn. Passade perfekt att de kom nu, då jag håller på att ställa in mig på jobb. 

Nu var det då äntligen dags för vattengymnastik. Som alltid då det är fysisk aktivitet kan jag inte ta det lugn så det blir spännande att se hur jag mår i morgon. Skönt var det i alla fall.

Kvällen har varit en riktig slappar och organistations kväll. Barnen har myst med var sin film och jag har fixat med dagis, fridtids och taxi tider. Det är en del att var sekreterare och organisator(kanske ett  påhittat ord) i familjen Määttä:-)

Fullspeckad måndag

Idag har jag haft jämt göra med livet.

Morgonen började hyfsat bra. Alla har utedag på måndagar så det är till att göra matsäck åt tre stycken. Ofta brukar Peter vara hemma och hjälpa mig min i morse åkte han till Stockholm för att sedan dra till Göteborg. Vilken "glober trotter" jag har till make. Som tur var hade jag Emelie hemma. Det var så mysigt att hon är här. Känner riktigt hur jag saknat henne. 

Då T och E åkte iväg med taxin ringde jag en förälder för ett litet prat. Jag ville ta det utan stora öron. Inte för att det tog länge eller var något som de inte kunde höra på men ibland är det skönt att prata ostört.

Irma var inte så sugen på kläder så vi "bråkade" lite. Följde blev att jag inte kom i tid till skolstarten. Hade lovat Thea att vara med på en av hennes lektioner. Fast det blev en ganska lång stund ändå. Andra lektionen hade både Thea och Elis tillsammans men då satt jag med Elis. Han var så gullig, satt och höll min hand hela tiden. Sen på kvällen var han så glad över att vi hålltit handen.

En av hans klasskamrater vill nog också hålla handen. Åh vad de är bedårande dessa sex åringar.

På em hade jag ledningsgruppsmöte. Det tog jätte lång tid. Vi var inte klara förän 17.30. Tur att alla tre var hos kompisar men Irma var trött. Hon somnade i soffan direkt vi kom hem.

Thea fixade sin matteläxa med bravur och var så duktig. Hon gjorde den direkt vi kom hem utan att jag behövde påminna henne. Det värmde i mamma hjärtat då det fanns massor av andra saker att fixa med.

Vi satte oss och såg lite av Star Wars 3 innan de knoppade in. Sen har jag varit social med Emelie och röjt i köket. Nu ska jag också nanna kudden.

Söndagen inte slut efter skogen

Redan innan vi packade ut oss i skogen visste jag att vi skulle till Sjulnäs på kvällen. Annars hade vi nog stannat längre.
Jag rensade de stackars bär jag fått ihop sen åkte vi. Där var det middag och trevlig samvaro med vännerna. Svägerska och svåger som bor granne kom över så Wilmer och Irma fick leka en stund.

Strax efter 19 rullade vi mot Öjebyn för att hämta stortjejen. Sen var det bara hem och sov kudden.



Emelie och Irma. Glada att ses igen efter flera veckor.


Ut i lingon och blåbärsskogen

Igår(lördag) bestämmde jag och Maria H att vi skulle ta barnen med oss ut i skogen. Där skulle vi göra lunch och plocka lingon. Våra ambitioner var inte att komma hem med flera lite utan bara för mysighetsfaktorn.

Vi skulle åka vid 11. Maria trodde de skulle vara klara då.




Här sitter  vi klara och väntar på resten av gänget.



Det tog en stund innan de kom så barnen började leka.



Barnen gick direkt till den lilla bäck som rann vid stugan som var vår bas.



Vi var många ute i skogen denna härliga höstsöndag.



Thea och de andra stora barnen tog väl hand om "lilla" Irma. Här är det Thea som tar en tur i bäcken med henne.



Med mätta och glada barn gav jag och Maria oss in på bär plockningen. Många pauser blev det.



Här tar jag och Irma ett stopp i blåbärsriset. Det blev ett lååångt stopp.



Det sista  vi gjorde var att äta kubbe. Mätta nöjda barn fick vi med oss hem. Alla jätte nöjda med dagen.

Började dagen med yoga



Andas rätt, koncentration inför en övning.



Snygg är jag inte men skönt är det.

Den stora konstnären

Hemma efter en full dag med intryck och mys ville Irma måla med vattenfärg. Vi tog ut grejerna och satt ute och lekte konstnärer.



Den store picasso.



Katten övervakade oss från en något knölig plats.

Senare på kvällen plockade jag och maken ner stuttsmattan för denna sommar. Det gick bra Lydde. Vi tog det försiktigt.

Irma matar hönsen

Efter lunchen hade Irma lite mat kvar på tallriken som hon fick mata hönsen med.



Här är hon på väg med maten en bit från matbordet.



Hönan var den modigare och var framme först.



Här törs även tuppen fram.

Skogs promenaden

Vi utgick från jaktarstugan med vår promenad. Lite kul med en ny skogsmiljö. Först gick vi förbi gropen där skinnet och huvudet från älgen låg. Något år har de sett björnspår vid gropen. Nu fanns det, som turvar, inga.



Lovisa körde vagnen med Irma i.



Vi kom fram till en äng. Där sprang flickorna en lång stund mellan höbalarna.



Jag och Maria roade oss med en nyckelpiga.



Här har Lovisa brottat ner Maria. (Ett grep hon lärt sig på träningen.) Som "straff" ska Maria knuffa iväg henne som en kanon kula.



Flickorna ville titta på älghuvudet igen. Då de kom tillbaka från gropen gick de hand i hand. Söta som bara den.

Nyfälld älg...

och sen en promenad i skogen.

