Thea till Stockholm och kommunjoggen

Torsdag var en fullbokad dag. Började morgonen med utvecklingsamtal för lillan. Efter det var jag med Thea på hennes morgon lektion innan vi drog oss hemåt, jag och tjejerna. Åt lunch och åkte sedan till Kallax. Thea är nerbjuden till sin moster, morbror och kusiner över helgen.


Tuff brud på väg till Stockholm

På hemvägen stannade vi till hos svågern med lite grejer. Efter det var det gasen i botten hem och göra middag för kl:17 skulle jag vara på rull igen. Jag hämtade upp ett gäng med arbetskompisar på vägen till Kommunjoggen. Morgonen hade varit väldigt blåsig men så på kvällen mojnade det av och vi fick en härlig promenad runt Svartudden.

De som hade anmält ett lag med sex personer i fick en pick-nicks påse. Vi hade två lag från jobbet. När alla kommit i mål bredde vi ut våra pick-nick filtar och mumsade på innehållet i påsen. Många goda skratt och en varm stämning hade vi i gräset. Hemresan kom allt för snabbt men det var tur och kul att vi var många i bilen så kvällen sociala samvaro slutade inte så fort.

Härligt trött somnade jag på kvällen.

Torsdagskvällens motion sporrade mig till att ta cykeln upp till dagis med lillan. Lite blåsigt men ändå skönt. På em innan jag for till jobbet var jag och Dessan till butiken där vi får köpa kommunkläder. Jag hittade mig ett regn- vind ställ. Hade redan tidigt i våras bestämt mig för ett sådant då jag för tillfället går runt i ett hopplock av alla möjliga och omöjliga valörer. Nu längtar jag bara att få nyttja det. (Blåsten får fortsätta) Hi hi skojas bara.

Jag jobbar i helgen så för mig händer inte mycket. Däremot har maken, barnen och mina föräldrar det mysigt. Byn vi bor i anordnar fiskefestival så sonen har fiskat idag och fått upp en Harr och en Rödig som min mamma har stekt. Jag fick mig en tunnbröds macka med fisk innan jag lade mig nu i kväll. Jammi!

Tunnbrödsbak

Så var det då dags för vårdagen i bagarstugan. I år blev det en extra bonus då min moster Lisbeth också var med. Som alltid var det trevligt med många skratt och ordmissar. I år var det extremt svårt att förstå varandra verkade det som. Ja jisses vad jag har skrattat. Magen har riktigt träningsverk. Ha ha

Jag hämtade barnen vid 15.00 så de också skulle hinna baka lite. Irma var väl den som bakade mest. Thea hade lite läxa kvar att göra medans Elis lekte med Lucas som också följde med hem.

Nu är de stora barnen på fotboll och jag har precis lagt Irma. Kl. 20.00 börjar Anne på Grönkulla som jag tänker att vi ska se.

Har börjat tänka lite på vilka kläder Thea kan tänkas ha med sig då hon åker till Stockholm på torsdag. En tjej som längtar massor och verkligen ser fram emot sin egen resa.


Lisbeth och pappa i full gång.


Pappa/morfar tog ett kort då jag arbetade.


Pappa övervakar i packningen av deras bröd:)


Birgit hjälper Irma att baka


Irma i städar tagen. Inte helt rätt blev det men vad gör det, bara viljan finns.


Thea gör sin matte läxa

Söndags frid

Barnen trodde sig sova ovanligt länge. Inte mig emot. Jag var ganska trött efter det vi varit borta. Lite röj hemma var det som blev, av vettiga saker.

Thea och Irma målade sig var sin T-shirt då Elis åkte till Lucas.


Visst är Theas fin?

Irma tog sig en cykeltur med mig i släptåg. På hemvägen svängde vi in till grannarna och tog med oss grannpojken hem för en stunds lek.


Blivande konstnärer månne?

Efter lunchen gick vi tillbaka till grannarna och surrade en stund innan det kändes som jag behövde göra något vettigt denna dag. Mest snack och planer blev det.

Thea fick sin kompis Lovisa på besök. De cyklade till Bodsjön, där satt de och mös fram till det var dags för middag. Kändes väldigt förargligt att störa dem men det började vara kväll.

Då det bara var familjen hemma blev det lite bus på stuttsmattan.


Pappa barn bus.  

