Gott slut

Dagarna går framåt även då jag är ledig. Hela dagen igår sprang vi på stan och handlade sportartiklar till barnen så vi kan fara ut med längdskidor och åka till slalombacken. Både utrustning och förstärkningskläder blev det. Jag fick mig ett bara tunna tjocksockar att ha i pjäxorna.

Elis fick sig ett Nintendo DS i förtidig födelsedagspresent så just nu sitter han och bästa vännen med var sitt DS och spelar som dårar. Irma har krypigt ner i badkaret och jag tvättar och funderar på var jag ska börja med städningen. Tror jag väntar tills maken kommer hem så vi hjälps åt. Har väldigt mycket värk i kroppen efter flera dagars fysiska aktiviteter. Skidor och skridskor och snöskottning. För er som inte bor i min del av världen kan jag berätta att det vräkt ner i flera dagar så vi har äntligen VITT och vackert ute.

Önskar Er alla ett gott slut och ett gott nytt år.
Kram

Julens alla dagar

Julafton var ganska lugn på morgonen. Sen var det lite mera hektiskt fram till vi kom hem igen senare på kvällen. Först var vi till min farbror med en julblomma och önskade honom en trevlig jul.


Irma aktiverade Gunnar med lite Polly Pocket lek vid köksbordet.


Thea och Elis hade lite jobbigt att sitta still. Spända inför fortsättningen av dagen.

Efter en stund hos Gunnar styrde vi bilen till svågern och svägerskan där vi skulle äta jullunch och dela ut julklappar. I år valde vi att göra en tidig julafton så barnen skulle hinna se sina klappar innan kvällen var slut och sängen kallade. De paket som var från mig och Peter hade vi därför lämnat hemma. Lite jobbigt för barnen även om de hade en del att öppna hos kusinerna.


Arvid "paketmarodören". Det var en hel del vaktande för han ville ÖPPNA.


Här dukas det och barnen väntar på...ja, inte maten.


Så kom han då äntligen TOMTEN.


Irma var inte alls blyg för tomten utan pratade och hämtade paket som ingenting.


Många som var spända av förväntan om det varit nog snälla...


Sitta i knät var inte heller något problem för Irma.


HELA FAMILJEN SAMLAD OCH VI ÖNSKA ER EN RIKTIGT GOD JUL OCH EN HÄRLIG FORTSÄTTNING IN I DET NYA ÅRET.


Dan före dopparedan

Bara en dag kvar sen är det julafton. Kände först igår den riktga julstämningen krypa in i huset. Har varit så mycket annat och stressigt hela december. Det står för skolan hela stressen och "annat". Visst har vi bakat och fixat men jag har ändå inte fått in det i kroppen.

MEN igår kom den. Först då vi vaknade snöade det MASSOR. Vi hade en mysmorgon jag och flickorna. Thea hade sovfrämmande och de lekte och var goa. Elis var hos morfar och mormor. Senare under dagen skulle vi åka till dagis och säga God Jul och handla lite på våran gulliga affär. Men se det gick inte. Bilen var död. Ett lyse stod på så ingen ström fanns kvar. Det var bara ladda bilskrället och i stället dra på sig skidorna. Jag, Thea och Irma, ja och Igge Pigge förståss drog iväg till skogen. Mina duktiga tjejer. En och en halv timme var vi ute. Tyvärr hade jag ingen kamera med så bildbevis finns inga. Men jag kan lova att det var vakert, mysigt och helt fantastiskt underbart där i skogen med tjejerna. Som belöning då vi kom in kokade jag varm choklad och en macka till oss var. Flickorna såg en film och jag började rulla köttbullar.

Strax kom Thea och rullade köttbullar medans jag kunde steka dem. Teamwork... Hela dagen gick jag med ett leende och jag tror maken är lite less på mitt tjat om vilken fantastiskt härlig dag jag hade haft. Jag och Thea slutade dagen med att se film i storsängen. Härligt, mysigt, underbart.

Min ambition var att lägga mig tidigt men kom på att det fanns paket att slå in och lite annat julstök att fixa. Jag och Peter fick lite tid för oss också. Prata ihop oss om diverse viktiga saker.

Idag ska vi dra till stan för de sista inköpen och känna på julstämningen där. Elis har fortfarande inte kommit hem. Undra om morfar och mormor har tänkt kidnappa honom? :) Härligt höra honom kvittra i luren då han ringer hem och då bara för att få lov att stanna en dag till. Fast nu har jag sakt att det räcker, jag vill också vara med honom och kramas.

Önskar er alla en riktgt God Jul.

Lucia

Morgonen började 07.00 med TV:s lucia. Peter och Thea åkte redan 7.45 till Kalix för att hämta Emelie och hästen. De hade tränat där hela helgen och fått mycket beröm.

