Nu äntligen...

har vi gjort rumbytena. I tre dagar har jag och älsklings maken arbetat och fixat. Allt för att det ska vara klart till imorgon då storbarnen kommer hem.

Irmas rum blev färdigt igår så i natt sov hon första gången i sitt nya rum. Jag tackar vännen och hennes dotter som kom och hämtade Irma i går och även bjöd oss på lunch så vi bara kunde ARBETA.  Mycket, ja, obeskrivligt värdefullt. Tusen, tusen tack.

Väggen i alkoven är riven och idag fick vi in Emmes grejor. Där måste det målas eller tapetseras men vi tar det lite senare. I Elis rum har vi satt upp taperter idag. Super najst. Nu är det bara att inreda. Alla grejor kommer inte på plats innan han kommer hem men han kan ialla fall sova där. Yeha.

Jag kommer med bilder vid ett senare tillfälle. Ska fortsätta med  arbetet. Super skoj är det. går med ett brett flin hela dagarna. Tjao! 

Plötsligt är det sååå tomt

Reväljen gick 07.00 tisdag morgon. Edwin och Lydia skulle åka hem till Stockholm med ett plan som gick 10.05. Det var bara jag och Irma som körde dem  eftersom Thea och Elis åkte med mormor och morfar på semester vid samma tid som planet lyfte. Jag kan säga att hemmet känns tomt, tyst och nästan obebott:)

Vi har en del planer för dessa dagar med bara ett barn hemma men bestämde att tisdagen fick vara en "vilo" dag. Därför åkte vi till svågern, svägerskan och deras barn efter lunch. Irma hade längtat så mycket efter sin kusin. Och vad de lekte. Vi stannnade kvar och åt middag med dem innan vi åkte hem och sov.

  
Väntar på att flyget ska åka.


Igor myser med "farbror"


På vägen hem stannade vi till så Igor fick springa lite och Irma testade nya stenar att sitta på.

Jag lade mig ovanligt tidigt och somnade men vaknade efter knappt en timme så det blev att ligga och läsa till sent i alla fall. Hur ska jag orka börja om och jobba?:)

Skogspromenad


Vi var ute i skogen med Igor idag. Peter, jag, Lydia, Thea och Irma traskade efter en skogsväg. Solen passade på att skina dagen till ära. Jag njuter massor av att vistas i skogen. Barnen hade blandade känslor om promenaden fast helt bortkastat tror jag inte de tyckte att det var.


Tjejerna på en sten


Lydia bär Irma. Hoppar som en groda.


Irma har gjort sig fin med blomma i håret.


Här har Thea också gjort sig fin.


Balansgång


Irma hittade en fin sten


Trött tjej vilar på mina fötter


Irma helt slut. Hemma på gräset.

PDOL med bästa systerdottern

Igår gick jag på PiteåDansarOchLer med min älskade systerdotter. En liten stund hade jag nöjet av min älskade systerson men han övergav mig för några kompisar.

Jag har inte varit på denna festival på ca 8 år och har inte haft något sug heller. Kände väl så där inför att fara. Kanske just därför som jag hade så himla kul. Vi rände runt på diverse koncerer som jag aldrig annars brukar göra. Vilket drag.

Synd bara att A Camp och Dead by April krockade. Hade gärna sett mer av A Camp. Veronica M var suveränt bra men gruppen jag diggade mest till var Hammerfall, till Lyddes stora förtret. -De suger var hennes komentar. Därför inga bilder från den konceren:)


Veronica M                                                                                                                              Foto: Lydia


A Camp                                                                                                                                Foto: Lydia


Dead by April                                                                                                                          Foto: Lydia

Somnade först halv fyra, det var det värt.

Lite bilder från livet

Nu är barnen hemma igen och det är grymt härligt. Ska strax hämta Irma från mormor och morfar. Fast det blir i kyrkstugan hos mostrarna.

Nu på fm har vi tagit en promenad med hunden. Super mysigt.


Två snygga killar


Härliga barn


En härlig promenad i skogen med älsklingsbarnen


Ett ägg...


fast det var en sten.