Glädje och sorg i Kangos

Torsdag eftermiddag åkte jag, Peter, Thea, Elis,Roger och Ida till Kangos. En resa på fyra timmar. Vid 20.00 på kvällen var vi framme. Det var många av Peters släktingar som redan hade kommit så vi fick ett varmt mottagande. Vi bäddade iordning och packade upp lite granna innan vi minglade runt.

Kvällen blev sen både för mig och barnen. Thea och Julia hittade varandra direkt vi klev ur bilen sen har de lekt i två dagar och ville inte alls skiljas.

Roligt att träffa så många av Peters släkt. Trots att vi varit tillsammans i snart 15 år fanns de en hel del som jag inte träffat ännu.

Anledningen till att vi samlades så många var mindre rolig. Peters farmor dog för en månad sedan och i helgen hölls begravning och minnesstund. Det var konstigt att komma till Kangos och inte bli mött av "farmor". Flera gånger då jag var på väg in i deras hus tänkte jag att jag skulle fråga eller säga till henne... också minns jag, det går inte längre.

Begravningen var vacker. Kyrkan full av människor som ville ta ett sista farväl. En värdig avslutning till en otrolig människa. 

Elis hade klivit upp redan vid 06.00 fredagmorgon och följde med "två tanter" (Elis ord) ut och gå. De gick 5 km så det var en väldigt trött och slut kille som kom hem. I kyrkan fick han en stark huvudvärk som sedan inte ville ge med sig. Lite mycket med både promenad och spänningen som blir på en begravning. Senare på kvällen hade han feber så vi låg mest på sängen och läste och pratade. Många funderingar som ventilerades av älsklingskillen. Han hade nog lite svårt med att sortera alla intrycken som varit under dagen. Bra stund för oss båda.

Thea såg jag inte av mycket för hon som jag redan skrivit sprang runt med Julia.

Att vara i Kangos är som att vara i en stor varm famn. Så var farmor och så är även resten av släkten. Fast vi inte träffas ofta känner barnen att de är älskade och välkomna. Det vilar en trygghet över hela stället och människorna. Alltid då jag är där tänker jag att NU ska vi blir duktigare på att åka upp. Så långt är det ändå inte. Denna gången ska vi göra det.

På lördag förmiddag satt vi ute på terassen och drack kaffe surrade och bara njöt. Elis fick åka med farfar i traktorn och sen fick han köra traktorn själv, med farfar bredvid förståss.


Elis och farfar.


Kaffe på terassen

Efter lunch packade vi ihop oss och började våran färd hemåt. På uppvägen lovade vi barnen att stanna till vid Jokkfall om det var bra väder. Tack och lov var det sol och härligt.


Vackert med det forsande vattnet.


Thea och Ida blickar ut över vattnet och blir lite blöta från stänket.

Vid sju var vi hemma på gården. Då hade vi hämtat Irma från mormor och morfar. En mysig kväll hemma blev det. Jag var super trött efter en helg med många känslor. 

Arbetsdag och barnen hade kusinträff

Torsdag kom svåger hit med sin familj. Han och Peter skulle laga våran lilla bil som inte gick igenom besiktningen. Går någon bil någonsin igenom. Jag menar vad ska de annars leva av:)

Jag och svägerskan surrade och servade barnen. Jag fixade lite inför våran mini semester. Vi skulle åka på eftermiddagen. Svägerskan kom också hon skulle följa med oss. Min mor och far kom för att hämta Irma som skulle få stanna hemma. Våran mini semester innefattade en begravning så det kändes som Irma inte skulle ha något utbyte av den och jag och Peter skulle inte få sörja ifred.


Elis och Arvid busar.


Irma kollar soporna och Wilma funderar på något kul att göra:)


Arvid ute och städade på våran bro. Han plockade in alla leksaker i korgen. Hur gullig som helst.


Hamburger lunch i arbetslägret.

Peter och Roger gjorde färdigt och Irma åkte till mormor och morfar och jag började packa.

Dagarna fulla av bus

Fast jag varit ledig eller jag har pluggat mest men jag har varit hemma i huset så har jag inte hunnit skriva någonting.

Måndag hade barnen vårfest på Folkets Hus i byn. Som alltid blir jag tårögd och overhört stolt. Vilka fina barn jag har. Tillsammans gjorde hela skolan ett jätte fint upptärdande.

Idag har jag jobbat. Kändes lite konstigt då det var nästan en vecka sen sist. Tur det inte känns då jag väl är där.

