De ska va husvagn...

Fredag var en något hektisk dag. Jag har dragits med värk i magen en längre tid som sista dagarna blivit värre. Därför pressade jag in ett besök på Vc på fm och sen var det gasen i botten till Luleå för att skriva min första tenta. Den gick väl så där. Hoppas på G i alla fall något högre är inte aktuellt. Vi har VG och G att skriva för. MVG och IG finns alltså inte i vår betygskala.

Snabba ryck hem för att först hämta Thea från en kompis och sen packa in ALLA grejor i vårat nya husvagn. Jag menar alla grejor från bestick, glas, tallrikar, mat,  till sängkläder, kläder, spel och div annat. Panik, panik...

Först vid 19.00 var vi framme i Vistträsk där vi skulle campa i helgen. Våran allra första tur med vårat husvagn. Spännande och mysigt har det varit. Bra "back up" har vi fått av fin vännerna som är garvade husvagnsägare.

Sent söndagkväll kom vi hem. Trötta, trötta och skitiga. Det har varit vildcamping som gällt. Bastun startades direkt vi kom hem och mat var prio ett. Jag bar ut alla grejor medans Peter lagade maten och efter matintaget tog vi bastun. Rena och frächa gick barnen till sängs. Jag och maken snackad till sent. 

Det är mycket vi behöver fixa med vagnet och roligt att planer hur vi ska göra/ inreda. Även här hemma är det en del att styra upp, därför den sena timmen. 

Bilder kommer hade slut batteri i kameran.  

Innan dagis

Dagarna är fulla av aktiviteter. Jag hinner inte sätta mig vid datorn annat än att plugga. Idag tar jag mig dock lite tid innan pluggandet sätter igång och jag ska till skolan. Trivs hur bra som helst på "linjen". Känns som jag hamnat rätt.

På väg till dagis idag tog jag och Irma en sväng ut på en åker. Så Igor fick springa av sig lite. Gissa om lycklig hund. Han skuttade som tiger i Nalle Phu. Skillnaden är att han har sina go öron som fladdra. Inkallningen börjar arta sig. Nu kommer han riktigt bra. Med tanke på hur lite vi tränat egentligen.

I alla fall, gick jag och go tjejen där på åkern, i gräset som var daggvått och fåglarna kvittrande i öronen. Luften som doftade höst frächt i våra näsor. Mmmm vad jag njuter dessa stunder.

Det sista vi gjorde var att stå på "spökbron" och kasta sten i borgforsälven. Sen var det dags för dagis.


Här har hon precis kastat en sten


Irma samlar stenar för att kasta


Lillvoven


Härlig sensommar bild

NU SKA JAG PLUGGA. TJAO!

Första riktiga skoldagen

Vilken morgon. Egentligen bra men jag kan säga att jag legat av mig under sommarlovet. Skicka barn till skolan kändes som en helt ny företeelse i mitt liv.

Själv hade jag en lång dag på skolan med en massa intressanta ämnen i vanlig ordning. Kunde köpa fem böcker idag nu saknas bara en och den får jag köpa längre fram i höst. Kursen börjar ett par veckor efter 2:orna avslutar sin så det hinns.

Ganska stolt var jag på morgonen. Jag som aldrig och då menar jag aldrig har fickparkerat trängde in Chryslern i en ficka vid skolan utan problem. Jag och maken fick oss ett gott skratt då jag ringde som värsta barnrumpan och berättade det:)

Nu är det plugga som gäller med de nya böckerna.

Fotbollscup och surströmming

Ingen rast och ingen ro var det på lördagen. Klockan sju klev vi upp hela familjen för att delar av oss åka på fotbolls cup och andra delar göra annat som också krävde tidig morgon.

Jag, Thea och Elis åkte till stan för cup. Första matchen var klockan 9,30. Tre matcher var spelad de. Ingen vinst men de var glada över att ha fått spela. Huvudsaken de har roligt och det hade de.

Mellan två matcher var jag och hämtade Peter och Irma. Peter skulle på 40 års fest. Efter cupen åkte jag och barnen till Sjulnäs hos kompisar för att äta mat. Surströmming, JAMMI. Barnen var väl lagomt exalterade över maträtten. Ändå slutade det med att Elis åt mer stömming än hamburgare och Thea hade velat ha mer om hon inte varit mätt. Irma förstod inte varför hon skulle äta hamburgare:)

Efter maten gick jag och Carola till hocky rinken så hundarna fick busa. Sen körde vi lite lydnad. Ganska trött vove som följde med mig hem. Hela dagen på cup med människor och andra hundar och sen en massa bus med en "kompis".