Nästan helt ensam

Min familj har rest i från mig:) Peter, Thea och Elis  tog hunden med sig och åkte till stugan i Koukso. Irma lämnade jag av hos mormor så nu är det jag och mina älskade syskonbarn de enda som vistas på Heden.

En kort sväng in till en överfull stad har vi hunnit med idag men även spela kort hela fm och bara mått. Inatt får jag sova hur jag vill. Är det inte lyx så säg.

Nu ska jag vara med Lydde för Edde drog med Marcus in till byn.

Harry Potter släng dej i väggen...

Egentligen ska jag inte skriva så för Harry är familjens favorit. Vi är inne på femte boken om denna magiska kille. Följden blir att här leks det magi mest hela tiden.

Thea och Elis har två kompisar här som verkligen har samma fantasi och lekarglädje som de. Alla fyra barnen gillar samma sorts böcker/ filmer mm. Kanske för att vi föräldrar är ganska lika och också "leker" bra ihop och lika:)

Här kommer lite bilder på "häxorna" och trollkarlen som är utklädd som mugglare. Hi hi

 
Först häxtrion som visar upp sig.


Här med mugglartrollkarlen, eller smutsskallen!


Övar på magiska trick


Witchtjejerna kanske.

Just nu spelar de in en film....helt underbart roligt då deras fantasi verkligen flödar.

Slöar dag

Måndag var en riktig slappar/ slöar dag. Jag satt och läste för barnen ute på trädäcket på baksidan hela fm i solskenet. Sen tog jag tag i huset en liten stund. Damsög hela huset, bägge våningarna. Vilken bedrift. Riktigt roligt var det också. Fick ett il kan jag säga. Barnen fick il att bada så jag och maken packade ihop oss och åkte till Arnemark. Just denna dag var det bara våran familj på gården.

Efter badet läste jag en stund till i solskenet för barnen innan syrran med familj och mor och far kom. De hade middagen med sig så det var bara den sista tuchen som skulle göras.

Senare på kvällen grillade vi marschmalows. Verkade vara en höjdare.


Samling runt elden


Finbarnen


Snygg hunden


Bästa systerdottern. Love you...

Storforsen

Igår åkte vi hela patrasket till Storforsen. En gång per år försöker vi åka dit för att bada, grilla och bara mysa. Jag, Thea och syrran har redan varit dit men då för att se Diggeloo så jag tycker inte att det räknas.

Mamma och pappa följde också med. Jag uppskattar verkligen dessa turer med familjen till denna natursköna plats. Barnen njuter hejdlöst och badar i alla pölar som går att uppbringa. Nu var jag inte riktigt sanningsenlig men i många av pölarna går det att bada. Synd att svägerskan och sonen inte följde med. En annan gång får det bli.

Egentligen var ingen så sugen på att åka hem men klockan var efter 17 så Irma var trötta och behövde hem och sova.


Elis sitter och njuter


Fantasin har inga gränser i detta gränslöst vackra landskap


Den stora forsen ( där badade ingen)


Snyggare tjej får man leta efter


En av reservatets naturliga jättegrytor



Elis hoppar från klipporna


Lydia och Irma badar


Badbrudar


Thea och Elis i en av Storforsens egna basänger

Diggeloo

Tisdag kväll åkte jag, Thea och syrran till Storforsen på Diggeloo konseren.

Redan flera km från Storforsen började bilkön. Vi trodde aldrig vi skulle komma fram och att vi skulle få biljetter kändes som en utopi. Till våran glädje kom vi fram till en äng där vi kunde parkera bilen och där ifrån gick det bussar upp till området. Problem att få biljetter var som ett skämt. Knappt någon kö och plats fanns det. Fast nog var det tur att våran kusin hade hållt platser vid dem för annars hade vi nog inte haft så bra platser som vi nu fick. Tack så jätte mycket Annika och Sofie.


Thea i bussen på väg till Storforsen.


Hyfsat inklämd bland 5000 andra satt vi.


