Camping Selsborg

Lördag fm försökte vi göra lite nytta här hemma. Elis garderob sattes ihop nästan i alla fall. Ikväll gjordes det sista så i morgon ska han väl få "flytta" in:)

Vid 16 cyklade jag, barnen och Igor ner till Selsborg. Peter kom efter med husvagnen. Vi har varit grymt sugna på en camping helg men kunde inte få till en riktigt så då åkte vi till vännerna tvärs över berget i stället. Där blev det camping för Magnus syster och två av hennes barn kom också dit med sitt vagn. Riktigt, riktigt mysigt.

Vi grillade och minglade. Barnen lekte, stora som små. Alla fick sig en kompis. Syrrans pojke kom dit efter han varit och sett Luleå spöa Södertälje.

Efter mörkrets inbrott gick alla, utom jag och Irma, ut och lekte mörker kurragömma och åt korv. Många glada skratt och stoj hörde jag in i husvagnen.


I väntan på maten skulle träd bestigas och toppar kapas...


Grillmästarna på hugget för både ett och annat.


Äntligen mat, tror jag detta gäng sa.

Söndag morgon och fm var en blåsig historia men inte hindrade det Irma att ta sina första trap utan stödhjul. Först var hon lite skeptisk till att hon kunde men jag peppade och sen var det bara springa efter henne. Stoltare tjej får man leta efter.


Magnus hjälpte henne igång denna gång så jag kunde fota lite.

Se Irma cykla:
http://www.youtube.com/watch?v=dEiQUUtytVo


Söndag var vi också hungriga och trötta.

Stora som små


Syskonkärlek på hög nivå. BRÅK om gungan.


Sen var det slaggis i rutchkanan. Innan de fick mat. (oordning i bilderna men, men)

Nä nu har jag tjorvat färdigt. Natti!


Veckan som gått...

har i vanlig ordning varit hektisk.

Redan tisdag åkte Peter till Stockholm. Då jag är själv hemma blir dagen kortare än vanligt. Det är så mycket att göra och så lite tid. Om jag inte skulle bry mig i allt:) 

Måndag åkte jag till kyrkstugan direkt efter skolan och åt halstrad strömming med mostrarna. Jätte gott och trevligt att se alla. Tack så hemskt mycket för maten och de trevliga timmarna med er. Efter det var det bara att hämta barnen och hem. På kvällen stökade jag och Peter till hemma, alltså städade. Så det skulle se någorlunda ut då han åkte på tisdagen. 

Träningen på tisdagen ställde jag in för jag var så slut i kroppen. Så jag och barnen tog det lugnt, gjorde läxor och mös i storsängen tillsammans.

Onsdag hade jag kortdag på skolan men hade möte med skolledningen kl: 13 så inte blev det mycket tid till vila. Efter det var jag bara hem och åt och cyklade med hunden. Jätte skönt att röra på sig. Fick cykla på ordentligt för det var mycket spring i de små hundbenen. Sen var det föräldramöte på dagis.

Som tur var och ytterst tacksamt kunde min snälla vän ta alla mina barn och utfodra dem och låta dem vara hos henne tills jag var klar med alla möten och bestyr. Tack, tack, tack. Du vet vad det är värt och jag gör samma för dej.

Torsdag åkte jag tidigt till skolan för att sitta och plugga. Vilken lyx och så mycket jag fick gjort. Jag och några klasskompisar hjälptes åt med en del inlämningsuppgifter och bara att få snacka lär jag mig massor av.

Var hemma först vid 17.15. Åt och sen röjde jag hemma, bakade och fixade till helt allmänt innan jag fick partygäster. Peter och barnen flydde fältet. Thea kom hem efter en stund för att se om det var något klädesplagg hon var intresserad av. Ingen plugg den dagen heller.

Idag har jag inte kunnat plugga heller. Inte för att jag tappat intresset utan det hände saker igår som gör att min konsentration inte var på topp idag. Har handlat inför Theas party som hon har haft ikväll. Var till mamma och pappa en stund och tog med mig systersonen hem till oss. Från kl:17 har vi haft ett gäng på 8 gästbarn plus våra tre egna som har lekt och "kalasat". Gått riktigt bra och jag har bara hört skratt. Skönt att ha gjort det och se Thea så glad med alla kompisar runt sig. 

Systersonen har varit till mycket nytta och jag tror han också haft riktigt kul. Han spelade fotbollsmatch mot några av barnen och fick nog slita hårt, han var i alla fall riktigt svettig då han kom in. Partyt avslutades med mörkerkurragömma som verkade uppskattas riktigt mycket.