Ikväll ska det tapetseras och snart är rum nr:1 klart för inflyttning. Jiha!

Elis på dirtbanan

Elis hade ett sug efter att cykla tokigt och vilket ställe är bäst, jo dirtbanan i Sikfors. Efter en stunds surr och gullande med sin mamma, kom han sig iväg tillsammans med mamma och lillasyster.

Ganska farligt tyckte jag att det såg ut men samtidigt blev jag grymt sugen att också köra. Fatta, farten och vinden och hoppen. Om jag bara variti lite yngre och inte hade så ont i kroppen, framför allt inte ont i kroppen, då skulle jag genast prova.


Första åket.


Elis sladdar lite under körningen på skogsbanan.


Irma roade sig också bra:)


Mycket sand var det, i skor och på hela bruden.

Efter en timme cyklade tre trötta äventyrare hemåt. Glada men helt slut av sol, värme och spänning. Det är middag som är nästa projekt denna kväll och sen ska lillan i badet innan sängen ropar henne till sig kanse en mamma också.

Fast jag ska vara frisör till maken innan jag har lov att sova.

Annars har dagen varit i vårfixa gårdens tecken. Fram med utemöbler och kratta gräs. Våra vinter gäster....husvagnsägarna har varit här och "flyttat" ut.

Grillen togs fram

Eftermiddagen var solig och varm. Jag fick sommar känsla. Redan på morgonen hade vi bestämt att vi skulle grilla till middag. Medans jag jobbade med att förbereda maten kom längtan efter att sitta ute på våran altan och äta. Peter kände som jag så vi gjorde en snabbröjning och damsugning sen kunde vi sitta i solen och värmen ute på altanen och äta årets första hemma grillning. Mumma.

Vi hade turen att få bjuda svägerskan och hennes gullunge till son. Irma och Wilmer lekte och lekte hela eftermiddagen och kvällen. De var inte alls sugna på att skiljas då svägerskan sa att det var dags för dem att åka.


Kusinträff på stuttsmattan. 


Största och minsta tjejerna i vårat hus.

Äntligen kunde jag hänga tvätten ute. Nu har sommar känslan riktigt kommit i kroppen.


Första maskinen som jag hängt ute för året. Nostalgi:)

Äntligen färg på väggen

Äntligen efter flera månader har vi målat väggen i Theas blivande rum.


Förhandstitt.


Medans vi målade, målade Elis och Irma konstverk på sitt håll;)

Härlig avslutning på veckan

Redan igår tänkte jag att om jag orkar ska jag och Irma åka med Peter in till stan och gå lite på affärer. På morgonen kände jag mig inte pigg så först tänkte jag att vi skiter i hela stadsresan. Sen kom en annan trevlig tanke till mig, om min kära kusin är hemma kunde vi ju hälsa på henne och hennes familj i deras "ny" inköpta hus.

Emelie som kom igår skulle åka med Peter till skolan för hon börjar senare på fredagar. Stor, gulltjejen. Verkligen en mysmorgon med henne. Det är så himla kul att prata med henne och bara vara med henne. Jag märker hur stor hon blivt den senaste månaden. Fränt att se, från en gång till en annan. Tillsammans hjälpte vi Irma iordning för dagen. Skönt att få hjälp och hon kan verkligen ta sin syster bra, mycket bättre än jag. Därför gick det ovanligt smärtfritt med påklädning och kamning i morse.

Vi hade tur jag och Irma, för de hade ingenting för sig på fm och vi var varmt välkomna. Därför blev det trots värken en trevlig fm med två härliga barn och min moster var också där. Vilken bonus det var för henne har jag inte träffat på väldigt länge. Skit kul.....för att vara lite ungdomlig i snacket:)


Irma och Isak lekte jättebra ihop trots ålderskillnaden. Här utforskas alla Isaks leksaker.


Noaks ark var en spännande grej. Tryckte man på djuren lät de väldigt naturtroget.


Gullunge. Hade lite svårt att få en bild då hon tittade in i kameran. Här ska hon titta på klockan så jag kunde ta en bild.

Vid lunch åkte vi och hämtade Peter. Vi var på stan och handlade en cykelhjälm till Elis och benskydd för fotbollen. Irma fick sig en cykelkorg som hon satte på och provade direkt vi kom hem.

