Ryggont och film

I natt har jag sovit mindre bra igen. Kroppen är som jag vet inte vad. Ont gör den ialla fall. Klev upp vid 8 bara för att tappa upp ett HETT bad. Jo faktiskt blev det lite bättre.

Jag och Elis gick ut vid 10. Han ville ha lite frisk luft innan vi åkte till mormor och morfar för att hämta Irma. Ganska direkt blev han helt slut. Han är verkligen sjuk. Aldrig förr har jag sett honom som nu.


Elis passade på att mysa med morfar då vi hämtade Irma.

Hemma har vi bara softat framför Tv:n. Jag knäckte ryggen då vi skulle till Holmträsk. Skottade framför garaget och då hände det något. Därför har jag mest legat på soffan. Någon gång mellan varven då jag varit upp har jag passat på att plocka fram julpynt.

Helt otroligt har jag lyckats få fram allt jag brukar, nästa, till i morgon. Jag brukar ha fler dukar men det hinns. Stjärnor, stakar och gardiner är på plats.


Det blir så mysigt då julen kommer fram.

Trevlig första advent.

Elis är hemma och sjuk

Redan igår var Elis febrig. Tempen låg över 39grader. En liten killer var det jag hade hemma. Idag är febern lite mindre men fortfarande feber. Han sitter på soffan och bara är.....

Jag och Irma har varit ute en stund och skottat snö. Det hade kommit flera centimeter i natt. Härligt.

Nu ska vi bara ta det lugnt resten av dagen för min kropp är inte heller på topp. 

Tankar

Jag fattar inte vad som händer med veckorna nu för tiden. De är bara måndag och fredag känns det som. Jobbet suger musten ur mig. Kvällarna är tidiga och kroppen seg.

Ljusglimten är att snön är här och den faller var och varannan dag. I love snow..

Idag har jag och Irma en soft dag. Ingen av oss har lust med en massa aktiviteter. Hon vill bara halvligga framför Tv och jag sitter här vid datorn. Förra veckan bestämde jag och Peter oss för att inte sitta framför datorn medans  barnen är vakna. För att vara goda förebilder. Koncekvensen för mig blir att jag inte alls kommer mig dit eftersom jag lagt mig samtidigt eller före barnen.

Det har i alla fall blivit bättre för barnen och de sitter inte lika mycket de heller. Datorn och Tv:n är bra om de används med motta.

Julstöket hägrar till helgen. Vi får ta ett kraft tag tillsammans hela familjen för att få upp gardiner, stakar och stjärnor. Det är än några dagar kvar så jag ska inte fundera på detta än. Hinner det tids nog.

Wilmer 3 år


Wilmer och Wilma

Söndag var en riktig softar dag. På förmiddagen satt jag och Thea framför datorn. Jag hjälpte henne blogga också MSM vi med varandra:) och andra.

Klockan 12 åkte vi till stan för att handla några presenter till födelsedagsbarnet sen var det KALAS. En härlig 3 åring som tog emot oss.

Middag åt vi tvärs över häcken hos våra kompisar. Ganska trött gäng som kom hem vid 20.


Flickorna lekte hela kvällen.

Bus och poker

Medans Thea och Elis tränade Ju-jutsi var jag och Irma hos min moster Birgit. Jag är en lycklig "skit" som har så många fina mäniskor runt mig. Vi hade en timme med prat och lek. Sen var det dags att hämta T och E.


Birgit och Irma kollar in Tv:n

Sen drog jag med alla barnen till granngården och handlade djurmat. Både kaniner och fåglarna hade lite tomt i påsarna. Lite vanlig mat blev det också innan vi kom hem till vårat hus. I med lunch och sen var det bad.


Goare barn får man leta efter:)

Rena, fräscha barn kom ut från badrummet och då satte de igång att träna lite hemma med pappsen. Vi skrattade så vi grät och tappade tiden totalt. Härliga, underbara familj.