Nu sitter vi här vi dator eller TV:n, ganska trötta. Blir nog sängen strax. Thea fick sovfrämmande. Liv stannade kvar efter partajet. Kul för tjejerna som inte ses så ofta annars.

Innan allt kalasande kom pappa förbi för att få blir klippt. Irma var också på hugget så hon blev också klippt. 


Kort lugg och kort page blev det. Nu blir hon lätt att kamma. 


Stora styckar dagen

Jag och barnen bara är idag. Jag har gjort precis som jag skrev i fredags:LÄST. Tyvärr är böckerna slut nu så jag måste väl ta tag i huset och dammsuga och så.

Peter är vid jaktarkojan och styckar alla älgar. En heldags jobb. Sen är det bara packeteringen kvar. Undra just när jag får sova ikväll. 

Thea försöker få till en dejt med storasyrran för att få rida en stund. Så mitt i allt ska jag väl till Öjebyn. Vad gör man inte för barnen? Ibland kanske för mycket...

 
Irma och Thea kollar in de "hängda" älgarna.


Maken i styckar tagen. Eller i alla fall fin fördela köttet som ska bli köttfärs.


Liten vy över arbetslägret...


och här en större vy:) Duktiga gubbar på att arbeta. Hi hi

Nu ska Irma till grannen och leka.


Äntligen fredag

I helgen ska jag bara ta det lugnt och läsa...vanliga böcker. Svängde in till svägerskan på vägen hem från skolan och lånade tre böcker i den serien jag håller på att läsa just nu, mellan skolböckerna. Ganska skönt att mellan varven läsa annat. Jag är inte den personen, att jag kan läsa, plugg, hela tiden. Måste ha annat som rensar hjärnan. För då går informationen som jag ska lära mig in bättre.

Gå ut med hunden är också en bra paus i pluggandet. Då får jag både motion och frisk luft i ett:) men som sagt i helgen ska jag inte tänka på skolan...

Gissa hur bra det har gått? Pärmen och anteckniksblocket ligger framme på köksbordet. OM det inte vore så grymt intressant. Lydia det ÄR kul att plugga. Tänk vad mycket man lär sig:)

På hemvägen hade jag sällskap av Peters kusin Tomas som ska jaga med Peter imorgon. Riktigt kul med någon att prata med de 45 min det tar att åka hem. Kommer nog att ha sällskap måndagar och tisdagar också, av en vännina.

Irma har precis somnat. Skönt för henne som ska upp tidigt. Eller ska och ska men hon har så svårt att sova länge på morgonen. Thea är på kalas och Elis ska ha sovfrämmande. Emme är på väg hit med sin kille så nu är huset fullt i folk igen. Jag klagar inte. Härligt med liv och rörelse.

Panik plugg

Nu sitter jag och panikpluggar inför morgondagens tenta. Kan väl en del men sen inser jag att på vissa områden kan jag väldigt, väldigt lite.

Har mail och SMS kontakt med klasskompisar för att få rätsida på kroppens anatomi. Phu!

Irma har varit sjuk hela veckan. Typiskt. Tur min snälla mamma har kunnat vara här med henne så jag har kunnat vara på skolan. Och idag, så jag kan PLUGGA.

Det blir inte mycket tid till bloggande nu för tiden. Tempot är JÄRNET. Är det inte skola så är det barnens aktiviteter, läxläsning, föräldramöten eller åtagande i barnens skolan och byn. Men alla aktiviteter kommer att gynna mig i min framtid. Jag lär mig så mycket vart jag än är. En investering i lärdomens ryggsäck ser jag det som.

Nä nu har jag inte tid med detta. Önska mig Lycka till på provet imorgon!!:-)

Surströmming och snor

Irma är snorig och inte fräch alls. Ser att hennes humör är inte det allra bästa. Går från sak till sak och ragastär. Stackars liten.

Igår hade vi vänner på besök under kvällen. Det blev en del surfisk och goda skratt. Innan de ganska tidigt, ändå, rullade hem på sina cyklar.


Efter maten var det allmän teckning för oss tjejer.


Elis och...


Lucas körde den soft stillen då de spelade Lego star wars på Wii:et. Ganska trötta killar.
Papporna var ute med hunden på promenad och lät honom lukta på älgkadaver. Hade varit spännande för killen.

Söndag morgonen började härligt. Irma var en riktig goding och Elis satt i sitt rum och byggde lego. Sen hur länge har jag ingen aning om men säkert hade han varit uppe tidigt. Jag plockade och fixade nere. Var ut med voven och ordnade ett härlig söndagsfrukost till mina barn. Tyvärr hade de precis börjat se en film på TV så de hade lite bråttom att äta. Irma var den enda som trodde sig med mig. Vi snackade och svamlade.