Bild mot scenen.


Thea träffade två kompisar som hon minglade med i busskön hem.


Våran bil var ganska ensam då vi kom tillbaka.


Vattenångor från älven 23.30 på kvällen.

Thea fick autograf av både Brolle och Ola. Glad tjej då vi åkte hem, trött också. Somnade genast då bilen började rulla.

Swensbylidja

Tisdag var jag och övriga i familjen till Swensbylidja på dagen. Började med lunch i det fria och sen strosade vi runt bland alla gamla byggnader och olika stationer där de gjorde saker på gameldagsvis. Det tvättades, bakades och var i smedjan. Det finns ett gamalt hus som var inrett och där barnen även kunde prova kläder från förr. Ett väldigt populärt och naturskönt ställe att vara på.


Lunch.


Thea svalkar sig i bäcken.


Thea och Irma pumpar vatten i en gammal brandpump.


Wilmer och Irma kastar sten i bäcken


Glasspaus


Thea i gammeldags kläder


Irma och Wilmer "äter"


Undra om de längtar till skolan?


Vissa chillade i solen:)

En härlig dag på ett härligt ställe.

Kollektivet i Borgfors

Här är det riktigt kollektiv. Syrran med familj bor i sommarstugan och svägerskan och hennes son bor också här. Svägerskan jobbar så älsklings killen hänger med oss. Irma och han har sååå fantastiskt roligt tillsammans.

Ingen ordning blir det med sovande för någon i familjen. Vi vill ju hinna umgås maximalt medans vi kan.


Irma och katten Zack lite trötta


Promenad med Igor i "björnland". Barnen lekte järnet som vanligt.


Killarna på väg med crossarna på en tur.

Massor med härliga dagar har vi här hos oss.

Sikforsdagen

Igår lördag var det Sikforsdagen. Jag och en kompis stod på skolan och sålde hembakat fika, kaffe, saft och lotter. På morgonen var våra flickor med och ställde iordning.


Här håller vi på att förbereda

Thea åkte mest på traktorexpressen som gick runt hela byggden. Elis cyklade fram och tillbaka genom byn. Jag stod på skolan hela dagen och de övriga var på olika tillställingar.

Dagen i byn avslutades med fotbollsmatch mellan Sikforsbor och campinggäster. Jag hamnade i ett dilemma då barnen, systersonen och svågern hamnade i campinglaget. "Vårat" lag vann men helt glad kände jag mig inte eftersom jag hade velat heja på Sikforslaget. Typiska I-landsproblem.

Hemma väntade blodpalt och samvaro med familjen. Jag lade mig ganska tidigt eftersom jag inte är på topp i kroppen.

Motorcrossstadion Borgforsheden

Här rullar tre motorcrossare mest hela eftermiddagarna. Lydia och Edwin har två och min käre son kör en. På ängen nedanför huset har det klippts en bana med ett hopp. Fast först började de med att köra runt höladan.


Irma får styra gräsklipparen med övervakning av morbror. Crossarbanan har precis blivit klippt.


Goda råd från morbror och Irma lyssnar också med sin "crossare"


Lydde in action


Elis i hoppet.


Taktik snack kusiner emellan


Irma med sin crossare. Den låter också...med hjälp av Irmas mun:)

Vart tog alla barnen vägen?

Visst är det roligt att barnen blir större och visst är det kul att de har många och bra kompisar. MEN när ska jag få vara med mina barn?

Thea och Elis har inte varit hemma mycket den sista veckan. Sover borta och drar till kompisar efter frunchen. Härligt, egentligen.

Själv har jag en vilodag. Kroppen har tillslut sagt STOPP. Ligger i sängen och försöker varva ner. Det är inte så lätt då adrenalinpåslaget är 100% och stressnivån 200%. Jag vet ju inte riktigt vad "att-ta-det-lagom" betyder och får nu sota för det. Ja ja kan vara skönt att sova också.

Packet till tomten

Måndag var dagen Irma skulle sluta med tuttar. Redan på morgonen packade vi ihop alla tuttar och satte dem i ett packet som vi slog in med det allra finnaste pappret Irma hittade.