Irma hade en perfekt dag. På fm var hon med kusin Wilma och då vi var hos kompisarna kom kusin Wilmer dit. Han bor granne med våra kompisar. Alla barnen var sprudlande glada men trötta. Trots det var hemkomsten och sängläggningen en DRÖM. Irma somnade i bilen så henne bar jag direkt i säng. Thea och Elis tvär duschade och sen läste jag Harry Potter en stund. Före 22 sov hela huset.

Igor har däremot behövt ut två gånger i natt. Med allt bus blev det en del dricka så han har behövt kissa, för ovanlighetens skull på natten. Inga långa svängar för även han har varit slut i huvud och kropp.


Elis åker inlines

Både Thea och Elis fick prova åka inlines hos kompisarna. Super duktiga och hel taggade på egna. Tack moster och morbror för paret vi fick av er. Nu ska här åkas.

Dåligt med uppdatering

Veckan har gått fortare än fortast. Jobbade hela helgen och sen var det skolstart för mig i måndags. Natten mot måndag vakade jag och maken för lillan hade fått UVI och var upp flera gånger på toa. Stackars våran lilla tjej. 

Morgonen blev hektisk då jag skulle hinna på Vc med Irma innan skolan började. Jag hann men inte var det just mer. Ganska stressad och trött kom jag till skolan. Kändes inte bra, men vad att göra. Har man barn så har man.

Tisdagen kändes inte lika stressig och sen har veckan bara rullat på. Kvällarna är fulla av aktiviteter eller läxläsning för min del.

Barnen börjad skolan igår kväll kl:16.00. Det var även föräldramöte och information klassvis. Jag var inte hemma förän vid 20 och då var det bara "kasta" Thea och Elis i säng. Irma sov sen klockan fem. Stackarn hade varit helt slut. Mamma och pappa var hemma med henne. Vilken tur. Peter är i Stockholm, årets första resa.

Torsdag och fredag har jag haft självstudier på hemma plan. Jag har verkligen varit flitig. Hela dagen igår satt jag. Idag har jag varit lite ineffektiv på förmiddagen. Behövde tanka och handla sen har vi lillhunden som ska ha sig en ordentlig promiss. Jag vet av erfarenhet från igår att det är bättre göra det på fm så är han trött medans jag pluggar och "troddar" inte runt hela tiden. Jag blir lite störd av det. Ganska skönt för mig också att rensa hjärnan lite. Fastnar bättre det jag läser då jag rört på mig. Hade pappret med mig  i bilen och övade glosor mellan varven.

Jag har suttit ute på altanden och pluggat. Här är det kanon väder. Sommar igen. Just nu är det Latin för hela slanten. Lite börjar de väl fastna de 160 orden jag ska kunna till nästa fredag då vi har prov. Hjälp!!

 


Kan det varit ett Lo?

Jag och barnen drog i väg tidigt i morse på Igors dagliga långpromenad. Jag jobbar kväll och barnen ska sova borta för maken har åkt till stugan i Koukso. Därför åkte vi direkt efter frukost. Slipper stressa på det sättet.

Solen sken och luften var härligt höst hög. Jag njuter verkligen av sånna här dagar. Visst är sommaren helt ok också men hösten är speciell. Hösten är min årstid.

I alla fall då vi gått i 20 min och nästan var framme vid vändskivan såg jag i ögonvrån något gult som sprang över vändskivan. Det var inte en björn, såg mer ut som en gul labb men ändå inte. Den var för smidig... Jag berättade för barnen och vi dividerade vad det kunde ha varit. Thea som är intresserad frågande hur den såg ut mm. Efter en liten stund kommer hon med det mest troliga förslaget - Ett Lo kan det ju ha varit mamma!  - Javisst!!

Har pratat med en i byn som jag vet är intresserad av att undersöka sånt här. Så få se om han åker dit och kollar. Hoppas han ser spår och att det var ett Lo. De är så skygga därför skulle det kännas extra roligt om det skulle varit just det.

Skogspromenaderna är riktigt härliga på många sätt. Barnen njuter precis lika mycket som jag. Idag var jag lite smart och tog vagnen med som Irma fick sitta i mellan varven. På det sättet slapp jag kompromissa med henne för hon orkar, naturligt, inte lika långt som oss andra. Thea och Elis sprang och busade. De håller på att träna till ett lopp som är den 5 September. 800 m ska de springa. Även Irma ska få springa med lite hjälp av mig skulle jag tro.

