Börjat på praktik

Nu har en hel vecka gått av först praktiken. Känns som två dagar samtidigt som jag upplever att jag lärt mig massor. Sitter och skriver och skriver och skriver. Det börjar flyta bättre med att hitta tangenterna då jag dikterar. Problemet just nu känns som stavningen som inte riktigt flyter och jag inte riktigt hör vad de säger eller kan lista ut det riktigt än. Har massor att lära men känner att jobbet är My kind of work. 

Har åkt buss de flesta dagarna. Hur skönt som helst och har passat bra då det har varit -30 grader. Vilken "kalle"  vinter vi har.

Jag som bara älskar OS ligger lite back med sömnen just nu och faktiskt längtar efter att det tar slut så jag får sova på kvällar/ nätterna.

Har inte så mycket att skriva om. Förhoppningsvis blir det mer nu till veckan då barnen har sportlov och jag har syskonbarnen här ett par dagar. Tyvärr jobbar jag ju men lite mys blir det.  
Hej svejs.

Energi-på-fyllnads-dag och på skolan

Inte min skola utan barnens. Har inte tyckt mig ha tid att tillbringa en dag på skolan med barnen på hela detta läsår. Nu har jag bara en vecka kvar, sen går jag på LIA= lärande i arbete, därför har jag inte mycket skoljobb att bry mig om och kunde ta mig en dag med Elis på skolan.

Bäst passa på medans jag är välkommen. Det är roligt att vara med och se vad och hur de lär sig nu för tiden. Kan konstantera att det är helt annars än då jag själv gick skola.

Väl hemma, där vid 14, satte jag igång en matbrödsdeg och blanda ihop pannkakassmet. En lätt röjning i köket är standard i vårat hus. Förstår inte varför diskbänken alltid är full? Tvättmaskinen gick också för full. Sprang med en del tvätt än hit och än dit för att kunna lägga ut nya högar. Mitt i allt detta ringer Peter och säger att vi har en akuttid med Irma på VC. Det var bara släppa ALLT och packa in barnen i bilen. Hade inte bara husets barn utan även en kompis till Thea som ska sova över. 

Irma har haft en hel del tjorv med kisseriet och kissat ner sig en hel del sista dagarna så vi misstänkte UVI. 16.15 en fredag marcherar vi in på VC. Får träffa läkaren ganska snabbt men inte snabbt nog för Irma hann kissa en gång medans vi väntade. Lite svårt att få ett prov sen men det gick. Duktigtjejen verkligen kämpade för att kunna kissa i muggen. Vilken tjej och de andra barnen var rena drömmen de också. Hämta ut pencillinet och sen hem för att fortsätta med alla projekt.

Ca 18.30 klädde jag mig varmt och tog reflexvästen på för att ta en promenad till Arnemark. Där hade vi junta jag och några goa tjejer. Promenaden förgylldes med sällskap av Selsborgsbruden som jag inte pratat med på länge känns det som men nu har vi tagit igen en del. Först prommis till Arnemark sen junta i nästan 3 timmar och sen prommis hem igen. 

Tog hunden på en sparktur direkt jag kom hem och har nu sett till att alla barnen i alla fall ligger i sängen och ska strax själv krypa ner. Vilken fantasktiskt härlig energi-på-fyllnads dag.  

Irma 4 år

Så var det den stora dagen för lilltjejen. Frukost och paket på sängen blev det. I år låg hon kvar så vi hann upp. Jag sa åt henne på kvällen att hon inte skulle kliva upp och det fungerade. Vaken under täcket låg hon. Kröp upp med ett megabrett leende och var födelsedagskvittrig. 

Hon och Elis hade bjudigt mig på frukost på sängen då jag fyllde år (blev 2dagar efter min födelsedag men so what?) så hon hade i färskt minne vad det innebar. Glömde skriva vilka duktiga barn jag har under inlägget då jag fyllde år. Elis kom på att de inte hade gett mig frukost på sängen den dag jag fyllt år så han bestämde sig lördagkväll att han skulle fixa det på söndagen. Både han och Irma klev upp och rostade mackor och blandade o´boy till mig som de sedan kom upp till sängen med. Kan man som mamma bli lyckligare? NEJ

Tyvärr var hon sjuk dagen D så det blev inget firande på dagis men jag var hemma med henne och mös. Vi har haft sjukstuga här i veckan. Alla barnen har haft feber och varit krassliga. Irma var inte värst på sin födelsedag så vi kunde leka en del också.

Som tur var hade vi haft släktkalas på lördagen så hon hade blirvit firad av kusiner, fastrar,farbröder, farmor och "farfar". Morfar och mormor kom söndag och firade henne så alla inom kalasavstånd hade varit här. Nej en saknade vi "moster" Birgit som tyvärr gjort illa handen. Vi hoppas hon snart har läkt ihop.


Irma och kusin Wilmer ja och tårtan.


Sång för födelsedagsbarnet


Farbror Peter och Arvid kollar hur en brandbil ser ut under.


Kusin Wilma smarskar tårta.

En väldigt lyckad dag för bustjejen. Nu väntar hon bara på att få ha sitt "barnkalas". Har planerat ett helt år för att bjuda sina kompisar från dagis. Det ska börjas i tid. Fast hon får vänta än några veckor.


Bullbak

Irma fyller år strax efter mig och vi har inte hunnit vara så mycket med varandra sen skolan började om därför fick hon vara hemma med mig en fredag och vi bakade bullar till hennes kalas.


Min lilla hjälpreda.


Så här fina blev bullarna innan de kom i ugnen. De var fina sen också men då tog jag inga kort. Typiskt mig.


Irmas egen bild på sig själv. Hon blir nog en fotomarodör då hon blir stor. Redan nu står hon för de flesta korten i kameran.


Jag har fyllt år

Skolan tar en massa tid så jag hinner/orkar inte blogga så mycket. Det känns som vi inte gör så många roliga saker i den grå vardagen. Skola/dagis, hem, äta, sova. Fast riktigt så trist är inte vårat liv bara att jag glömmer kameran och utan kort känns det inge kul att skriva heller.

Jag har i alla fall fyllt år sen sist. Gamla, gamla tanten:) Ovanligt mycke firad blev jag iår. Kanske för att det var till en helg och vi orkade bjuda på fika. Annars brukar jag inte riktigt bry mig om att jag fyller år. Jag blir ju bara äldre. På FB blev jag grattad så mycket att jag undrar om jag är en kändis, väldigt kul var det att få lite uppmärksamhet...Hi hi


Jubilaren (Kanske inte snyggaste bilden men det var i alla fall rätt dag)


RSS 2.0