Thea och Elis hann hem innan vi var hemma men de är ju så duktiga och klarar sig själva bra. Skönt att de börjar vara lite stora. Nu sitter vi alla i vardagsrummet och tar igen oss. Ganska trött familj så här efter en hel "arbetsvecka". 

Lång men solig dag

Morgonen var lite kall men solig då jag åkte till jobbet. Lyxigt då jag bara behöver bry mig om mig själv. Mamma var även idag med barnen.

På jobbet har det varit fullt upp med skrivbordsarbete. Ringa ut vikarier och lägga in scheman. Skriva några dokument och hjälpa arbetskamrater med div saker.

Glada men skitiga barn följde med mig hem. Det blev lite stuttsmatta innan middagen och nu gör Thea yoga.


Glass och träning...det ser sunt ut:)

Elis han hoppar som en tok mest hela tiden. Hur ska jag få in honom?


Undra om han tränar för slalom säsongen nästa år.


Smutsigare tjej får man leta efter men nu är hon ren efter ett bad.

Blåsig måndag

Jag vet inte om det var blåsten eller om min kropp bara "för att" gav upp söndag em. Natten mot måndag sov jag i princip ingenting. Därför blev det en sjukdag för mig. Då både kroppen knappt går att röra eller jag har sovit kan jag inte förmå mig att åka till jobbet. Lika jobbigt varje gång att sjukskriva sig.

Idag var det lite bättre. Hade inget jobb på schemat så jag slapp stressen på morgonen. Barnen fixade sig själva och jag kunde sköta mig och Irma. Vi var färdiga i bra tid så jag tog bilen till skolan och skrev det tredje engelska provet. Hm kändes sådär.

Nu ska jag äta lunch och vila lite innan barnen kommer hem så jag orkar morgondagen då det är jobb på agendan.

Lovely weekend

Vilken underbar söndagmorgon jag fick tillsammans med mina barn och Theas kompis Lovisa. Tjejerna hade en riktig vara-med-varandra helg. Från fredag vid middag till efter lunch på söndag. Det har lekts och stutsat och badats. Lördagkväll då de kom hem från kalaset hos en kompis kröp tjejerna ner i badet. Lite sur lillasyster som inte fick bada med dem. Jissus vad hon skrek. Efter badet bara mös de såg lite film och lekte. Irma ville inte sova så fort så jag kämpade lite med henne för jag var mer än slut och ville komma isäng. Tur de stora barnen sköter sig bra och fixade i säng sig själva då jag sa att klockan var slagen.

Söndag morgon ville Irma bada och då kröp tjejerna ner med henne. Hon blev sååå glad att de ville bada med henne. Länge var de badrummet. För det blev hårtvätt och div annat fixande. Åh vad de börjar vara stora. Thea drog på sig finkläder och Irma också sen var det stuttsmattan för hela slanten innan vi åt lättlunch, packade ihop oss och åkte till kusin Arvids kalas. Härligt med barnen. Jag njuter fast jag är trött.
Jag körde hem Lovisa då vi åkte till Arvids kalas. Han fyller 1 år idag men hade kalas igår.
 
Där var det fullt ös, ialla fall för Irma. Thea och Elis är lite större än de andra kusinerna så de ville inte riktigt leka samma lekar. Däremot fick vi låna hem deras Wii fit så i kväll ska det motioneras. Ialla fall barnen. Själv är jag inge bra i kroppen. Är sjukskriven idag, kroppen ville inte fungera på morgonen. Jag sov till kl.13.00 och känner mig inte ok men måste ju försöka räta upp mig. Barnen kommer ju strax hem.

Akut loppis

Elis hade redan igår pratat om att han också ville stå på loppiset. Ja, jo jag visste inte riktigt om jag skulle orka. Så kl: 09.30 blev det  akut i hoppraffsning av grejor som skulle säljas. Jag gick upp på sommarstuge vindan och kollade vad som fanns där. En hel massa "skräp". Kunde ju inte ta allt i brådskan men lite blev det i alla fall.

Sen var det bara att hoppas det fanns något bord ledigt. Vilken lycka för killen då det fanns ett ledigt och vi kunde packa upp. Elis har tagit detta med försäljning på största allvar. Han hade inte ens tid att åka till skola och äta palt utan var kvar och såld. Lite hade han fått sålt medans vi andra var och åt.


Flickornas bord. Det gick bra för dem också.