Igor börjar fatta att han ska komma då jag ropar -Hit!  Det tar lite för lång tid för honom att komma, för att jag ska vara helt nöjd men det är en början och massor bättre än för en månad sen.  Nu känns det Ok att släppa honom på ett helt annat sätt än förr.

Ute dag i skog och mark

Klev upp först 07.30. Irma hade sovmorgon. Igor fick en kort, kort promenad efter frukost men redan vid 09.00 tog jag och Thea med honom till skogen och gick i 40 min. En ganska trött hund då vi kom tillbaka till bilen. Tungan hängde utanför:)

Hem och fixade i ordning oss för att dra på stan. Emme hängde också med mej och Thea. Tjejsväng! Jag lämnade igen böckerna från engelska utbildningen och handlade ett kollegieblock för den nya skolan. Var och handlade bläckpatroner till skrivaren. Viktigast var väl att fylla i ledighetsansökan från jobbet.

På vägen hem från stan hämtade jag upp Leonard och Lovisa. Vi åkte till Bodsjön och bara var. Leonard fiskade och vi andra tittade på då Igor badade:) En fisk fick Leonad upp. Härligt jobbat, för reven tjorvade precis så han kunde inte veva in den. Vet faktiskt inte hur han fick upp den.  Elis berättar nu för mig att tjorvet kom efter han fått upp abborren.


Fika paus



Igor på språng ut i vattnet



Våran duktiga apportör


Sen var det en slagen hjälte som somnade i Emmes famn; handlöst.

Thea har träna och jag har sytt in namnlappar i Elis nya sockar. Annars har det bara softats i kväll.

Slutar jobba efter två veckor

Det är helt sant, jag slutar jobba f.o.m söndag. Redan efter en och en halv vecka känns det i hela kroppen. Tröttheten och värken är helt tillbaka, likaså mitt urusla humör. Gissa om erbjudandet om att gå skola kom lägligt?

Har lurat mig själv med att jag inte vill, även om de skulle erbjuda reservplats. Ha ha,..då de ringde idag blev jag överlycklig men lite chockad. Fick tänka en timme innan jag landat och hunnit prata med nära och kära.

Utbildningen började egentligen i måndags men jag kan inte få tjänstledigt tidigare än nu på måndag därför kommer jag att jobba helgen som kommer och sen är det skola på heltid.

Välkommen tillbaka present av chefen

Har glömt att berätta att då jag började om att jobba kom chefen med en lite "present" till mig:) Verkligen inget märkvärdigt egentligen men som jag längtat efter hela våren.


En egen namnbricka. Likadan som alla andra. Hi hi


ThorSjöbergsCup i Böle

Lördagen var hektisk. Våran förening anordnade en cup. Därför blev det en hel del arbete jämte cotchningen inför matcherna.
 Peter tog det långa första passet mellan 8-12. Han var parkeringsvakt. Själv stod jag i kiosken mellan 11-12.30. Vi hade väldigt kul där vi stod så timmarna bara flög i väg.

Resultaten var väl inga höjdare men båda två ( Thea och Elis) var nöjda med dagen och hade haft jätte kul. Det absolut viktigaste. Irma hade ingen toppen dag och var ovanligt gnälling för att vara hon. Värmen och tröttheten börjar nog ta ut sin rätt på lilltjejen.


Elis på språng


Irma med sin nya Nalle Phu bok som hon köpte på loppis som fanns på cupen.

Farmor kom förbi och såg de första matcherna och även sponsrade till ett gäng böcker till barnen. Vilken lycka. I våran familja är vi riktiga bokmalar. Tack snälla farmor för alla böckern.

Till barnens andra match kom morfar och mormor. En fin present att få vara på barnbarnens matcher för mamma som fyllde år:) Vad glada barnen var att ni kom far- och morföräldrar. Betyder mycket för dem. Jag känner mig lyckligt lottad med den back -upen och det sociala skyddsnätet som vi har runt oss. Grattade även min moster som fyllde år.


Elis väntar  på sista matchen. (Irma har tagit bilden)


Sista matchen. Elis hade bud till flera mål. Tyvärr gick de stolpe ut...


Strax börjar Theas sista match. Knasigt nog kom det med flera andra människor på de korten jag tog på Thea.
Så jag vill inte lägga ut dem.