Elis och Peter "in action"

Middagen skulle intas hos Hanséns i Arnemark. Så ni kan tro vi fick bråttom att byta om och fixa till oss då vi såg vad klockan var. Vi kom i tid men det var just inte mera. Där fick en redan härlig dag en helt perfekt avslutning.

De hade gjort en super god gryta med potatisgratäng till. Sen var det en saftig fruktsallad till efterrätt. Till "aveken" åkte pokerspelet fram. Poker är ett spel som engagerar mig otroligt. Det kändes som jag inte var den enda. Spelet bjuder på spänning och lite räven i dej för att nå framgång. Just i kväll var det JAG som var den slugaste av dem alla:) hahaha

Även här drog klockan iväg utan lov. Så timmen var sen innan jag styrde Chryslern mot Borgfors. Vad som höll oss kvar de sista 20 minuterna var en helt övertrött 3 åring som hade hittat trummerna.


Kolla in nästa super stjärna......

Här kommer lite trevliga bilder från kvällen.


Killarna startade med att bygga lego.


Tjejerna styrde upp i köket. Nej de sprang nog mest igenom vid detta tillfälle.


Mattaijm.


De vuxna var också hungriga.


Poker spel.

Lördagmorgon


Thea och Irma myser efter sagostunden.

Morgonen började alldelens för tidigt för min smak. Irma har haft två jobbiga nätter och det påverkar mig också. Nu är vi ialla fall frukosterarade och barnen har busat som galningar. Vi har tränat en del på gångertabellen och tränat bokstäver med Elis. Han börjar vara så duktig och veta nästan vad alla bokstäver heter.

Igår eftermiddag tittade vi på ord och försökte läsa dem. Den stunden han orkade koncentrera sig gick det riktigt bra men sen var det mycket svammel. Lucas var här och han var en hejare på att vilja lära sig och höll koncentrationen längre än Elis. Vilka killar.

Då jag gick i duschen nu på morgonen hörde jag Thea läsa för sina syskon ur Bett och Alf böckerna. Det är bokstavsböcker.


Bokstavsböckerna.

Thea läser bra men skam vore annat så mycket som hon läser. Min lilla bokmal:) Fast jag i bland kan tycka att hon läser alldelens för mycket är jag glad att hon gör det för hennes värld blir så rik med alla intryck hon får av alla berättelser och alla ord hon lär sig. Jag ser att hon klarar stavningen bra. Hennes fröken, tror liksom jag, att det har och göra med att hon läser så mycket. Hon får känslan för hur orden ska se ut.



Jag och Elis. Jag har precis klivit ur duschen.

Nu är det strax dags för barnens Ju-jutsi träning så vi ska på med dräckterna och jag ska, oj oj, försöka knyta skärpen rätt. De gillar inte riktigt att jag inte har lärt mig och Peter är på Hv övning i helgen igen. Han har fått upp intresset igen och vill dit. Bra att han har ett intresse, jag skulle bara komma på vad jag vill. Jag tror människan mår bra av ett engagemang som är annorlunda eller ialla fall göra något man inte gör daglig dags.

:) jag har ju min blogg som jag gillar sitt framför. Kanske lite för mycket. Kan det vara ett intresse kanske? Också har jag min roll som föräldrarepresentant. Det är ju något jag faktiskt brinner för och tycker är roligt. Varför göra det svårt då det egentligen är enkelt.

Hjälp, nu måste vi strax iväg så jag har inte tid sitta här och svamla längre. 

Sömnlös natt

Irma är förkyld igen och har snorat och hostat hela natten. Jag vet att kl 3 hade jag inte somnat för de nyheterna på radion hörde jag på. Så idag är vi hemma och vilar oss. Känner mig också förkyld men nog hade jag kunnat jobba om inte "lillsessan" varit sjuk.

Barnen blev glada då de inte skulle på "fritte" så tidigt och att de kommer hem tidigt från skolan. Emme som började först 10 blev också glad för jag och Irma tog oss en biltur med henne så hon slapp iväg tidigt med bussen.