Då Lovisa kom hem från träningen packade vi in oss i bilen och åkte till Arnemarks jaktlag. Där de precis höll på att hänga en älg. Lovisas morbror var den stolta skytten.



Här står vi och tittar på den flådda, hängda älgtjuren.

Medans vi stod där och tittade på "köttet" blev flickorna kissnödiga. Turligt nog fanns det ett utedass på platsen.



Däremot luktade det inte så gott inne i den. Irma håller för näsan. Visst är det gulligt?

Irma och mamma myser

Kvart över elva åkte Peter iväg med Thea och Elis på deras första träning i Jujutsi. Theas kompis Emily och hennes pappa har gått några gånger och har peppat barnen och maken att börja. Även Lovisa skulle prova.

Jag ville inte vara hemma en dag till själv med Irma så jag ringde Maria (Lovisas mamma). Hon var pigg på sällskap så vi damsög lite också åkte vi dit. Maria bjöd på lunch. Hon gör världens godaste sallad. Mums.



Visst ser den härlig ut? Som tillbehör har vi sill i alla former. T.o.m färska jordgubbar från hennes land var det i.

Irma och Leonard lekte på gården och mös. Så kul att se dem. Han 11 år och hon 2 år och ändå har de så kul.



Här pysslar de med deras kaniner.



Leonard kör Irma runt huset flera gånger. De skrattade gott.



Här sitter de tillsammans på samma stol och fikar. Gullungar.

Lagom lördagmorgon

För mig har det verkligen varit en (nästan) exemplarisk morgon. Vid 7.30 gick jag och hämtade "värds bladet" sen kröp jag ner i sängen igen och läste den. Alltså, jag vet inte när det hände senast, ca 8 år sen kanske. Innan kl: 8 var alla barnen i sängen och mös/busade. Hur härligt som helst. TV:n har inte varit igång än.....helt otroligt.

Vid frukost framdukningen var Irma lite "busig". Hon ville hjälpa  till men det gick lite överstyr. Min kopp med välling åkte i golvet och det var en del andra grejer som flög. Den enda stunden som inte var mysig på morgonen.

Efter frukost sa det bara swich också var Thea och Elis klädda och ute. Just nu läser Thea Kp. Till hennes stora glädje har vi börjat prenumerera på den. Elis stutsar än. Irma och pappa leker med play do.



Det började med att Irma och Thea "degade" med play do:n. Då passade jag på att kamma dem. Har nog aldrig gått så bra. Jag fick till och med göra kalasflätor på Thea.



Visst är hon fin med kalasflätor?

Promenad i skogen



Skogsbarnen



Sorry vet inte hur jag vänder bilden.



Vackra färger och vackra barn. Vi hade en härlig stund i skogen.  


Elis kör crossare



Här kommer han...



och så far han.

Irma cyklar



Irma vill inte ha pinnen



Nu är den nästan borta men humöret på flickan sviktar



Så här arg blev hon.

Äntligen friska

Igår var Irma på dagis. Åh, vad hon längtade. Direkt vi kom dit bara lekte hon och glömde bort mig. Annars har hon haft en tendens till "separations ångest" de sista veckorna. 

Vardagen  är verkligen här. Igår fick jag med mig fler barn än jag äger hem från dagis/skolan. Lucas var bestämt redan dagen före. Theas kompis Tova hade ringt flera gånger innan jag åkte och hämtade dem. Så Thea ringde innan vi åkte från skolan. Där stod hon på vägen och väntade, ett barn till. Väl hem ringde telefonen direkt, Elis kompis Emma var sugen på att komma. Det gick ju bra. Härligt med alla barn, de skrattar och tjoar så jag blir varm i hjärtat. Ja ibland blir det lite mycket men bättre det än att det är tyst.

Få se vad jag och Irma ska hitta på idag?! Kanske vi träffar grannen. Hon har barn i Irmas ålder. Det skulle passa bra, för tjejen är lite less på hemmet, på mig och att inte leka med jämnåriga.

Igår kväll var jag på step in och körde ett body balance pass. Jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på och hjälp vad jobbigt. Det var svägerskan som "lurade" dit mig. Nej så var det inte men jag var där med henne. Detta pass är en blandning av yoga/pilates/tahj khi(stavas ej så). Svårt med balans, andning och koncentration då jag inte är van men det var super kul. Jag skulle jätte gärna fara på tisdag morgon 06.45. Få se om jag får någon som vill vara med barnen. Peter är i Stockholm eller Göteborg, strunt samma vart, han är inte hemma i alla fall.

Som jag sagt förr yoga är min grej, så även detta, body balance.

Vacker bild

I början på veckan var jag ute med Dessan och tog en promenad. Vi gick över Borgforsälven, då tog jag denna bild. Jag tycker så mycket om höstfärgerna.



Visst är det vackert?


Mys ute

På fm var jag och Irma inne. Jag hade två besökare. En var en mamma till en av Theas kompisar. Den andra var Rosa, hon är också föräldrarepresentant. Vi gjorde klart inför mötet. Nu är det största gjort och inbjudan utskickad. Skönt!!!

Jag och Irma tog en tur med bilen. Först var vi till skolan med Theas läxböcker som hon glömt hemma. Sen var vi runt med alla inbjudningar. Irma var inte ett dugg sugen på att gå in, utan vi tog cykeln en sväng.

Då Elis kom hem gick vi ut med honom och busade.



Irma tog en tur med sparkcykeln.



Sen spelade vi lite badminton.