Efter middagen satte hon packetet i postlådan.


På väg mot postlådan.






Nu är det postat. Tack Lydia för fina bilder.

Första kvällen gick riktigt bra. Lite gråt och svårt att slappna av men inte mera än en timme tog det för trollungen att somna. Även kväll 2 gick bra. Duktig tjejen.

Slut på lägret och tjärdal

Fm var lugn. Inga större aktiviteter. Kl 12 åkte jag och Krister till Sandholmen. Barnen hade sista passen segling som vi var intresserade av att se. De såg väderbitna och glada ut då vi kom. Stor kram fick jag av Thea och sen meddelade hon att nästa år ville hon dit igen. Kan lägret få bättre betyg?

Ca 16 kom jag hem och då packade vi om oss och åkte till grannbyn. Där har de byggt upp en tjärdal som skulle startas vid 18. De hade en del runt om kring arrangemang som vi tänkte ta del av. Tyvärr blev tändningen fördröjd pga kastvindar så jag, Peter och Irma fick åka hem. Thea och Elis fick lov att vara kvar med mormor och morfar. Tack snälla för det. Uppskattat både av barnen och oss föräldrar förståss.


Irma hann i alla fall rida lite på ponnyn som fanns där. Rättare sagt två gånger. Gissa om lycklig tjej som satt på hästryggen. Duktig var hon också. Fick beröm från en av ägarna. Inte ett dugg rädd utan satt helt avslappnat och höll balansen fint. Ja ja säg vad inte den ungen klarar?

Händelserik dag för oss alla, på var sitt håll.

Morgonen började ovanligt lugnt. Bara Irma hemma, nog känns det. Igor ville förståss ut och kissa direkt. Skönt att det är sommar. Han är rumsren men kan inte hålla sig så många timmar i sträck än.

Efter frukosten tog jag, Peter, Irma och Igor bilen till Backträskvägen. Först körde vi runt lite och Peter visade jaktmarkerna. På hemvägen stannade vi och tog en lång promenad. Solen sken men det var lite svalt i luften. En helt perfekt morgon för promenad.


Peter verkar minst sagt intressant...


Irma pausar en stund efter att hon sprungit flera gånger upp och ner för en backe.


Träning med att sitta och stanna.

Jag tog direkt en promenad med grannens hund som också behövde rastas. Fint att vi kan hjälpas åt med hundarna. Blir bra då de har bekantat sig med varandra och vi kan rasta dem samtidigt.

Lunchen var typiskt Norrlänska; bruta och karré. Irma sa flera gånger att hon tyckte det var gott och åt som en "häst".
Lagomt fyllda med energi gick vi ut och flyttade undan lite grejor. Kaninburen som inte används och trappan vi hade till altanen förut fick en mera undangömd plats. Synd bara att vi inte orkade flytta kaninburen som används. 

Peters bror med barn kom. Han skulle hjälpa till att byta bromsa på en av bilarna. Flickorna lekte och lekte och lekte. Ett och ett halft åringen traskade runt och inspekterade mina blommor och klättrade överallt. Phu...inte riktigt van att vara så på tårna hela tiden. Svägerskan kom då hon slutade jobba så jag kunde fixa middag till oss allihopa. Grillat och potatis. Mums, det har inte varit mycket grilla i sommar.

Precis nu kom Emme och hennes kompisar hem med fyra öringar. Hyfsat stora. Mmmm, världes dom. 

Då jag satte mig vid datorn ikväll hade jag ett glädjande och överraskande mail från min far. Han hade träffat Thea idag och tagit några kort på henne då hon seglar.


Thea i optimistjollen


Här kommer hon

Elis följde med morfar och mormor idag. De åkte turbåt till Rönnskär. Det var då de träffade Thea. Vilken tur för alla och för mig som får höra hur hon har det. Tänkte inte på att skicka mobilen med henne så jag har inte kunnat ringa. Känns lite överbeskyddande att ringa ledarna för att kolla "läget".