Thea kom hem 20.40 igår. Överlycklig och full av allt roligt hon och Tova gjort. För mig var kvällen kanon. Fick tid för var och en vid sängdags. Jag läste två böcker för Elis under kvällen och låg med Thea och mös. Sen hann jag prata med Emme en stund innan hon lade sig. Resten av kvällen satt jag och sydde in namnlappar i barnens nya underställ.

Nu på morgonen satt jag och njöt av fågelbordet. Elis hade gjort fågelgodis på "fritte" som vi hängde upp i förrgår. Fåglarna åt av den på morgonen i snöstormen.


Tog en bilda av fåglarna och Elis "godis". Snön yrde som jag skrev så skärpan är inte den bästa.

Thea



Den här bilden på Thea är bara hur fin som helst. Just nu är hon på utflyckt till en kompis så jag undrar när min sessa ska komma hem och kramas med mej. Åren går så fort. Jag hinner inte riktigt med......


Två dagar utbildning

I två dagar har jag suttit på utbildning i samordning. Otroligt givande och stimulerade utb. Kom hem idag full av nya intryck och inspirerad både till jobb och att använda mina kunskaper i livet.

Då jag åkte hem igår var jag med om något läskigt. Precis innan jag var hemma har vi en liten bro och på den bron stod en hund som jag kände igen och till min fasa höll på att köra på. Efter mig kom en långtradare och en massa bilar. Långtradaren satte på varningsblinkersen så jag trodde att han hade kört på hunden. Som tur var hade ingen kört på hunden och jag kunde locka in den i bilen och köra den hem.

På fm idag insåg jag att kursen håller på till 17.00. Jag och Peter samåkte och barnen var "bokade" till 17.15. Vi skulle aldrig hinna hem i tid. Tur vi har snälla grannar som tog hem två av barnen. Thea hade redan sen förr bokat in dejt med Emily så hon åkte dit direkt efter skolan. Det var Emilys hund som jag räddade dagen innan.

Och vilken hund sen. Han hade åkt iväg till blomster affären och handlat blommor åt mig som tack. De ni.....en sån hund skulle man ha!


Snygga blommor han valde va?

Selsborgarna är jag otroligt glada åt att ha som mina vänner. Då jag och maken rullade in på gården för att hämta de två andra barnen stod middagen på bordet så det var bara att sätta sig. Tack så mycket det är såååå mycket värt, vi är otroligt tacksamma och vi gör samma för er det vet ni.

Hemma var det bara att lägga en trött Irma. Thea hon var insjunken i en bok och Elis han var militär.


Lik far sin eller? Tidning medans man äter:) Gulltjejen.


Cool kille.

Själv känner jag att sängen lockar. Reväljen går 5.45 i vanlig ordning i morgon så jag behöver mina timmar av skönhetssömn.

Middag i Selsborg

Elis och Thea kom bara in med väskorna sen drog de ut för att åka pulka. Efter 20 min kom de in för de behövde på hemlig huset!!!! Båda två.

Thea som satt nere "lockade" in Irma till toan.


Bad...... Hon var sugen på lite kul. Slutade med att hon var dy blöt:)

Medans de satt på toa ringd Nymans och bjöd över oss på middag. Verkligen trevligt.


Min lilla fotomodell. Klädde om innan vi åkte.


Snygging.

Pojkarna hade längtat efter varandra kan jag tro för de började brottas, busas och lek direkt.  Elis ville inte hem med oss andra utan stannade en stund till.


Bus killar!!!!!


Jag fick också vara med på kalaset:)

Efter maten blev Irma sjuk. Hon fick jätte ont i magen. Grät massor så vi gjorde som lappen och åkte direkt. Stackars liten somnade direkt vi kom hem. Thea snorar och har ont i halsen. Få se hur hon mår imorgon? Mina "sessor" som inte är friska.

