Varmt, varmt, varmt och Summer Games

Här är det bad som gäller dagarna i ända. Söndag, måndag, tisdag,onsdag, torsdag och fredag har det badats. Vi har inte legat i hela dagen utan varit i en stund under dagen. Det är sååå grymt varmt. Jag klagar inte. 

En dag har till och med jag vågat doppa mig lite. Har blivit en riktig badkruka på äldre dar. Ska skärpa mig för det är roligt att bada.


En morgon då vi var först på poolen. De hade inte ens tagit av skyddet:) Då är man sugen.


Fredag började Pite Summer Games. Tempen visade närmare 30 grader så vi laddade upp med vatten och badkläder. Första matchen hade Thea 11.45. De förlorade med 5-0. Syntes att de inte visste riktigt vad de skulle göra.

Andra matchen var 18.30. De förlorade den med 3-1 men hade spelat riktigt bra säger de som var där. Själv hade jag åkt hem till ett möte som är först på måndag. Vilken miss.

Timmarna mellan matcherna minglade vi hos min morbror och moster på Klubbgärdet och hann och bada en stund innan vi åt middag och jag for hem då de åkte till matchen.


Bad i Hamenviken.

Imorse var det revälj kl 06.00. Jag och Thea var de som skulle åka. Matchen på morgonen var en nervig sak. Åh vad jag hejade. De vann med 2-0. Kul för tjejerna att få en vinst.

Mellan matcherna var vi till Norrfjärden och såg mitt kusin barn spela. De spelade oavgjort. Synd för de hade behövt en seger för att gå vidare.

Jag och Thea minglade runt på Nolia området en timme innan det var dags för nästa match. De spelade riktigt bra men fick tyvärr inte in bollen så det blev en till förlust 0-2. Men tjejerna såg nöjda ut ändå. Viktigast att de har kul och det verkar de ha.

Min systerson spelar cup i Västerås i helgen så telefonen har gått varm mellan Piteå och Västerås.

Nu är jag äntligen hemma igen. Trött som bara den. Ska ta Irma till sängen och mig själv också för det är en match i morgon också för Thea och jag tänkte vi skulle se kusinbarnets match också.


Thea som målvakt. Gjorde ett kanon jobb.


Här gör hon en räddning.


Pustar ut hos morbror


Pappa och morbror språkas.

Tempot...

är definitivt inte lågt. Frukost vid 9 för att sedan snabbt packa ihop badkläder m.m för att "dra" till poolen. Ett snabbt stopp på affären och köpa grillad kyckling och potatissallad innan vi rullade ner till badet. Idag tog vi bilen då vi hade ett möte på Päs kl 13.45.

Idag var vattnet betydligt varmare än de två föregående dagarna. Jag funderade på att doppa mig men då kom regn och åskmolnen rullande över oss så jag tog upp barnen istället och packade ihop pick-nicken.

Mötet på Päs var uppiggande. Viktkurvorna håller sig bra. Irma är en skön brud. I år blir hon årets sommarpratare. Har tillrättavisat ett par killar på badet och sen tog hon komandot inne hos Dr Hanna. Thea hade inte en chans att svara. Jag skrattade gott åt hennes påhittighet.

Hemma tog vi det lugn innan vi åt middag och Thea åkte på fotbollsträning. Elis var trött och blev hemma. Jag fick oväntat besök. En mamma till en av Theas kompisar kom förbi. Det blev kaffe och en massa surr. Jätte trevlig i vanlig ordning.

Men nu skriker sängen efter mig. Natti natti.

Första semesterdagen

Äntligen så semester. Egentligen var midsommarafton första dagen men måndag känns alltid som början.

Söndag kväll bjöd jag och maken in oss hos vännerna tvärsöver berget på middag. Eller bjöd och bjöd vi hade egen mat med oss men ville ha sällskap under middagen. Dessutom var delar av familjen redan där. En trevlig kväll men inte så lång då både jag och Irma var super trötta. Thea var också en anning trött efter alla aktiviteter som varit under helgen. Därför blev det tidig hemgång, dusch och saga för allihopa. Till och med stortjejen gjorde tidig kväll.