Elis i byggar tagen.


Lego star wars för hela slanten. Gubbarna står precis som i filmen. Kul se hur han omvandlar det han ser till lek.

Thea har precis fått en kompis och Elis ska följa med Peter ut i älgskogen på em. Spännande för killen och vad han har längtat i flera år att få följa med. Hoppas de får skjuta något.

Irma softar framför en film och jag ska plugga. Ingen som blir förvånad?


Blåsigt värre på våran gård

Igår och idag blåser det "storm". Efter en lång dag på skolan kom jag hem och såg hur husvagnsförtältet låg på taket på husvagen. Det var bara kavla upp ärmarna och sätta igång. Efter två timmar hade jag lyckats få ner det och bärt in det i höladan. Thea hjälpte mig att vika ihop stora tältduken. Som tur var klarade duken sig, bara några pinnar har gått sönder och som jag kunde se inget på vagnet. Vilken tur.

Sen kröp vi ner hela bunten i storsängen och läste och sov. Jag var ordentligt trött.

Söndagens fullspäckade schema

Jag och Elis tog det nog så lugnt på morgonen. Vi mös vid frukosten, snackade och grejade. Lite stressigt blev det att få honom iordning till matchen. På vägen plockade vi upp morfaren som ville hänga med och se.

Killarna hade roligt och spelade med en sann glädje. Idag gav den glädjen resultat. De vann med 0-4. Bra jobbat av alla killarna.


Avspark i första halvlek.


Elis var målvakt i andra halvlek. Tycket det var grymt trist då han inte fick några bollar på sig.

Men nog fick han några allt, som han duktigt räddade. Eller stod rätt i målet så bollen åkte utanför.

På hemvägen stannade vi till i Holmträsk och tittade på foton och även laddade in ett gäng med bilder från både dagens aktivitet och dagen före då det var PT-löpet.

Väl hemma var det bara att börja med tårta och kalas förberedelser. Ganska lagomt till alla kom var vi färdiga jag och Elis.


Thea och Irma fixar tårtan.

Presentöppning för Thea. Böcker, prydnad och en sovsäck fick hon.


Här fikas det tårta.


Peter fick ett flugfiskespö av oss alla. Här visar lillebror hur han ska göra. Emme försöker också lära sig:-)


Peter och Arvid boxas. Vilket gott skratt grabben hade då farbror lekter med honom.

En lyckad dag för alla inblandade. Jag, Thea och Elis gick sen ut i husvagnet och sov. Thea ville så gärna prova sin nya sovsäck. Där sov vi gott ända till kl 05 för min del. Då fick skaterna för sig att springa taklopp på husvagnstaket. Grymt vad högt deras klor slog i och lät. Ganska irriterad gick jag ut och körde iväg dem. Sen kunde jag sova 2 timmar till bredvid go barnen.

 
Det var såhär vi hade tänkt Irma skulle springa PT-löpet. Visst skulle hon gjort succe?

 


PT-löpet

Halv ett rullade vi mot stan för PT-loppet. Emelie skulle handla lite kläder till kvällen då hon ska på klassträff. I god tid var vi på plats för att hämta ut startnummer och sen minglade vi lite på stan. Morfar och mormor kom också med som suportra. Foton är för övrigt tagna av morfar med våran kamera. Jag har fått sköta marksörvis och Peter som fyller år behövde bara ta hand om Igor. Ett styft jobb bara det med så mycket folk och andra hundar.


Arnemark, Borgfors, Selsborgs maffian. Thea, Elis, Mathilda, Lovisa och Lucas. Irma vägrade.


Fast nog ville hon ju vara med på kort.


Här är då hela gänget inklusive  aktiva mammor:-)

Under uppvärmningen stod Irma bara och tittade på. Jag fick henne inte att göra som tjejen som höll i rörelserna gjorde. Trots att Thea, Elis, Lovisa, Mathilda och Lucas stod där och sprattlade. Men sen då alla gick därifrån då skulle hon och jag värma upp. Lite blyg kanske. För ovanlighetens skull.

Klockan 14 gick starten för Elis, Lucas och Irma. 800m skulle de springa. Jag och Dessen skulle gå med i snabb takt var planen. Tji fick vi. Det var bara att löpa med. Lucas drog iväg som en skottspole och Irma likaså. 

Startlinjen. Taggat gäng.

Elis på väg mot mål.


Irma  på väg mot mål. Melker springer bredvid och peppar henne.