Vi hade lite roligt här vid datorn alldelens nyss. Jag satt och höll på med bloggen och försökte konsentrera mig på det jag skulle skriva. Elis surrade järnet i vanlig ordning. Jag försökte få honom att spela utan komentator så jag sa åt honom att låtsas att jag inte var här. Han fortsatte prata. Så jag säger: -Elis jag är inte här. - Va,är du inte?, säger Elis och tittar mäckta förvåntat på mig. Sen skrattade vi gott hela familjen även Elis som fattade vad han sagt men han är tyst nu, nästan.......

Nu är det god natt....eller fotbollsgalan. Tjingeling.

Ledig måndag och mys med Irma

Reväljen gick redan 6.15 för mig och Elis. Vi skulle till tandläkaren med honom. Lite mysigt med en stund bara vi två. Allt var bra hos "tandis".

Jag körde Elis direkt till skolan efteråt.

Hemma klädde jag och Irma oss och gick ut nästan på en gång. Hon ville åka skidor och sen kälke och sist blev det vagnen och en liten promenad.


Mys flickan

Vi väntade på att snön skulle börja falla. Väderprognosen säger ju så. Vi väntar ännu och klockan är strax 15.

Efter lunchen började Irma leka med play dohn som nu börjar ha gjort sitt så vi kastade den och jag tänkte vi skulle "baka" leklera. Då jag kollade skafferiet fanns det ingen Alun så vi klädde oss och åkte till affären. På väg dit passade vi på att kasta en massa återvinning. Härligt, nu behöver den inte överfalla oss längre.

Tyvärr fanns det ingen Alun på affären så vi fick åka hem i ogjort  ärrende. Då gjorde vi troll deg istället. Den håller inte lika länge men vad gör det. Irma lekte länge med den.

Nu väntar vi bra på att Thea och Elis ska komma hem från skolan efter en lång dag med "pick-nick".

Sömnig helg

Lördagen bara hastade förbi. Jag sov till kl:9. Mamma och pappa var kvar till 10. Redan kl11 åkte vi iväg till barnens Ju-jutsi träning. Efter den handlade vi en present för söndagens kalas. Hem och åt ett lunch/mellis. Peter var hemma redan 17 och då gick jag och lade mig. Sov, läste, löste korsord, sov och såg på Tv. Irma kom före 18 och lade sig med mig för att mysa men hon somnade för natten. Min lilla trötta tjej. De stora gjorde också en tidig kväll. Vi är ett trött gäng.


Irma på ju-jutsi träningen. Det är så svårt att sitta still.

Vid kl:7.30  imorse vaknade Irma, även två syskon till henne. De gick ner alla tre och mös. Inte vid Tv:n utan de ritade och grejade. Jag och Peter klev upp först 9 för då var det tre hungriga barn som kom upp. Mitt hjärta sväller av stolthet, vilka barn jag har. Älskar dem så mycket. 

Nu åkte Peter iväg med en hel unghop till kalaset så jag ska lägga mig. Hela jag är som en disktrasa. Sladdrig, våt och skulle behövas bytas ut....... Alltså ingen bra dag.


Irma har målat ett självporträtt med "lite" hjälp av flera stora barn. Gulligt!!!

Mamma Mia också akuten

Eftermiddagen bjöd på många spännande upplevelser. Jag och två andra mammor hade planerat filmkväll. Vi skulle se Mamma mia med våra döttrar. En av mammorna kom med middag åt oss alla. Super super gott.

Irma som var hel trött efter dagen/veckan somnade redan kl.18. Alltså innan gästerna kom. Skönt med en hel kväll med Thea. Elis låg uppe och såg star wars. Han gillade inte vårat val av film:) 

Alla flickor sminkade sig ála -70 tal och vi poppade Abba medans vi åt. Allt för fest stämningen.


Glitter sminkade brudar.