Jag startade semestern med att behöva ställa väckarklockan. Skulle ta prover 9.35. Alla fyra barnen skrämde jag upp för att följa med. Konstigt att ingen protesterade mer än ett kort konstanterande -oh, nej.

Emelie hade lite ärenden till stan och till mamma i Öjebyn som hon passade på att göra då vi ändå åkte in. Jag och de övriga barnen tog oss en snabb kaffe hos min kusin och hennes familj innan vi handlade och rullade hemmåt.


Thea hittar något att läsa vartän hon kommer;)

Hemma blev det bara ut och in egentligen för vi var alla mer eller mindre sugna på poolen. Där blev vi fram till middagen då pappa/maken och Emme kom hem.


Badbrudar


Badkillen

Strax ska jag och Irman gå till sängs efter ytterligare en händelserik dag.

Lådbilsrace

Midsommardagen men inte skulle våra gäster tro att de fick sova hur länge de ville. Nej, nej alla skulle följa med upp till Sikfors och se Elis, Lucas, Melker och Johan m.f åka.


Peter inventerade höladan och grävde fram cyklar till 11 personer. Tyvärr var det en av cyklarna som inte fungerade alltför bra så tackvare grannen lyckades vi få ihop tillräckligt många så alla kunde cykla upp till byn.

Killarna var duktiga men nog hade jag allt lite hjärtklappning några gånger.


Elis inför starten.


Irma kollar in kossorna


Snygga va?


Elis i depån.


Här kommer Elis.


Angacherade åskodare.

Midsommar

Så var det då midsommar. Vi hade en hel del saker ogjorda innan vi skulle få främmande. Gräset skulle trimmas det sista, lådbilen hade det sista lilla som skulle fixas och plocka ihop ute och inne.


Elis testar lådbilen men än är det lite grejer ogjorda.


Färdig konstruerad. Kolla sittsen och lösningen för styrningen och kolla pappa, silvertejp. Det löser allt!

Vi hann alltihopa och jag hann till och med duscha innan lunch gästerna kom. Lite efter i mat förberedelserna var vi men inget som jag tror någon blev allt för sur för. Då blev det lite mingel för alla i stället.

Det är en långvarig tradition att Peters syskon, mamma och Lasse kommer hit på sillunch. En väldigt trevlig tradition. Hinna träffas och mysa en stund innan alla åker på vart sitt håll. Två år på raden har bästsvägerskan stannat och fortsatt firandet på kvällen.

Våra gäster byte av varandra i "dörren". Till middag var vi nätt 30 personer men sen åkte några av de större barnen på andra saker. Sammanlagt var vi 23 som blev kvar.  Den obligatoriska dansen runt midsommarstången blev det, efter det var det brännbollsmatch. Vid 01 var de flesta i säng.


Midsommarstången kläs. 


Dans runt stången.


Två gó tjejer.


Wilmer slår i brännbollen


Solen tittade fram lite senare på kvällen. Tjejerna sitter och snackar på stutsmattan.


Efterrätt i kuvösen.


Hemma igen

Så var jag då hemma igen från mina två veckors rehabilitering. För mig var det lika mycket rekreation och vila som stod på programet. Otroligt skönt bara få rå mig själv och hinna tänka mina egna tankar. Reflektera över vem jag är och vad jag vill prioritera i mitt liv. Sanningen är den att jag gör precis det jag vill göra. Vara med mina barn och göra saker som även de kan inkluderas i. Gå på bio eller gå ut och äta ibland för att göra något bara för mig.  Vad jag skulle vilja göra mera är träna. Därför ska jag verkligen, verkligen försöka hitta tid för det i min vardag. 