Irma har tagit en närbild på mig:)

Hemma var det bara att piffa till sig lite för vi skulle ha middags främmande. Vi satt ute hela kvällen på altanen. Inte förän 22.30 åkte de. Vart då tiden tog vägen? Det fanns så mycket att prata om då vi inte setts på JÄTTE länge. Varför det ska bli så då man trivs så bra med varandra?

Hela familjen lade sig inte långt efter det att de åkte. Men redan vid 01.00 var det dags att kliva upp. Irma kräktes. Jag har aldrig varit med om dess like. Tur i oturen var jag precis inne i hennes rum. Var och tände i Emelies rum så det inte skulle vara helt svart då hon kom hem och skulle lägga sig.  Annars hade det kunna gå riktigt illa. Huva!

Idag har det varit över 30 grader. Vi har bara njutigt och varit vid poolen ett par timmar. Nu ska jag lägga mig för att orka jobba hela dagen imorgon.

Första arbetsveckan...

har det varit mjustart på. Jobbade måndag, ledig tisdag och onsdag,  jobbat torsdag, fredag.

Tisdag åkte Thea och Elis med kompisar till Gläntan. De kom inte hem förän 20.00 då fotbollsträningen var avslutad. Onsdag hade vi en riktig familje dag. Vi umgicks först här hemma, sen efter lunch åkte vi till Bruket och badade. Min gamla badstrand.


Sandbygge


Irma på språng


Glassmonster:)

En glassblev det till barnen och mera bad innan vi åkte hem.

Vi är inne i ett Harry Potter stim igen. Under sommaren (jo jag vet att den inte är slut) har det varit svårt att hinna läsa på kvällarn då sänggåendet skett så sent. Verkar som vi kommer in i bättre rutiner i och med att jag har börjat jobba igen. Onekligen väldigt skönt. Jag som gillar ordning och reda passar det ju bra.

Helgen som varit

Lördag orkade vi inte göra så mycket var ganska slut efter veckans jobb. Jag damsög och fixade undervåningen så den såg hyfsad ut den också. Annars lade jag patians och bara njöt i regnet.

Grannen med barn kom förbi på fm. Sen väntade vi bara på att storbarnen skulle komma hem. Vad jag kan längta efter dem. De låter ha haft kul med morfar och mormor.

Runt 18 gick vi till bagarstugan och hade pizzakväll med vattenföreningen. Alltså alla byborna. Super trevligt i vanlig ordning. Barnen lekte, stora som små och tillsammans allihopa på sitt eget sätt. Vi vuxna satt i tältet och snackade. Elis och en "grannpojke" var mest hemma hos oss och cyklade på crossbanan. Elis var blöt i svett då vi kom hem. Tur regnet gjorde bort sin närvaro under dagen så vi slapp den på kvällen. Thea var med en klasskompis, som också bor i byn, hela kvällen och Irma höll hov med stora som små. Jag tänkte under kvällen att hon blir nog entertainer då hon blir stor:)

Fm idag var seg, har känt av lederna lite mera i veckan och idag var det svårt att ta sig ur sängen. Antagligen för att jag har  "jobbat" hårt. Tänkte att idag blir det en "sängläges" dag.  Vilken tur att jag peppade upp mig själv och följde med vännerna på äventyr. Thea hade redan igår bestämt med Lovisa att de skulle vara med varandra och på morgonen hade deras familj kommit på att de skulle ut till kaninön. Hela våran familj blev medbjuden. Först kändes det lite för mäktigt, plus att Elis skulle på kalas kl:13. Peter ville vara hemma och arbeta så jag och flickorna drog iväg.

Har tyvärr inga bilder från dagen. Stranden var liten men fantastisk. Barnen lekte hur mycket som helst. Allt som allt var det nio barn och sju vuxna på en liten sandplätt på 20 gånger 7 meter.  Solen gassade och hela dagen var lysande. Sista dagen på semestern kunde inte sluta bättre. Solsken i själen är facit för dagen.

Thea, Lovisa och Mathilda kom på att de skulle ha spa här hos oss och flickorna skulle sova över. Så nu har jag tre härliga tjejer här som bara myser.  

Själv ska jag strax dejta sängen för att ha en chans att kliva upp i tid imorgon. Adjö du sköna semester och välkommen verkligheten. 

Bilderna


Irmas säng


"lekhörnan" i Irmas rum


Elis rum. Har andra gardiner och imorgon blir det lite mer ändringar så jag återkommer med bilder från hans rum.


Emmes otapetserade men möblerade rum


Emmes säng som nästan fick plats i gamla garderoben. 

RSS 2.0