Vi tog ut Långöra en stund. Då passade Irma på att prova buren:)

Gjorde en tripp

Efter lunch tog vi bilen och åkte till Sjulnäs med luskammen som vi lånat av en kompis. Jag tänkte att lillan skulle sova i bilen en stund:) Inte då. Väl där såg jag att det var folk hemma hos svägerskan som bor granne med vännen. Jaaaaa, då kan hon leka lite med kusin Wilmer. Så pass att hon somnar på vägen hem. Men kusin Wilmer var på dagis och svägerskan på väg till jobbet. Jag fick mig en kaffetår och Irma lekte med Castor hunden.

Hemma igen var det tråk, tråk.

Vid 15 var både jag och Irma så less på varandra och Borgforsheden att vi först åkte till Stenvalls och hämtade inbjudningar till mötet som jag fått utskrivet där. Sen åkte vi tvärs  över berget. Till Nymans alltså. Där lekte Irma med Lucas och Nova en timme och jag fick prata med en vuxen. 



Irma och Nova busar i Dessans rabatt. Fina färger.



Irma och Lucas spelar fotboll.

Sen var det dags att hämta Thea och Elis som var hos kompisar. De är syskon, så himla perfekt. Då har båda kul åt båda håll alltså. De hade ätit där så det var bara jag och Irma, igen, vid middagsbordet. 

Nu sover hon och barnen leker uppe. Strax ska vi också krypa i säng. Alltihopa i storsängen, så mysigt.
 

Irma målar naglarna



Irma hade lite långtråkigt idag. Fjärde dagen sjuk och mest inne. Hipps vipps var hon i kylskåpet och plockade fram nagellacket. Turligt nog kom hon och bad om hjälp så jag tillfredställde henne. Här sitter hon med nymålade naglar och jag fick 10 sek frist innan nästa upptåg planerades och genomfördes.

Iof sig för står jag henne. Just då detta hände satt jag vid datorn och lade upp text och mailade en del inför mötet som vi ska ha på två veckor. Telefonen har gått varm för det har varit "sista kollen" innan jag mailar ut inbjudan och det har varit planering inför näst möte, alltså det efter det jag nu håller på med. Men som jag skrev i förra inlägget. Skit kul!!!! Pluss att jag lär mig hantera datorn och teknologin mer och mer. Känns bra att hålla jämna steg med barnen, än så länge i alla fall.

Både mycket och lite...

så här i början på veckan.

Igår(måndag) skulle jag vara i Sunderbyn kl.8.30. Irma var sjuk så lite problem blev det. Tur jag har en förstående make som stannade hemma med henne tills jag var tillbaka. sen for han och jobbade.

Hemma är det verkligen inte många knop. Irma är ordentligt förkyld. Thea och Elis är ganska slaka också för att inte prata om mig. Jag känner av deras förkylning i kroppen ordentligt. Fast jag ignorerar det:)

Nu idag(tisdag) sitter jag och Irma här i vardagsrummet. Hon ser Pippi och dukar med IKEAS plast tallrikar. Jag "jobbar". Det är detta föräldragruppsmöte som ska organiseras. Det gör mig inget att det är en del. Jag tycker det är kul.

Jag tror vi ska ta en biltur efter lunch. Kanske Irma somnar en stund hon skulle behöva det. Thea och Elis åker till en kompis direkt efter skolan. Dessa kompisar:) När ska de vara med mamma;)

Peter åkte till Stockholm i morse. Nu börjar det vara vardag på riktigt. Fast vi har det ganska mysigt då han är borta, jag får ju se det positiva i det hela och göra det till något speciellt för mig och barnen och inte bara trist och tråkigt. Det skulle bli så jobbigt i så fall.

Kanin mys



Thea myser med Långöra. Först i inhägnaden...



sen i famnen. Ganska söta är de.

Irma klär på sig själv



Lite svårt att hitta in i tröjan



Koko!!



Också var det armen i ärmen. Var är det?



Äntligen klart.Jippi!

Det är aldrig för sent....

att lära gamla hundar sitta. Alldeslens nyss lärde min underbara systerdotter mig  hur jag lägger in flera bilder under ett inlägg. Hon gjorde det via telefon. Jag är imponerad både av mig och henne att vi lyckades med det.

Om du ser här under har jag gjort två inlägg med fler än en bild. Det har stört mig grymt mycket för jag har förstått att det är jag som inte har fattat hur jag ska göra. Men nu kan jag. JIPPI:) Tack Lydde, du är bara bäst!!!!!

Idag blir det en soft dag igen. Jag har sovit tre timmar och nu snorar alla tre barnen. I natt har Thea hostat så jag trodde lungorna skulle komma upp. Irma har lekt helikopter i sängen ändå har jag inte velat flytta henne till hennes säng. Det blir bara att jag får spring i stället.



Lite socialta aktiviteter bedrev jag igår. Thea åkte till Lovisa. Efter någon timme ringe Leornad(Lovisas bror). Han ville att Elis skulle komma. Direkt tog vi bilen och åkte dit. Barnen lekte, jag satt och pratade med Maria och Krister i det vakra höst vädret. Inte förrän vid 19 kom vi hem. Då var det middag och i säng som gällde.  

Irma trött och febrig



Irma som inte har sovit middag på flera veckor somnade mitt i Pippi Långstrump i går.



Hela dagen var softad. Här är det Pippi framför datorn. Jag ville så gärna se friidrotten. Visst ser hon ut att må som en prinssesa.

Bakpulver bomb



Igår lärde Elis sig att göra bakpulver bomb hos en kompis. Här ska  han visa pappa.



Här smäller det. Du skulle hört garvet eftreåt. Jag trodde han aldrig skulle sluta skratta:)

Tung fredag

I dag har det varit bomull i hjärnan och tuggummi i tankarna. Efter två nätter med minimalt med sömn kunde jag inte förvänta mig en skärp brud.