Borta bra men hemma bäst. Har suttit på åkgräsklipparen hela kvällen med Irma mellan varven i famnen. För mig känns det som livet. Vi sitter där i oväsendet med var sina hörselkåpor och mitt i allt vänder hon sitt svart randiga, lortiga, snoriga och alldelens soligt glada ansikte mot mig och ger mig en härligt skitig, blöt Irma puss och en till och en till. Lägger sen sitt mjuka huvud mot min axel och riktigt borrar in sig i mig.  Att inte mitt hjärta går sönder är ett under. Den kärleken som hon ger och jag känner går inte att mäta, hur mycket jag än försöker.

Tänk dej komma hem och mötas av tre super glada barn som kastar sig om din hals och bara skriker: -Mamma. Vad är då egen tid värd i jämförelse. En balans är alltid bra men nog tusan är det från dem jag hämtar extra energi likväl som de ibland tar energi men aldrig lika mycket som jag får. 

Maken har jag inte sett mycket av. Han jobbar som sjutton...först har skrothögen som stört våra ögon i flera års tid försvunnit ikväll och nu är han och bygger klart lådbilen som det ska tävlas med på Lördag. 

Själv känner jag mig mogen för kudden. De sista nätterna har varit riktiga vaknätter. Fullmåne på måndag... kan det ha med saken att göra? Tror nog det!   

Lådbilsbygge med vinmiddag

Lördagmorgon började allt för tidigt:) Irma var uppe som vanligt sprudlande glad. Före lunch cyklade hela familjen och Lucas upp till affären för att inhandla lördagsgott.

Utanför affären sålde de hamburgare men vi hade lunch färdig hemma så vi luktade lite och åt glass i stället:) Väl hemma åt vi i snabb takt för strax efter kom vännerna förbi och drack kaffe och surrade. Thea följde dem hem för hon och Lovisa ville ju vara tillsammans.

Jag,Elis,Irma och Lucas cyklade hem till Lucas. Peter tog bilen och släpet med lådbilen. För här skulle de byggas lådbil till racet som är midsommardagen. Vi förenade nytta med nöje och åt middag ihop. Lite sommarlovs/ semesterkänsla blev det med middag på altanen. Grillat och vin och barnen som lekte snällt på gården.

Innan killarna fortsatte med lådbilarna lekte vi lite kurragömma med barnen. Jag och Dessan eldade i deras nya eldstad. Sitta ute i ett fint sommar regn med elden sprakande och värmande är väl ändå sommar.


Elis och Lucas cyklade mest hela dagen och kvällen.


Peter och Irma i samspråk och avdukning.

Vid 21 var jag och barnen trötta så vi tog cyklarna hem och sov. Peter fortsatte med bygget. Han var hemma först vi 01 tiden.

Data störning och bassängträning

Jag min optimist trodde att det skulle gå koppla upp sig med datorn på Sunderby Sjukhus. Tji fick jag. Patienthotellet hade inget uttag så jag har varit i data skugga en hel vecka. Hjälp vilken abstinens jag har.

Annars har veckan varit helt underbar. Jag har badat 1 till 2 gånger per dag, tränat i gymnastiksal och gjort handträning sen har jag sovit och sovit och sovit. Att det fanns så mycket trötthet i min kropp visste jag inte. Har nog haft lite underskott i sömn kan jag gissa.

Måndag då jag kom och fick schemat för veckan tänkte jag att jag kommer att bli rastlös och längta hem. Med förvåning kan jag se tillbaka och undra var dagarna tagit vägen. Träning i basäng varje morgon efter frukost. Sen har det varit träff med arbetsteraput eller avslappning. Har jag haft tur har jag hunnit upp till rummet och vilat en pytte stund innan lunch. Efter lunch har det varit handträning och sen gymnastik och efter det har det någon dag varit simträning i badet.