Efter en stund blev barnen lite less så de packade ihop och gick till Mathilda som har kalas idag. De skulle förbereda och leka lite innan. Jag och Irma stannade kvar. Inte hade jag tänkt stanna till kl:15.00 då det slutade. Irma var ganska less hon också. Men det slutade inte bättre än att Irma somnade på en bänk och jag satt kvar till 15,00.


Lite trött tjej på loppis.

Då loppiset var klart åkte jag och Irma hem med alla gejor som var kvar och de ny inköpta sen åkte vi till Öjebyn och handlade. Nu väntar vi bara på att få åka och hämta hem säkert disktraströtta barn:) 

Middag i Arnemark

Klockan fyra åkte vi först till affären och sen till Arnemark. Vi var bjudna på middag där: potatissoppa. Super gott tyckte jag. Barnen har alltid lika trevligt/ roligt då vi är där.

Thea ska sova där och stå med Lovisa på Loppis i morgon. Tjejerna letade fram saker att sälja. Thea hade gått igenom sitt rum innan vi åkte och fick med sig en IKEA kasse med grejor.

Irma hjälpte till att gå igenom uthusen hos Hanséns. Ganska spännande tror jag hon tyckte det var. Hon matade deras kaniner också. De kaninerna springer lösa hela tiden. Vilket härligt liv de verkar ha. Tyvärr törs vi inte ha våran ute..lite mycket andra djur runt om oss.


Irma lånade kläder av Lovisa. Visst ser hon ut som Skrållan i Saltkråkan?


En helt underbar bild. Kan det bli mycket mysigare?

Halv åtta kom vi hem. Irma fick lite fredagsmys innan hon snabbt somnade. Elis stuttsade 30 min innan jag fick in honom så nu ser vi hockey. Vi ska strax krypa ner i storsängen och bara gosa.


Stuttsmatta och en friskuttande kanin

Till barnens stora glädje och våran tacksamhet till kusinerna sattes stuttsmattan upp igår. Då Thea och Elis kom hem från skolan idag har det stuttsats. Jag blev "wild and crazy" så jag tog ut kaninen så hon fick skutta fritt hon också.


Här sätts stuttsmattan upp.


Elis in action.


Irma var inte sämre än sina syskon.

Gissa om glad kanin. Först lite försiktig men sen var det race mellan höladan och altanen flera gånger. Långöra som kaninen heter hade väldigt roligt med våran lilla katt, eller liten och liten men han är yngre än den andra. Det såg ut som Zack, som katten heter, visade henne runt på gården och berättade om olika ställen. Sen racade de tillsammans och lekter kurragömma. Det såg så ut i alla fall.


Första smaken på friheten.


Långöra sträcker på benen.


Skutt, skutt


Lite trött kisse katt.

Klippt var det här

På morgonen då jag skulle hjälpa Irma kamma håret bestämde vi oss för att klippa henne. Alla tovar gjorde så hemskt ont och jag får nästan aldrig sätta upp håret. Därför får tovorna fritt spelrum.


Kort kort blev det .


Ändå ville Irma klippa mera. Hon ville att jag skulle klippa henne som pappa och Elis brukar vara klippta.


Sen fick hon krypa ner i badet för att få bort allt små hår.

Nu ska jag få resten av familjen klipp, inkluderar mig.

Lyx tillvaron fortsätter

Jag känner mig mer än lyxig att gå hemma med en sjuk tjej som inte är sjuk. Hon får inte vara på dagis men har ingen feber så vi kan vara ute och göra en massa saker utom beblanda oss med andra människor.

Peter jobbar hemifrån idag. Då han tog lunch packade vi pick-nick väskan och tog en promenad i solskenet. Irma cyklade och vi gick. En bit från vägen "hittade" vi ett bra ställe att fika på.


Första stoppet blev vid jägarkojan. Men det var inte så mycket sol så vi gick vidare.


Här vid en gammal lada satte vi oss. Irma bestämde sig för att inte vara med på bild.


Gammalt och nytt möts.


Trä ekrar på gummihjul. Spännande med gamla saker.

Då vi kom hemåt stannade vi till i bagarstugan där det var full aktivitet. Irma fick sig en nybakad klodda som vi gick hem och smakade. Mumms sa hon och jag också. Inte kunde jag låta bli detta goda bröd. Tack så mycket för brödet bagerskorna, det var en trevlig stund i stugan med er.