Thea


Lovisa


Mathilda

Jag lovade att inte lägga ut mammorna som var minst lika snygga:)

Kl.22 lade jag och Thea oss. Trött som bara den. Somnade bums men sen vaknade jag kl.3. Hade ont åt njurarna och kände mig sjuk. Har ju haft njurbäcken infektion i sommar och symtomen var rätt lika, även om smärtan inte var lika intensiv, så jag kände inte för att chansa utan åkte in på akuten. 

Fast först fick jag ringa mor och far för Peter är i Boden på Hv övning. Skönt nog var alla prover bra och jag hade inga tecken på infektion. Phu...Tack kära föräldrar.

Nu ska jag sussa sängen en timme förhoppningsvis innan Irma vaknar.  

Äntligen är snön här

Snön låg kvar och idag har det kommit ändå mera. JIPPI!!!!!




Vackert eller vad säger du?

Barnen var inte ett dugg sugna på att gå in efter skola/dagis idag utan vi plockade fram deras skidor också blev det åka av. Vilken glädje även för mig då dej far runt här på gården skrattande tjoande och duktiga.


Thea och Elis på G.


Irma i full fart.


Möte. De skidrade var sitt håll.

Efter allt åkande var de hungriga men maten skulle inte intas inne då de ville åka mera sen.


Irma åt inne men inte dessa två "snögubbar".

Nu hoppas vi bara att snön inte smälter.

Varför sitter jag uppe än?

Ja, det kan jag ju alltid undra. På väg hem från jobbet ikväll hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Hemma hann jag inte ens landa förrän det var dags att åka tillbaka till skolan och ha föräldragruppsmöte. Det tog sin tid innan allt var genomgånget och föreläsningen hållen. Ett bra möte blev det.

Trist att jag inte hann se barnen något.  Älskade barn....imorgon ska vi vara tillsammans.

Igår var jag ledig, om jag nu är ledig någon gång....just nu känns det som mina dagar är mer än fulltecknade. Hinner inte känna efter hur jag mår på gott och ont. Huvudvärken kan ju vara en indikation på att tempot är lite för högt. Men då jag vill vara med överallt.....Tycker att jag lär mig så mycket på varje ställe. Min ryggsäck växer utan att bli tung. "Kunskap är inte tung att bära" har någon sagt till mig och det är så det känns, att jag skaffar mig kunskap.


Gårdagen var i alla fall solig och vacker.



Solen lyste så vakert att jag inte kunde låta bli ta ett kort!!!   Mmmm energi till själen.

Nu i kväll har det snöat. Några små sakta flingor. Hoppas hoppas de kommer hela natten och att det ligger kvar. Nu längtar jag verkligen efter snö så vi kan åka skidor på alla sätt. På längden och tvären.



Första dagen i resten av mitt liv....

Igår kväll var jag ut och skulle blogga. Gick inte så bra då hela sidan kronglade. 

Min plan för helgen var: VILA. Kände fredag att jag var helt mör i kropp och knopp.  Fast fredagkväll var redan bokad sen en vecka tillbaka. Jag, Thea och Theas kompis och mamma var på bio. Flickorna ville se High school musical 3 så vi gjorde slag i sak. Vi hade en super trevlig kväll. Alla fyra var jätte nöjda då vi lämnade biografen.

Emelie var i stallet så vi hämtade henne innan vi åkte Älvsby vägen hem. Det var ett trött gäng tjejer som landade i respektive hem. Jag somnade ovaggad. Snark!!!!

Lördag skulle jag VILA, men då hade jag lovat Irma en tur till badhuset medans de övriga var i stall eller tränade Ju-jutsi. Kan ju berätta att hon MINDES det på morgonen. Ja ja det var bara att packa badväskan och åka.  Vi hade ett par mysiga timmar i badhuset. Galenpannan Irma som inte är rädd eller vill bli ihållen skrämde sin mor inte bara en gång under bad stunden. Hoja hoja....... 