Kl 14 då programet varit slut har jag lagt mig på sängen för att läsa engelska men det har mest slutat med att jag har sovit fram till middagen. Då middagen intagits har jag i regel stupat i säng och sovit fram till morgonen. Visst har jag vandrat någon natt men ändå inte farligt mycket. 

Sällskapet har varit bra men det är ingen i min ålder så först tänkte jag att det blir nog svårt med personkemin. Varför jag ska vara så fördomsfull. De är två härliga damer som jag skrattar mycket med och pratar om allt mellan himmel och jord med. Herren var en tystlåten man som blixtrar till emellanåt. Jag vill inte alls byta sällskap och ser fram emot måndag morgon då jag ser dem igen.

Idag fredag har varit den dag som jag inte velat vara där utan längtat hem. Säkert både för att jag vet att jag skulle åka hem men också för att det var examensdagen och jag missade den. Lite ledsenhet har funnits i kroppen hela fm. Skönt då att veta att mormor och morfar skulle vara där och se dem. 

Ikväll ska jag bara mysa med familjen och sova i min egen säng.

Heldag på IKEA

Lite lagom mör vaknade jag idag. Irma hade den góa timingen att sova till 07.30. Yes. Fm gick åt till att röja i tvättstugan och lite runt om i huset innan bästa svägerskan kom för att sköta vilda Irma medans jag och maken åkte med Thea till IKEA för att shoppa till hennes rum.

Först röstade vi så klart! Det är ett måste...lever vi i ett demokratiskt land ska vi ta vara på våran rätt att göra våra röster hörda.

Thea har verkligen fått stå i centrum idag. Hennes vilja (inte allt) i grejer och ställen vi skulle gå till. Inga syskon att kompromissa med utan kunnat gå mellan oss och hålla handen. Jag har också njutigt att få vara själv med henne. 

Det mesta har redan kommit upp och skruvats ihop. Elis provar bäddsoffan inatt så vi vet om den är något att ha:) Nu systra mi har vi en ny bäddsoffa som ni kan sova på då ni kommer. Hi hi

Elis har varit med Lucas hela dagen. Han sov där från igår och kom hem strax före oss ikväll. Pojkarna har visst cyklat, cyklat och åter cyklat. Gissar han är en trött och slut kille och att det var därför han var full i "myror" då han skulle lägga sig.

Innan jag lägger mig ska jag packa, för imorgon åker jag till Sunderbyn för 9 dagars rehabilitering.   

Sveriges nationaldag

Flickorna var uppe tidigt trots den sena kvällen före. Lite draghjälp fick de av Irma som stövlade in och tyckte det var morgon runt 07.00. Före lunch hade alla åkt och vi började förbereda oss för en cykeltur till byn. Där var det Dirtrace och nationaldags fika.


Irma i väckar tagen.


Trångt om saligheten var det på Theas golv men finns det hjärterum så finns det skärterum.

Elis sa först att han inte skulle vara med men då vi väl kom till fotbollsplanen och dirtbanan var han sugen och anmälde sig. Tre åk skulle de göra, oj oj vad nervöst för lilla mamma. Han startade från det högsta tornet som han inte ens har trodats upp i utan cykel förr. Men det gick bra han är en förståndig kille som gjorde bra ifrån sig. Nu törs han åka från lilla tronet då han är där men han säger att det stora får vänta ett tag till. Två gånger idag var alldelens tillräckligt för ett tag framöver. Tack för det säger hjärtat- i- halsgropen mamman.

Tyvärr blev det inga bilder från dirtracet men ni kan gå in på http://www.sikforssk.se/ och klicka er vidare till Dirtrace. Där kommer det inom  kort bilder lovade arrangörerna. Jag hoppas det stämmer.

Bagarstugan

Sitter här och väntar på finvännen. Vi ska elda i bagarstugan och hacka pizzafyllning hela dagen. Ikväll ska vi ha en jobbavslutning i bagarstugan och göra pizza.