Morgonen började inte bra på något sätt. Irma ansåg att det var revälj kl 05.45 inte jag. Turligt nog var Elis morgonpigg så han gick ner med Irma. De satte sig framför TV:n. Vad som gjorde att morgonen verkligen startade illa, var då de en timme senare gallskrev i vardagsrummet upp till mig i sovrummet. Jag trodde väggarna skulle ramla in på mig.

Hela morgonen gick i "slow mochen" :) Jag seg och både Elis och Irma förkylda, snoriga och värsta hostan. Ingen feber så de fick fara till skolan och dagis. I vanliga fall är Irma hemma på fredagar men idag hade jag introduktions tid på step in kl 10. Det är inte första gången jag är på gym så det var mest att se maskinerna.

Det var lunchtid då jag kom därifrån. Maken väntade på mig på Furuborg en restaurang där bredvid gymmet. Peter jobbar bredvid gymmet så vi dejtades. Trevligt sitta ner i lugn och ro. Prata bara vi två utan att bli avbruten.

På vägen hem, efter en tur på stan. Där jag inhandlade lite kläder. Mest till Elis. Han sliter sina massor. I veckan har jag kastat två byxor, de var så trasiga att det var ingen idé att laga dem. Även sockarna har en förmåga att gå sönder. I alla fall på vägen hem hämtade jag Lovisa innan jag hämtade barnen. Relativt fort kom vi oss från skolan/dagis. Hemma har jag sytt in namn i Elis nya sockar och bara varit. Är så trött så det liknar ingenting. Nu ska jag ta Irman och gå och lägga oss. Tror att jag är tröttast, hon har sovit en stund nu före middagen. Nu kom hon och säger - Sova!!!

Morfar och mormor



Efter middagen kom morfar och mormor förbi. Imorgon åker de på en bussresa till Italien så de ville komma och krama barnen innan de åkte.

Thea och Elis hade inte tid mer än kram, kram sen åkte de till kompisar. Thea till Tova och Elis till Julia. Själv gick jag över till grannen på meandi-party. De har roliga kläder men dyra. Mitt i partyt drog jag och hämtade barnen. De fick komma med in till grannen. Jag hade sett ett par byxor som jag var sugen på till Elis men jag vet av gammal erfarenhet att det är bäst att fråga först. Vilken tur, han ville inte ha den färgen jag tyckte men det blev ett par byxor ialla fall.

Nu ska jag lägga mig, lösa sudoku och lyssna på karlavagnen. "Tant varning", det är jag stolt över. Tjing!!!

Min arbetsdag



Idag har jag gjort en massa "jobb.  Direkt på morgonen satte jag mig framför datorn. Igår kväll försökte jag boka biljetter till Ronja Rövardotter på Norrbottens teatern. Det var stört omöjligt. Ticknet var som sirap, jag kom inte fram. Så imorse skyndade jag mig ut på nätet för att boka. På tre minuter var det klart. Så imorgon ska jag hämta ut 8 biljetter. Varför åtta?

Jo, vi blev ett helt gäng som ska iväg. Först skulle jag och Thea men medans jag satt och svor över internet kom jag på att det kan vara trevligt med sällskap. Utan att fundera ringde jag Maria H och hörde om inte hon och Lovisa vill hänga på. Hon var inte svår flörtad på något sätt. Efter en stunds snack kom vi fram till att det vore trevligt med ännu mera sällskap. Jag ringde Monica och Emily. Maria ringde Jessica och Mathilda. De var också med, därför alla biljetter. Jag längtar, så kul att gå med Thea på teater och att det blev en "grej" av det.

Då biljetterna var bokade klädde jag och Irma oss för en cykeltur till dagis. En kylig skön morgon. Jag njuter massor av dessa morgon turer. Hela kroppen och knoppen blir fylld med energi och harmoni. Egentligen kom jag inte hem förän vid 11.30 även om jag cyklade hem direkt. Men jag tog bilen till Arnemark. Där började dagens "jobb".

Jag sitter som föräldrarepresentant på dagis och nu ska det ordnas föräldragruppsmöte. Vi är två stycken, Rosa som är för skolan och jag för dagis. I två timmar pratade och planerade vi för mötet. Väldigt roliga och trevliga sammankomster vi har jag och Rosa.

Väl hemma drog jag in datorn till köket och började renskriva allt vi planerat. Göra upp dagordning, maila olika personer för frågor och till sist röjde jag i pärmen jag har alla papper i. Numera är det två pärmar. Det blev så fint och städat både i datorn och i pärmarna. Känner mig riktigt nöjd.

Då allt det var klart hade klockan hunnit bli 14.15. Jag som skulle prova min Yoga dvd. Fram med dvd:n och bytte om lite. Insåg att skulle jag njuta av det fick det bli ett litet program, avslappningen. Jätte skönt. Hela jag slappnade av och kroppen var redo igen. Vilken skillnad, nu ska den fram varje dag en stund, beroende på tiden jag har.

Irma och Zack



Igår kväll då jag skulle lägga mig mötte denna underbara bild mig. Irma och katten låg nästan likadant lika trötta båda. Barn och djur är fina foto objekt 

Gammel katten



Jag har bara skrivit om våra kaniner så jag vill visa vår ena kisse. Felix är den äldre av de två vi har.

Skogens röda guld


Morgon promenad



Just här ser hon riktigt glad ut men två minuter senare mulna hon igen och väste åt mig att : Sluta ta kort mamma. Sen vände hon och gick åt det andra hållet.

Yoga min grej

Onsdagar är en dag med många aktiviteter på dagordningen. Morgonen är speciell på det sättet att Irma inte far på dagis förrän vid 10. Just idag hade jag tid för provtagning på Vc 10.30. Onsdagar har jag gjort till min "hälsa-på-på-jobbet-dag." Sen har jag Ett steg i livet- kursen kl.13.