Vid 10 körde jag upp bussen hos Nymans och lastade i två tomtar och en tärna. Vårat improviserade tåg åkte först till Dessans föräldrar där vi lussade.


Skön sång....

Sen åkte vi till Holmträsk och lussade för folket där.


Lucian hade lite svårt med koncentrationen så det var de övriga som sjöng medans...


lucian kollade in andra saker:)

Mormor bjöd på fika till de skön sjungade barnen och bihang.


Tomtar, stjärngossen och lucian var snabbt på plats.


Irma är fotograf. (jag har Theas luciaklänning)

Efter det var vi till en av våra grannar innan barnen tyckte att nu fick det vara bra. I två timmar hade vi då farit runt och magarna började vara hungriga på mat.

Efter lunchen, som Elis tillagade i vårat hus, tände vi ljus och jag satte mig och såg en massa skidor medans Elis och Irma såg en film.

Nu på em har vi varit ute och åkt skidor på åkern i en timme. Trött, i kropp, är barnen och jag också för den delen. Blir en tidig kväll.


Sovmorgon och kalas för pappa med pepparkaksbak

Morgonen var extremt seg så jag låg länge i sängen. Lagomt till skidskyttet steg jag upp. Synd för jag hade velat se Helena vinna igen.

Fast vi åt en sen frukost/lunch och sen åkte vi till pappa som fyller år idag. Där fika vi och sen bakade jag och flickorna pepparkakor med mamma. Elis och morfar gick till bastun.


Här tillverkas diverse pepparkakor.

Snabb middag och nu ska vi bara mysa.


Luciatåg på dagis och Nobellunch på skolan

Irma har haft luciafirande i dag på dagis. Många härliga skönsjungande barn var det.


Väntar på att få börja


Visst ser det härligt juligt ut?


Också fika efter de varit sååå duktiga.

Morfar kom också och såg de små luciorna. Irma hade inte sett honom så mitt under sången får hon syn på honom och skriker: - MORFAR, så bara hon hörs. Lite fniss bland oss vuxna.

Thea och Elis har haft Nobelvecka i veckan. Tisdag fick de uppfinna olika saker och de har skrivit berättelser m.m. Idag har det haft prisutdelning med tre rätters lunch. Theas grupp vann pris för bästa uppfinning. De hade även pris för de som kunde föra sig bäst under lunchen. Ett Vett-och-Etikett pris. Ingen av mina barn fick det men de var lika glad ändå. Vi har ju lärt oss en massa, kunde de konstantera.

Irma har haft sin kompis William här i kväll. Tror hennes rum behöver sig en städomgång men vad gör väl det! Thea och Elis har varit på Folkan och sett storkillarna köra minibilar. Vet inte riktigt vilken sort det var. Här i byn hålls det på med en massa olika. Kul verkar de ha haft i alla fall.

Jag pluggar...förvånade? Har sista anatomi tentan nästa fredag. Sex avsnitt, så det är en del att läsa. Imorgon ska jag ta bussen till Älvsbyn och dejta en klasskompis för råplugg.


Julbaket fortsätter

Igår kväll hamnade jag lite oförhappandes på bio. Luftslottet som sprängdes. JÄTTE BRA. Tack Magnus för att du frågade om jag ville följa och Marcus som stod ut med oss vuxna i sällskap. En väldigt spontan och trevlig kväll.

Idag sov jag till 9.30. Det var länge sedan. Konstigt jag var ändå hur trött som helst då jag klev upp. Efter min sena frukost röjde Peter i köket och jag renbäddade våran säng. Längtar att få krypa ner i den och har duschat dagen till ära:)

Efter lunchen tog jag tag i degen jag gjorde förra helgen som fått stå i kulen och mognat i veckan. Har inte haft ork att börja med den eftersom jag vet att den tjorvar och det är en del pyssel med just den kakan. Alla tre flickorna var med mig i köket. Irma var mest åskådare men fick hjälpa till lite, lite. Thea som är större fick göra en hel del svåra grejor. Hon fixade hela tosca smeten själv. Jag är imponerad. Hon läste receptet och kokade ihop den på plattan. Emelie satt på soffan och hejade på och dokumenterade våra förehavande.

I slutet av bakningen tog Irma kameran och fotade hej vilt. Många foton på Emme som inte kommer att finnas här. Jag vill fortsätta ha ett gott förhållande till älsklings tjejen.


Här läggs mandelmassan på av Thea. Irma har en egenhändigt snodd degklump som hon pysslar med.


Lillspjuver.


Närbild på mig. Är ju inte så ofta med så det är väl bäst passa på...


Konsentrerad tjej


I väntan på ugnen


Giftgrön mandelmassa


Thea som blandar och rör tosca smeten.


Igor och Felix kom varandra riktigt nära. Just före gosade de med varandra. Snart är de nog riktiga vänner.