Thea ska ha pyjamasparty med alla flickor i klassen. Alla är bjudna. Livat värre blir det, kul för tjejen med en tjej fest. Elis kommer att ha sin bästis här, finvännens son.

Stugan blev varm efter ett par timmars eldande. Först gjorde vi pizza till barnen så de inte skulle komma skuttande under kvällen. Gott tyckte de att det var som vanligt. Våran plan fungerade för ingen kom till stugan efter mat utfodringen.


Irma var först ut med att baka sin pizza med hjälp av Dessan. Två arbetskompisar tittar och lär inför sin egen pizzabakning.


Smaskigt värre blev det. Här väntar Irma på att maten ska kallna.


Hungriga killar som snabbt åt upp och drog iväg på nya äventyr.


Flickorna väntar på sin tur.

Theas pyamasparty blev lyckat. De hade haft en rolig kväll som inte slutade förrän vi 01.00 då jag fick gå in och sätta mig med dem och läsa en egen påhittad saga. Undra om den var jätte trist för efter fem minuter hade alla somnat:)

Vid 18.00 kom alla mina gäster till bagarstugan och vi började baka våra pizzor. Jag hade tjuvsmakat med barnen så jag inte skulle vara hungrig utan skulle orka hjälpa och assistera de övriga. Idel beröm över mat och lokal blev det. Då alla vara mätta och belåtna delade vi ut en liten present till en av arbetskamraterna som fyllt jämt.


Förtruppen som dukat och förberett.


Vi satte rabarberblad som ljushållare. En egen design av Susanne.


Dessa pizzor orkade ingen äta,

De pizzor som blev över skickades hem till familjemedlemar lite här och där. Själv tog jag ingen då jag tänker att jag och min familja har den lyxen att kunna gå till bagarstugan när vi vill och göra denna delikatess. Dessutom hade mina barn redan ätit under kvällen så de gick ju inte lottlösa på något som helst sätt.

Vid 23 avslutade vi kvällen, eller de åkte och jag städade bort innan jag gick hem till pyjamaspartyt:) Själv var jag inte i säng föränn efter 02.30.

Hektisk sista vecka på jobbet

Hela denna vecka har varit hysterisk. Jag har jobbat och på kvällarna har vi målat och tapetserat för att få Theas rum färdigt till Fredag då hon hade lov att ha pyjamas party i sitt nya rum. Fram till 23-24 varje kväll har vi hållt på men i natt sov hon sin första natt i rummet. Ovanligt pigg var hon på morgonen så sängen är nog skön.Hi hi


Sängen med skrivbord under


Andra väggen, vi har ännu inte fått in alla möbler. Inte för att hon ska ha så många.

För mig har det varit mycket att tänka på på jobbet. Kolla så att saker är beställda och att jag har förberett för min vikarie så hon lätt kan ta över min vårtagare. Onsdag hade vi husets dag. En av personalen på grannavdelningen hade tagit flera djur med sig som de gamla, personal och anhöriga fick titta på, klappa och gosa med. Sen stekte vi pannkaka på morikkan över öppen eld. Nästan alla från min avdelning var ute i solen, ja vi hade tur med vädret. Idel glada miner från alla som var där. En kanon dag blev det men jag var TRÖTT då jag kom hem. Vanligt trött.

Igår jobbade jag sista dagen innan sommaren. Hade hel dag. Kl 17.45 rullade jag tillsammans med 6 andra tjejer mot Luleå och Vårruset. En trevlig kväll som avslutades med pick-nick. Och vilken pick-nick det var. Ett lag ska bestå av sex personer men det var mat för åtminstone 10 st. Vi var sju och hade hur mycket mat somhelst kvar.


Här håller vi på att plocka ihop. Knappt helften är rört och då har vi ändå ätit 2-3 mackor var.

Bilen rullade mot Öjebyn och sen hem mot Borgfors. Det var inte mycket läsa i sängen ikväll jag slocknade handlöst och har sovit som en stock.

RSS 2.0