Imorse var det minusgrader då vi klev upp. Frosten låg vit på marken. Jag riktigt såg hur kylan jobbade sig ur marken medans vi klädde oss och åt frukost. En timme senare då Thea och Elis gick ut till taxin var marken inte fullt lika vit. Solen hade börjat värma, göra sitt jobb för att bringa mig en härlig höstdag. 

Jag och Irma passade på att ta en skogspromenad innan vi tog bilen till dagis. För Irma var det en tung morgon. Tröttheten från igår satt kvar i kroppen och humöret. Hon som alltid är en sol var sur, grinig och ville ingenting. Under promenaden hade vi en hel del meningsutbyten och var inte fullt så överens som vi brukar. 

På dagis fortsatte vi argumentera mot varandra. Jag fick bära in henne på gården och locka, pocka för att få henne glad och mogen för en separation. Efter tio minuter kände jag igen min tjej och kunde åka därifrån.

Fem minuter sen kom jag till Vc. Med andan i halsen "sprang" jag in:)

På jobbet var det fullt ös, därför blev jag inte kvar så länge. Alla höll på med sitt. Eftersom inte klockan var så mycket åkte jag förbi en gammal arbetskamrat som också går kursen. Hon bjöd på kaffe och en trevlig pratstund innan vi åkte till Step In för information och provpass.

Jag gillar att träna så jag var full av förväntan. Först fick vi lyssna, sen var det rundvandring innan vi fick prova yoga. Först kände jag mig rätt fånig. Mitt i den tanken sa jag åt mig själv på skarpen - Ge det en chans. Slappna av, andas och njut av tillfället. Efter passet kände jag mig frälst. Hemma har jag en Dvd med yogapass. Imorgon ska jag plocka fram den och prova.

Stillheten under passet, stretchingen och hela atmosfären tilltalade mig väldigt. Jag gick ut där ifrån trött men med fjäderlätta steg. Kroppen känns betydligt smidigare efteråt.

Trött, tröttare, tröttast



Hos Nymans hade jag en hel slak tjej. På bilden ser hon lite glad ut annars stod eller satt hon mest hela tiden, sa inte mycket. Lucas som har varit febrig i flera dagar var full av energi och ville busa. Irma var inte riktigt rätt person idag.

Vi var bara hem och vände. Jag satte på potatis och kokade ägg till middagen innan vi åkte och hämtade Toch E. Hemma väntade pappa Peter i vårat nystädade hem. Han såg ut som han bara gick runt och mös han också. Vilken glädje det kan vara att ha ett "rent" hem. Skulle behöva en riktig uppskrubbning men det hinns tids nog.

Nu är Peter på föräldramöte för skolan och jag ska ge "kvällsis" och natta storbarnen. Hoppas vi hinner läsa lite ur "Fem-gänget".

Städdag



Idag hade jag två snoriga och hängiga barn. Trist för dem hade de inte feber så det var bara att fara till skolan. De fick åka med mig till skolan och fick komma hem med taxin. Lite gladare miner blev det efter att jag bestämde det.
Faktiskt riktigt glada barn körde jag till skola och dagis.

Hemma igen tänkte jag lägga mig en stund med PT. Av någon anlendning tog det flera timmar innan jag kom mig till PT och kaffekoppen. Nedervåningen såg ut som ett bombnedslag. Jag klarade inte av att se det. Först blev det toan jag inte klarade av att se. Sen åkte mattorna ut och damsugaren kom fram, Vid 12 var jag hungrig, då först kom jag mig för att sätta mig en stund. Värsta är att då jag sätter mig vill som farten stanna helt. Med våld tog jag mig upp igen.

Hela nedervåningen blev faktiskt hjälpligt rengjord. Nu bara myser jag. Passade på att flytta bordet i köket, kolla fint och stort det ser ut.

Då Thea och Elis kom hem var de mycket piggare, inte snoriga alls. De for till Emily nästan direkt båda två. Jag och Irma hamnade i Selsborg hos Nymans.

Irma på väg hem från dagis



Här håller Irma på att städa sina fem grejer innan hon får gå hem. Fröken Cissi hjälper henne vart hon ska lägga sakerna.

Gräddning


Grädda är min grej. Här har jag två härliga mjukkakor på gång.

Före dagis och bak



Jag och Irma kollade läget i bagarstugan innan vi åkte till dagis.

Mjukkaka

Måndag morgon var en seg tillställning. Vi var inte ett dugg sugna att kliva upp någon av oss. Peter var nog den segaste av oss all. Irma gick mest runt och plockade. Det kändes som jag inte kom någon vart.

Alla tre hade utedag, trodde jag. Välinformerad som jag är ibland hade jag missat att de inte skulle ha utedag. Där stod jag och Peter och fixade smörgåsar,frukt och varm choklad helt i onödan. Irma hade ialla fall Knoppdag så där blev det rätt.

Jag och mamma eldade in oss i bagarstugan och sen bakade vi för glatta livet. Först gjorde vi mjukkaka som var sötstöpt. Lite spännande då vi aldrig gjort det förr. Då vi var klara var vi så i varv att vi gjorde en "vanlig" deg också. Nu har vi mjukkaka för flera veckor. Härligt, jag känner mig så rik då jag ser ner i frysen på alla kakor.

På kvällen kände jag av dagens strapatser en del men ändå inte så farligt. Härligt att nästan vara mig själv igen.

Mamma hade gjort blodplättssmet som bara var att steka. Det var en bunt vargar vid middagsbordet. Peter hade inte tänkt äta men lite ville han smaka. Tillslut satt han också. Det är grymt gott, kanske för att vi äter det så sällan. Jag riktigt längtade efter det.