Medalj och saft efter loppet hade gotjejen gjort sig förtjänt av.

Klockan 14.15 gick så starten för Thea, Lovisa och Mathilda.

 


Läckra flickor med vinst i blicken.

Thea får suport av Leonard in mot mål. Bra jobbat tjejen.

Elis och Lucas sprang med tjejerna och sen sprang Elis även med ett av Leonards två varv. Bra jobbat av honom också. Vilken kanon dag vi har haft på Rådhustorget.

Direkt efter loppet åkte vi till farmor och Lasse för att inta Peters födelsedags middag. Jag och maken åt så vi nästan ramlade av stolen. Sushi är verkligen en rätt som bara blir godare och godare för varje gång. Barnen smakade lite men åt sen köttfärssås och spagetti.

Flickorna stannade hos farmor för att sova över medans jag och killarna åkte hem för läxläsning(för min del) Laga bil (makens aktivitet) och Elis har match i morgon på fm så därför kunde han inte stanna. Nu är han och säljer jultidningar för fullt.


Grattis älskade make

Fredagkvällen var trevlig. Middag hos kusin med familj. Moster och morbror kom också dit. En hel del snack blev det och barnen hade hur kul som helst. -När ska vi dit nästa gång? var frågan i bilen på vägen hem. Tja, inte så länge tycker nog ingen av oss.

Morgonen startade med att fixa kaffe och macka till maken. Hela konkarongen gick upp och "sjöng" för honom. Han fyller år idag. GRATTIS.

Efter myset i sängen tog jag hunden med mig och cyklade iväg en sväng på ca 40 min. Hur härligt som helst. Känner mig full av inspiration för att plugga nu. Innan lunchen ska lagas och vi ska iväg till stan, där barnen ska springa ett lopp.


Anatomi

Det är ordet för mig just nu. Cellens uppbyggnad och vad alla olika delar har för funktion. Sen ska jag kunna skelettets alla delar på både latin och svenska. Igår och idag har vi gått igenom leder/fogar och ligament som jag också ska kunna på båda språken till nästa fredag. Phu...

Tur att jag tycker det är intressant och gärna sätter mig med anteckningar och böcker. Vill så mycket men hinner så lite. Alldelens strax ska jag krypa ner i sängen och plugga. Sängen är verkligen en rofylld plats att läsa i. Husvagnet har jag också provat och det var en riktig höjdare.

Igår fyllde Thea år som jag redan nämnt. Idag fyller govännen år och på lördag fyller maken och hans mormor år. Ganska mycket kalasande just nu. Dessutom fylld svärmor förra veckan och även min kusin som har kommit upp i den ärofylda åldern av 40 år. Honom ska vi gratulera i morgon. Bättre göra det en dag då vi får rå om honom alldelens själv och slipper "dela" honom med andra:-)

Som vanligt är helgen fullbokad. Lördag ska barnen springa PT- löpet och sen är vi bjudna till svärmor på mat. Peters födelsedagspresent, hemmagjord Sushi. Bättre än bäst. Vad vi har längtat efter Lasses sushi och äntligen är köket färdigt. Det var lördagen det.

Söndag förmiddag blir väl lugn men sen ska vi ha kalas här för alla födelsedagsbarn :-)  Tja det var den helgen.

Thea 9 år

Idag var det stortjejens födelsedag. Var har alla åren tagit vägen?

Eftersom Peter var på resa sov mormor över så vi kunde fira henne ordentligare på morgonen. Nu har vardagen startat med full kraft. Jag tycker iof att det blir lättare och lättare att vara själv. Både att barnen blir större men även att vi har lite mera rutin nu. Eller rutin och rutin... Det kommer då det blir mörkt hoppas jag:)

Presentöppning i sängen med syskonen

Kollar in presenten tillsammans med brorsan

Morfar kom och fikad. Fast Thea hade bara ögon för Nintendo DS. Ps: Kalaset blir på söndag kl: 14.

Elis hade match i kväll. Den slutade 1-1. Härligt killar. Själv var jag hemma med tjejerna. Synd att missa en sån match men, men jag kan inte dela mig.

Veckorna har alldeles för få timmar. Jag vill hinna så mycket. Vara med barnen, plugga, aktivera hunden och mycket mycket mera. Kroppen mår "oförskämt" bra så energin finns för mycket men inte timmarna.


Bilder från helgen

Stugan i Vistträsk

Första husvagnsfrukosten

Jag var också med:)

Här är en som trivdes utomordentligt bra i vagnen. Fick vara nära, nära...


RSS 2.0