Jag kunde inte låta bli detta kort då våran "lilla knähund" kröp upp i Emmes famn. Ganska gulliga de är.

Klockan två var det adventsmys i bagarstugan. Jätte trevligt med många grannar.

Då vi kom hem skottade jag och Irma framför bron då det har snöat en del idag. Vi letade fram machallhållarna och fixade ute så våra surströmmingsgäster skulle känna sig välkomna. Sen var det bara in och hjälpa Peter med maten och dukningen. Duscha och göra sig så vacker det nu går:) Hanséns och Nymans kom hit och åt inte bara fisk eftersom inte alla äter det men vi var många som åt...och mycke. Speciellt jag som kan äta hur mycket som helst.

Barnen fick göra en ganska tidig kväll med läsning i storsängen. Just nu är vi inne på FEM-gänget. Har några böcker vi inte läst. Jag skulle egentligen bara ner och säga gonatt till Thea och sen lägga mig själv men se jag hamnade här och där på nätet;) 

Ska ta lite läxa eller tentaläsning med mig till sängen och krypa ner i min nybäddade säng. Härligt.


Härlig vintervit tisdag

Efter jag sovit nästan hela dagen hämtade jag barnen tidigt. Fick med mig två extra barn och huset var fullt i liv. Flickorna spelade spel och snackade medans killarna var ute och byggde snögrottor. Irma satt med mig i köket och snackade en massa. Den tjejen kan prata precis som sin bror. Tur mina öron är hårda och stora;)


Tjejerna spelar lite "julsånger" eller nått. Goa är de i alla fall.




Irma snackar och har pick-nick i köket. Mysunge


I snöhögen är de...killarna alltså. Elis och hans kompis. Jag fick nästan inte in dem att äta middag. Härligt!!!


Igor låg mitt i köket som vanligt och var söt. Eller ivägen. Beror på vem vi frågar.

Senare var jag på fotbollsträning med tjejerna som är hur duktiga som helst. Jag är hur stolt som helst över dem. Sen var det bara hem och lägga sig. Fast först mös vi med farmor en stund innan hon åkte hem.


Första advent helgen

Fredag skulle vi bara mysa jag och barnen. Vi hade sparat Harry Potter och halvblodsprinsen till just denna kväll. Peter var på Hv övning. Därför min och barnens kväll. Efter ca halva filmen kom två kompisar till barnen helt oförhappandes. Deras pappa var med några grejor till svågern som lånade garaget. Det blev en massa bus och lek så vi tog en kaffe jag och pappan medans de lekte. Inte förän efter 21 for de. Då stoppade jag Irma i säng och sen såg vi filmen färdigt. Super trevlig kväll blev det men sen.


Hela lördagen gick åt till att julstöka. Barnen hade andra aktiviteter för sig. Thea åkte på julmarknad med en kompis och Elis hade en kompis här hela dagen som han sen åkte och sov över hos. Vi bjöd govännerna på middag då de hämtade pojkarna. Peter hade gjort en super smaskig laxsoppa som han inte gjort för sista gången. Thea var inte hemma förän vid 20 och då mös vi en liten stund.

Söndagmorgon var lugn och harmonisk. Vi som var hemma åt frukost ihop och tände ljus. Sen spelades det spel och vi lät bara dagen föra oss framåt. Strax före lunch började jag och Thea med assistans av Irma baka Moster Fia.


Thea rör i hop smeten och Irma kollar så hon gör rätt;)


På väg till frysen första gången.

Efter lunch tog jag hunden med mig ut på en promenad. Hade inte tänkt gå så långt men hipps vipps var jag flera km hemifrån och vid en jättebra åker som jag kan släppa honom på. Där fick han spring 30 min innan vi gick hem. Två timmar var vi ute i ett kanon härligt första advent väder.

Resten av söndagen fortsatte i pysslets tecken. Jag gjorde smet till en kaka som jag ska baka någon dag i veckan och rensade i tvättstugan. Tyvärr visade det sig att det var lite för många aktiviteter på en gång för jag sov inget på natten utan låg med värk. Sviten efter min effektivitet håller i sig idag också. Igår sov jag hela dagen och i natt har jag sovit bra men är fortfarande Zombitrött och därför hemma från skolan. Ska strax lägga mig och sova men vill samtidigt inte sova för mycket så nattsömnen rubbas.

Har varit men hunden en sväng på morgonen till samma åker som i söndags men denna gång tog jag bilen. Han fick springa 30 min och sover sött nu. Skönt att ha rastat honom ordentligt för då blir det lugnt här hemma och jag mår bra av ute aktiviteten som jag tvingas till i och med hunden. Annars hade jag bara åkt hem och lagt mig. Hur bra mår man av att bara vara inne? Inte alls!

Ska kolla lite på skoljobb efter lunch men nu ska jag bara vila och lyssna på kroppen.


RSS 2.0