Dagen avslutades med ett kapitel ur "Fem och spöktåget". Det är så roligt att läsa mina gamla böcker för barnen och att de gillar det.

Söndag

Vid 16 var vi "hemma". I alla fall var vi Holmträsk för att hämta Irma. Hon var en riktig mysplutta. Skulle bara vara med mamma.

Väl hemma i Borgfors satte barnen igång med att städa kaninburarna. Thea var jätte duktig och gjorde hela buren själv. Elis fick lite hjälp men var super duktig han också. Irma var trött, hon åt bara och sen lade hon sig. De andra två var också snabbt i säng.

Själv somnade jag tidigt men vaknade vid tolv. Helt omöjligt att somna om. Tänkte mycket på den underbara helgen vi haft.

Vissträsk



Bilden gör inte stället helt rättvist men jag tror nog du förstår hur härligt vi hade det här. Solen var på våran sida hela tiden.

Syskonkärlek


Marcus, telefonen och fiskespöt



Jag blev så full i skratt då jag så Marcus. Han pratade i telefon, då passade Elis på att fastna med fiskespöt. Han slet och kämpade. Tillslut ryckte Marcus in med telefonen i handen vevade han in linan som om ingenting och vi andra hade verkligen försökt. Det satt fast, ja inte för proffsen då.

Visstån



Det var en så vaker vy från mitt håll. Solen, ån och människorna. Naturen kan verkligen blända mig nu på hösten. Färgerna. luften och en stillhet som bara finns just nu i September.

Marcus 16 år



Söndag var Marcus dag. Vi samlde ihop oss och gick in till honom och sjöng - Ja må han leva....Thea och Lovisa hade en lång version av den. Det blev ett gott skratt då deras röster klingat ut.

Elis och Peter eldar



Så här såg Elis ut mest hela helgen. Han hade kniv och ficklampa hängade på bältet som en riktig skogsmulle.

Barnen på väg i säng


Korvgrillning



På kvällen grillade vi korv vid elden. Jag och Elis har varit i himmelriket hela helgen med eld, eld, eld vart än vi gick. Då alla var mätt och fyllda med enegi tog vi fram ficklamporna. Jag var den som räknade först, sen lekte vi mörker kurragömma i flera timmar. Egentligen ville ingen sluta. utan det var mina knän som sa i från och då insåg jag att klockan var 22. Hög tid att krypa till kojs. Trots att barnen hade jätte kul och verkligen njöt tror jag de kände att de var trötta. För ingen av dem protesterade. De bäddade ner sig i sovstugan alla fyra i en dubbelsäng. De fick lägga sig på tvären då var det gott om plats. Magnus satt med dem tills de somnade, ca 10 min. Fast Elis sa att han hade legat vaken JÄTTE länge men minns inte att Magnus gick:)

Syskonbus.



Thea och Elis i brottningsmatch, som vanligt. Lucas ska fiska,då passar Lovisa på att smita.

Lovisa och Thea



En liten stund fick jag dem att sitta still.

Peter och Magnus



Batteriet i husvagnet var i vad det borde vara. Här försöker Magnus ladda det. Tyvärr gick det inte så bra.

Helena och Tomas



Som jag skrivit redan var jag på viglsel på lördagen. Helena är en arbetskompis. Hon ville inte att vi skulle kasta ris för fåglarnas skull så vi fick såpbubblor att blåsa på dem då de kom ut.

Sammanfattning av helgen

Lördag fm var jag lite mör i kroppen efter gårdagen. Thea och Vilma lekte och tränade kaninerna. Elis var Anakin Skywalker. Det är hans Alias mest hela tiden.

Redan kl 10 kom de första gratulanterna till familjens födelsedagsbarn. Det var svägerska Ida, svåger Danne och Wilmer. Sen kom mamma och pappa. Även mina mostrar Birgit och Lisbet kom med presenter och Hurra rop.

På morgonen hade jag och Irma gjort sockerkaka som vi sedan lade fruktsallad och grädde på. Det blev en riktigt smarrig bakelse.

Klockan 14 kom Lovisa hit, strax innan hade Vilma åk. Då Lovisa kom packade alla barnen in sig i bilen för avfärd till S Vissträsk. Nymans har en stuga där som vi var bjudna till över helgen. 

Jag och Dessan åkte åt andra hållet. Vi var uppklädda till tänderna:) Eller inte!!! Fast lite fina hade vi gjort oss, för våran arbetskamrat Helena vigdes kl 15 i Öjeby kyrka. Det var dit vi var på väg.

Som alltid är vigslar trevliga tillställningar. Varje gång blir jag påmind om mitt och Peters löfte till varandra. Inte för att jag har svårt med det utan för att jag får känsla i kroppen hur det var på VÅRAN dag. Prästen som vigde Helena och Tomas sa många fina saker som jag gärna tar med mig jag också.

Efter vigseln bar det iväg till S Vissträsk. Finklädda!!!! Tur det fanns andra kläder där. Det kommer mer om vistelsen där.

Här kommer bilder från Theas kalas/party


Thea och Vilma



Här gör flickorna sig fina innan festen. De var så söta där de satt och sminkade sig, pratade och skrattade.

Peter blåser ballonger



Det passar bra att dagens födelsedagsbarn blåser ballonger. Theas fest med Peters fördelsedag.

När kommer alla gäster



Två förväntansfull tjejer.

Glass, strössel och chokladsås



Thea ville inte ha någon tårta i år. I stället blev det glass, strösserl och chokladsås.

Present öppning


Dans/Lek



Elis/ Lovisa dansar och Liv/ Saga.

Nästan alla gäster



Tova, Sandra och Linn saknas. Ville inte vara med på bild.