Regnent det öser ner....

men vad  gör det. Vi är ju inte gjorda av socker verken jag eller lillbruden.

Efter jag pluggat en stund på fm tog vi på oss regenkläder och gick ut. Irma cyklade och jag tog stavarna. En härligt frisk promenad blev det med en del bus också.


Det är inte lätt att hinna fota henne innan hon har svichat förbi.


Vi han utforska skogen vid vägen lite.


Här har vi gjort ....ja, jag vet inte riktigt vad det skulle bli men roligt hade vi.

Sen tog vi oss sakta men säkert hemmåt. Jag frös ordentligt och jag tror lillan också gjorde det. Hon var då kall om händerna då vi kom hem. Klockan hade hunnit bli lunch tajm, jag gick in och gjorde lunch medans Irma fortsatte leka ute. Idag åt vi något så kulinariskt som stekt korv, köttbullar och potatis med "smolaneddi" till. Mums....



Nu sitter jag under go filten och försöker få lite värme, brr, vilken frossa jag drog på mig ute.

Solen fortsätter le emot oss

Jag och Irma börjar ha en liten rutin nu. (efter två dagar:) Jag pluggar fram mot lunch sen går vi ut och kommer "aldrig" in. Hi hi. Idag hade vi något att vänta på också, nämligen GLASSBILEN. Här i obyggden är det veckans höjdpunkt då den kommer.

Då jag och maken flyttade hit kom den inte in på våran lilla väg utan skulle jag handla fick jag ringa till chauffören och be honom svänga in. Min syster har skojat med mig: att mitt mål här i livet (hi,hi) är att få glassbilen komma hit självmant. Mitt mål är uppfyllt."asg"

Idag hade jag dessutom en hel del beställningar från "kleti och pleti". Så det såg ut som vi hade ränsat glassbilen då vi gick in på gården igen.

Det har hänt en del andra grejer som jag inte vill gå in närmare på men som totalt kört slut på energin. Känner mig glad men så väldigt trött.

Barnen och jag har haft en mys, mys kväll. Det blev inte tidigt i säng utan istället har vi pratat och pratat och kramats och pussats och varit nära varandra. Thea och Elis började bråka om en grej men jag fick dem att samarbeta och lösa problemet så båda var nöjda. Yes, jag orkade hålla mig lugn och pedagogisk. Vad det nu betyder:)?

Nu väntar jag bara på att maken ska komma hem så jag hinner se honom innan han packar om och åker till Arvidsjaur i morgon. Jag ska ju bara vara hemma.....åh vad förvånad alla blev. Jag menar med Irma och hennes koppor åker vi inte så långt. Jag hoppas det blir att vi tar oss till "Sjulis"i helgen på kusin kalas. Den lille blir 1 år. Hjälp vad åren går.

De större barnen ska på kalas både lördag också söndag, då hos kusinen. Men det är ju ingen som klagar över att bli bjuden på kalas. Bara jag då i så fall, just i veckan. När ska jag  hinna köpa presenter??????? Ja ja det brukar bli någon råd med det också.

Nä, nu ska jag sluta svamla. Fingrarna går liksom av sig själv och jag kan inte sluta skriva. Det är som i Bamse då han provar Skalmans skor som visar sig vara dansande skor som aldrig slutar:)

Vi har i alla fall tur med vädret

Jag och Irma alltså. Vi går ju här hemma med hennes koppor. Hela fm har jag pluggat engelska. Irma sov till 10.00. Var på väg upp och kolla om hon verkligen levde. Sen hade jag en hyfsat glad tjej  hela dagen. Lite sur att det inte var dagis.

Till lunch gick vi ut och tände elden. Grillade oss korv och åt gamla våfflor:) Jag pluggade lite till och sen kom skolbarnen hem. De kom glada men sen vet jag inte vad som hände. Ganska trötta tror jag. Nu vaknar Irma så det är bäst att lägga sig.

Vattkopper fulla kroppen

Valborgsmässoafton upptäckte jag att Irma var full i vattenkoppor. Då menar jag full. Inte en enda del av henne är fri.
Dagarna går bra men nätterna är fulla med kli. Turligt nog har vi antikli medel hemma som vi kan smörja henne med.


Magen. Fast alla koppor syns inte det är värre än så här.


Lillryggen är också full liksom håret ansiktet och benen. Till och med tungan har koppor och i och på ögonen har hon koppor.

RSS 2.0