Elis fick vara upp i fyren på Rönnskär. Mäktigt högt är det. Har varit upp en gång för länge, länge sedan. 


Snyggkillen och modig också... 

Strax ska jag koja in och hoppas på en natt med mycket sömn. Har varit lite brist av den varan ett par dagar.

Taxi var god dröj

Idag har jag agerat taxi till familjen:)

Morgonen började med bus och lek ute på gården med Igor. Han är en Kleiner Münsterländer.


En riktig snygging

Efter frukosten körde jag Elis till Lucas. Som vanligt blir det en massa surr med Dessan:) Hem och kasta i oss lunch innan jag körde Thea till Lovisa. Hon skulle åka med dem till lägret eftersom jag inte visste om jag skulle hinna dit i tid. Som rubriken säger var det en del körande.

Emme skulle till stan en sväng och jag behövde dit för att köpa Thea  en hårborste. Sen körde jag Emme hem till mamma. Hon hade mycket stall jobb idag. Stackarn som inte har fått börja rida än efter operationen. Men snart är det dags! Kul för älsklingstjejen.

Sen körde jag och Irma till seglarlägret för att se om de kommit sig i ordning. Vi kom lagom till uppropet, fika och tältresning. Då tältet stod hyfsat rätt åkte jag och Irma för att hämta Elis och packa ihop honom för en översovning hos mormor och morfar. Lite stressade körde vi sen till kyrkstugan för att inta supergoda våfflor som moster Lisbeth bjöd på.

Mostrarna fick träffa Igor och bekanta sig med honom. Ingen som var rädd honom trots att de i vanliga fall är hyfsat hundrädda. Men så är det; man kan inte dra alla hundar över en kam.....

På hemvägen somnade Irma i bilen. Det var bara att bära upp henne i lillsängen. Kan ju säga att det känns våldsamt tomt utan något barn som pratar i mitt öra eller hittar på aktiviteter.


Bild från då vi sprang genom vattenspridaren.

Nu i kväll fick jag ett telefonsamtal från lägret av Lovisas pappa som berättade att tjejerna seglat själv med jollarna redan. Thea och Lovisa är de enda tjejerna på lägret. Mäkta stolt jag känner mig. Hoppas Thea också tycker det är roligt det är det viktigaste. Enligt "källan" verkar de trivas som fisken i vattnet:)

Nu är det badtjärn som gäller

Då Thea och hennes kompis Liv hade ätit frukost, vid 12, åkte vi till Arnemarkstjärn och badade. Den känns betydligt varmare än poolen. Två gånger var jag i och badade. Super härligt i värmen.


Irma, Liv och Thea

Kl 15 körde jag hem Liv innan jag och Thea for först till mitt jobb och sen till stan för att handla lite grejer till henne innan hon ska på seglarläger och även en del hundsaker till familjens charmtroll. 


Elis på promenad med Igor.


SnyggIrma hoppar från stubbar.


Lite trött blir man ju att gå.


Familjens tillskott, IGOR

Söndageftermiddag då ...

Söndageftermiddag då vi kom hem efter Theas sista match drog jag fram vattenspridaren så jag, Thea och Irma kunde  svalka oss lite. Elis cyklade direkt till Lucas. Han vill så gärna visa upp sin nya BMX cykel.



Irma i luftlandet

Peter städade svågerns bil innan han och Bosse skulle ta en snabb sväng till Skara. Vad han skulle göra där undrar du säkert? Jo han skulle hämta Igor våran hundvalp (6 mån).  I rätt många månader nu har vi sökt information kring olika hundar för att veta vilken ras vi skulle rikta in oss på. Peter vill ha en jakthund, jag och barnen vill ha en familjehund som vi kan köra lydnad med. Just nu kan jag inte skriva vilken ras det är men kommer med den informationen senare.

Inatt kom de hem, Peter och Igor. En social liten kille har flyttat in hos oss. Som fortfarande har en hel del att lära i lydnad. Det blir en spännande och rolig framtid som vi har framför oss.


RSS 2.0