Theas kalas/party



Thea har firat sin åtta års dag regäljt i år. Hon skulle ha kalas/party. Vi bokade Folkets Hus i Sikfors och bjöd in 10 tjejer. Redan på måndagen bestämde hon och Vilma, kompisen på bilden,att Vilma skulle sova efter partyt.

Farmor och Lasse kom och hjälpte oss blåsa ballonger sen då själva kalaset började tog de Irma med sig och åkte hem. Tack så mycket för det. Vi var inte hemma förrän vid 20.45.

Alla tjejerna och Elis såg ut att ha en super duper trevlig kväll. De barn vi hade med oss hem somnade utan svårighet. Jag också men vaknade igen och sitter nu här :)

Peter 38 år



Idag, fredag, fyller maken år. GRATTIS

Thea är fotograf



Här är det jag som får mig en omgång av barnen. Gissa om Thea var snabb att fota oss. -Hjälp jag blir nerbrottad.

Ny kamera



Peter köpte en ny kamera igår ,nu då vi kom hem, har jag provat den lite. Ville se skillnaden på bilderna. Alla andra kort är tagna med min mobilkamera. Den är inte dålig men inte helt bra heller.

Här stuttsar barnen i ring. Jag hörde deras skratt ljuda ända in i köket. Genast var jag ute och tog kort.

Stan är tröttsam



Fredag fm åkte jag och Irma till Öjebyn. Vi skulle handla till Theas kalas/party som går av stapeln ikväll. På hemvägen slocknade min lilla solstråle. Helt utmattad efter veckans alla aktiviteter och de sena kvällarna, framför allt är det för att hon inte sover middag längre. Det är svårt nu, hon är precis på gränsen för att klara av att vara vaken och samtidigt, sover hon somnar hon aldrig på kvällen. Efter jul, då är det bättre:)

Vägen hem var inte helt rak, den gick via Holmträsk. Där finns en bra restaurang. Den till och med ringer och bjuder på mat. (mina föräldrar alltså)

Mamma hade gjort blåbärsgröt. Jammi. Vi åt så vi var blå.

Precis då vi kom hem kom skolbarnen med taxin. Äntligen är skolveckan slut, speciellt då det ska hända så mycket roligt i helgen.

Trött kille


Thea och Lovisa vid ett "vattenfall"


Regnbågen


Irma och Nova i gått samarbete


Irma hade sin egen stil då hon åt


Nova och Lucas busar medans de äter


Sandslottsbygge


Medans vi kämpar med kläderna


Favorit i Repris

Igår hade jag en lugn dag hemma. Jag och Irma tog cykeln till dagis. Det är ca 4 km till dagis så det blir en skön motion på morgonen.

Jag satt en del framför datorn och renskrev min anteckningar från kursen " Ett steg i livet".

Klockan 15 hämtade jag Thea, Elis och Irma. Dessutom skulle jag ta hem Lovisa och Lucas för vi skulle ner till älven igen. Hem och packa ihop maten, barnen fick klä på sig uteklädet. Inte helt smärtfritt. -Måste jag??? Tillslut var de klädda alla fem. Phu...

Vi skulle träffas hos Nymans innan vi åkte till älven. Där var Leornard, Lovisas äldre bror. Alla barnen lekte och busade så det tog ett tag innan vi fick in dem i bilarna. Jag tog fyra barn och åkte ner medans Dessan tog två och åkte för att hämta ett tredje. Allt som allt hade vi sju barn med oss denna gång.

Thea hade bestämt och kom ihåg att ta med hink och spade så hon kunde bygga sandslott. Vilken kväll vi hade.
Jag kände mig så unnad av livet där jag stor på stranden med alla barnen springande, lekande och fantiserande. Inte en gång var det bråk utan alla bara var helt fantastiska.

Thea och Lovisa gick på en egen tur längs stranden. Gud vad jag hade velat vara 8 år igen och gå sådär med min kompis. Bara jag skriver om det tåras ögonen av glädje. Vilken lycka att se sina barn så glada och lyckliga.

Klockan var efter sju innan vi rullade därifrån. Jag körde hem Lovisa och Leornard sen var det hem dusch och sova.

Peter kom hem precis innan jag gick upp med T och E. De somnade direkt och jag var inte långt efter.

Kolla in snyggingarna



Här väntar barnen Määttä/ Jonsson på sin tur. Vi är på väg in i Lycksele djurpark. Ganska trötta på den långa kön var de alla fyra men skoj hade de då vi väl kom in.

Skogsmullen



Satt och kollade på kort. Hittade detta på Elis från förra hösten. Vi hade en kanon dag i skogen jag, Elis och Irma. Vi kollade in både ekorrar och bär för att tillslut "ramla" över denna stubb. Sånna här bilder gör en glad och jag minns tillbaka på den underbara dagen.

Efter lungnet kommer stormen...

också lägger sig lugnet igen också kommer stormen och sen lugnet.

Inatt vaknade jag av en hemsk otäck mardröm. Den var så otäck att jag vill egentligen inte prata om den. Kontentan var i alla fall att jag var tvungen att SMS:a min man för att kolla om han levde. Klockan var då 02.00. Turligt nog, för mig, vaknade han av pipet och SMS:ade tillbaka. Lite sur..men men. Vi  somnade om snabbt båda. Det hade jag definitivt inte gjort om jag inte hört av honom. Det är så hemskt att ha mardrömmar som sitter kvar då man vaknar eller som i mitt fall,  jag vaknade av mardrömmen.

