Målning av hus, kalas och fotboll.

Husmålningen blir nog ett sommarprojekt eller inte.....lördag målade Peter och grannen tills färgen tog slut. Jag tog barnen och höll oss lång, lång borta. Först cyklade vi till byn. Vid affären såldes det parisare av byns herrfotbollslag. Jag hade Igor med så vi stannade en stund för att ge honom lite socialträning. Riktigt duktig var han. Irma hittade sin kompis, som bor där bredvid, som hon lekte med och stannade hos medans jag cyklade hem och hämtade börsen, och Thea som stannat hemma för att läsa. Elis och Lucas var kvar i byn och cyklade medans jag cyklade hem.

Med en parisare var i magen åkte vi hem och plockade ihop oss för att åka till svägerskan i Sjulsmark som fyllde år. Barnen hade hur kul som helst medans jag bara satt ner i lugn och ro med en kopp kaffe i näven.


Bästa Magnus som hjälpte oss måla.


Peter "maskerar".....


Irma kör kusinen i elbilen. Thea och farbror övervakar dem.


Studs och hopp på deras studsmatta.


Alla på mattan.


Thea och kusin Arvid myser. Strax efter jag tog kortet lade Arvid huvudet mot Theas axel och blundade.

Lördagen har varit lite i ompakningens tecken. Efter kalaset tog vi cyklarna till govännerna i Selsborg. Där vankades det grillmiddag och god dryck. En fantastiskt trevlig kväll i vanlig ordning hos vännerna. Inte förrän vid 21 cyklade vi hemåt. Irma - skruttan cyklade själv båda vägarna. Kämpar tjejen.  


Irma cyklade själv till Nymans i Selsborg.

Söndag tog vi det lugnt på morgonen. Mor och far kom förbi på fm. Jag, mamma, Thea, Irma och Lovisa åkte och handlade plantor. Jag planterade dem då jag kom hem och sen åkte jag och Irma till byn och såg herrarna spela match. Elis var också där men mest på dirtbanan. Han åkte sen till en kompis och kom hem först på kvällskvisten. Jag och Thea har varit till Böle och tränat. En super härlig dag som avslutades med dessa underbara fotbollstjejer.

Inte en minuts pluggande har det blivit. Skulle ha behövts men, men jag kan inte få allt:)


Promenad med Igor

I dag stannade jag hemma från skolan. Hela jag vill bara sova och jag orkade inte stressa iväg i morse med barnen. Ögonen är lite tunga men jag tänkte att lite plugg måste göras i alla fall. Fast jag stannade först till i skogen på väg hem från skolan. Igor fick springa lite och jaga fåglar...tur jag inte släppte honom. Hade nog letat hund än. Solen gassade och det luktade mer än gott i skogen, jag njöt trots tröttheten.

 


Utan bilder inget inlägg...

men nu blir det nog ett undantag i alla fall. Har inga nya bilder men tänker ändå skriva lite.

Här har det varit sol och värme i flera dagar. Helgen tillbringade jag och maken med att måla huset. Fredagkväll var Ida, Wilmer och Danne här och åt gott. Vi grillade kött, god ungspotatis, sallad och för damerna ett par glas vin. Peter skulle hämta skyliften och Danne skulle hem till hunden.

Lördag målade jag och Ida altanräcket medans barnen lekte som galningar. Irma och Wilmer var ute mest hela tiden. Thea, Elis och Lovisa tog cyklarna in till byn för att köpa glass och tuggummi. Sen våldgästade de bysbor:)
Peter stod på skyliften hela lördag. Underspikningen som inte varit grundad sedan vi byggde ut fick sig ett lager färg.

Söndag blev jag också tvungen stå där högt, högt uppe. Hujeda mej. Jag som är så höjd rädd.

Idag har jag varit med Thea och Elis på fotbollsträning. De tränar inte samtidigt så det blev en helkväll på Sinavallen. Gör inte mig något... jag gillar fotboll och se barnen träna och spela är super skoj. Theas lag hjälper jag till att träna. Vilken fröjd se tjejerna. Just nu är vi alla som kalvar på grönbete. Äntligen gräsplan. Pojkarna hade årets första träning. Ganska breda leenden på dem då de kom av planen. Blir roligt att följa dem i sommar.

Skolarbetet är rent hysteriskt just nu. Alla lärare har kommit på att vi måste visa upp oss extra mycket innan terminen är slut.


RSS 2.0