På morgonen hade jag och barnen det lugnt och harmoniskt. Vi hjälptes åt med frukosten. De är så duktig nu på att fixa med massor av grejer. Thea har kommit på hur man "lagar mat". Imorse kokade hon välling till oss allihopa. Trist nog var det bara jag som tyckte om den. Irma lite grann, de andra ratade den direkt. Fast jag är bara nöjd att de smakar. Inte dömmer före.

Då T och E for med taxin åkte jag och I till Dessan och Lucas. Dessan fyller år idag och jag skulle ta Lucas till dagis. Hos Dessan fick vi fika och kaffe. En hel timme bara mös jag och Irma. Sen började storm nummer två.

Jag åkte upp med barnen. Väl på dagis insåg jag att Elis hade sina stövlar hemma och de var på väg till Hamptjärn. Hem och hämta stövlar och en lunchlåda som jag gjort till dagens födelsedagsbarn. Upp till dagis med stövlarna och sen ner till Dessan med maten. Precis då jag svänger in på deras väg hör jag Theas cykel skrammla i bagaget. F-n, den skulle jag ju ha lämnat på skolan. Jaha det var bara att dra upp en vända till. Folk måste ju ha trott att jag var smått galen på fm. Fram och tillbaka tre gånger :)

Dessutom hade jag en tid att passa. Inte hysteriskt viktig men ändå. Har man sagt en tid så är det så...Det har min pappa lärt mig. Akta sig för att komma försent. Eller hur pappsen?

Tretti minuter sen, i min planering, kom jag så iväg från byn. Jag hade tänkt hinna gå en sväng på stan innan jag skulle till min kusin som jag har försökt hälsa på i flera månader. Men är båda mitt i livet kan det vara svårt. Äntligen idag passade det båda.

Hör och häpna. Jag hann på stan tio minuter. Jag hade bestämt mig för att köpa en liten sak till hennes "nyfödda" son. (han är 4 månader redan. Du förstår så länge vi har försökt få till en dejt) På dessa tio minuter hann jag också shoppa kläder till barnen.  Åhlens hade dunder rea och jag passade på. Elis fick ett par byxor och fyra tröjor. Thea en klänning, taits och trosor. Irma fick nya vantar som matchar hennes nya mössa . Som jag köpte i lördags. Knasigt, men vilken lycka jag kände då jag gick ut från affären.

Lunchen hos kusin Malin var fantastisk. Tyvärr alldelens för kort. Då vi inte setts på ett tag har vi ju så mycket att prata om. Dessutom har hon en bedårande kille som stjäl ens uppmärksamhet hela tiden.

Nästa möte var intressant. Jag hörde en föreläsning om kost och dess vikt i tillfrisknandet. Väljer att formulera det så fast det var så mycket mer. Otroligt interessant och inspirerande.

Nu var det sen em. Bilen styrdes mot mer kända trakter. Alltså hemåt. Jag hämtade Thea som var hos en kompis. Elis och Irma var hos Dessan, där var det middag. Tur vi har varandra.

Nu är lugnet åter här. Alla barnen sover. Det är min tid nu, passar på göra lite saker bara för mig.

Thea 8 år



Idag är det Theas stora dag. Vad hon tyckte vi dröjde länge innan vi kom med fika på sängen och paketen.  Morgonen gick som en dans. Hon hann till och med spela "Sims 2" som hon fick i ett av paketen. Sockarna och trosan som hon fick av mormor och morfar åkte på direkt.

Det sista morgon paketet som hon öppnade var från mormor. Hon har målat en tavla som Thea har tittat på hemma hos dem och verkligen  tycker om. Thea kramade tavlan och tackade flera gånger fast mormor inte var med.

Jag har varit på jobbet och druckit kaffe. Alltid lika roligt att träffa arbetskamraterna.

Hemma har det varit telefon terror. :) Många ville gratta födelsedagsbarnet. Jag blir varm i mamma hjärtat över all uppmärksamhet min "stor" sessa får. Hon är verkligen "stor". Tror ni hon har varit hemma ikväll? Nähä då. Klockan sex for hon på säsongens sista fotbollsträning. Nu halv nio kommer hon in stormandes glad och trött.

Bilden är från middagen som självklart dagens speciella  barn valt. Plättar, är jag förvånad eller? :)

Jag och Elis har passat på att ha kvalitetstid. Spelat spel och suttit nära varandra. Strax ska vi krypa till kojs. Alla i storsängen. Peter har åkt till Stockholm. Han gör ju det rätt ofta och då brukar T och E få sova med mig. Det är så mysigt känna dem nära.

Måste bara berätta vad Thea fick av moster, morbror, Edwin och Lydia. En resa till Stockholm för att hälsa på dem. Det var en av "grejerna" på hennes önskelista. Du kan tro hon tjöt då hon öppnade brevet. Tack älskade syster med familj för att ni finns och bara för att ni är ni. Love you.

Trött Irma



Irma var "lite" trött måndag morgon. Jag hade sorterat tvätten och genast såg hon en bra plats att vila på. Min tokiga gulliga unge.

Måndag morgon



Två pigga barn väntar på taxin. Fast först var det en stunds mys med Långöra. Det har blivit en ritual för Thea och Elis att titta till kaninerna och ge dem mat innan taxin kommer. Det är så mysigt då de skyndar sig ut. 

Thea åkte till Lovisa en stund och hjälpte henne städa deras kaninbur. Hon ska ta ett syskon till Långöra. Två väldigt uppspelta tjejer  mötte mig då jag hämtade Thea.

Innan Thea åkte till Lovisa hade vi skrivit inbjudnigskort till hennes kalas som ska vara på fredag. Imorgon är den stora dagen.

På Hemväg från "Lolle" åkte vi förbi de flesta som är bjudna. Några bor inne i stan så de får sina inbjudningar imorgon.

RSS 2.0