Peter han kom på att vi skulle bjuda några kompisar på middag. Så min vila blev reducerad till en och en halv timme efter badet. Kvällen var trevlig och ändå inte så sen. Jag lade mig strax efter 22. Thea åkte med främmandet och sov hos sin kompis. Dessa barn.

Söndag var jag uppe med Irma vid 9. Fast jag tror att hon hade varit uppe längre med Elis. Go killen som tar hand om sin lillasyster på morgonen. Redan vid halv elva körde jag Emme till stallet och sen var jag in till stan och köpte lite farsdags presenter. Hade glömt/ inte orkat förr under veckan.

Hemma kokade jag kaffe åt "gubben" innan jag och Irma åkte till morfar och kramades med honom. Då vi åkte hem tänkte jag att NU SKA JAG VILA. Hm...mina föresatser om vila var inte tänkta i helgen. För vi var bjudna på middag i Arnemark. Super "niceit." Kom hem fram emot 20 och då var det sängen för hela bunten. Inte Peter och Emelie då men resten. Emme pluggade inför ett prov och Peter hjälpte till och plockade?! lite.

Jaha då var det måndag och andra veckan jobb. Var "sleten" på morgonen men det gick. Jag tog bussen till jobbet, usch, det regnade och var super halkigt. Skönt då jag väl satt på bussen.

Mina tankar har däremot inte hängt ihop riktigt idag. Har fått "jobba" för att förstå vad jag pysslar med. Hi hi då vet jag att jag lever. Kul är det ialla fall.

Nu ska barnen hämtas och det ska fixas middag och tvätt och...och....och....Det tar aldrig slut på sånt som behöver göras.

Veckan som sprang i från mig.

Oj oj vad denna vecka har gått fort. Måndag var jag till Sunderbyn och direkt efter det var det möte för skolan. Kom hem 18.30, helt slut. Lade mig med barnen.


Irma var jette jette trött

Tisdag var jag trött och förkyld hade ingen ork i kroppen. Hämtade barnen på skolan och sen åkte vi till stan. Vi har en vikt grupp som vi går i. Sen var det handboll också var den dagen slut.


Onsdag började jag jobba. Gissa om det var pirrigt och nervöst samtidigt som det kändes hur kul som helst. Slutade jobba 12.30 och då var det kommunens kurs fram till 16. Vi hade bara Elis på "fritte" de andra var hos Nymans. Vi åt middag med dem och sen åkte Peter till stan med Thea och Elis. De var och spelade lasergames. Irma somnade på soffan hos Nymans så jag kunde bara köra hem och stoppa i säng henne. Då passade jag på att göra ett ryck i tvättstugan. Ganska välbehövligt.....Phu. Glada men trötta barn kom hem vid 19.30. Hopp i säng.


Ja då var det torsdag. REDAN. Jobb fram till 13. På vägen hem hämtade jag Krille för vi skulle på skolmöte, igen, denna vecka. Passar på medans han är hemma. Mötet tog inte så länge utan vi åkte från skolan vid 16. Jag och Krille på Marias f örslag, hade bestämmt att vi skulle äta middag ihop. JIPPI.....jag har inte haft tid för social samvaro i veckan så det var urtrevligt. Bra intiativ Maria. Jag lade mig i samma veva som barnen. Är ordentligt trött nuför tiden. Antagligen för att jag stiger upp så tidigt.


Irma jette trött igen


Elis tränar på bokstäver. Jag och Krille leker fram det...En härlig stund vid köksbordet.


Sammanfattning av helgen

Lördag skulle jag ha en riktig soft dag. Inte förrän 9.30 klev jag upp. Hade lagt mig i sängen som är nere för att få sova ifred. Behövde en hel natt efter två i princip obefintliga med sömn.


Under natten hade det växt upp en gran på gården.....:)

Då Peter och Elis åkte på Ju-jutsi träning klädde vi flickor på oss utekläder och gick ut. Irma ville grilla korv, en sådan grej kan jag inte motstå så vi startade en eld och mös i kylan ute.


Det var en vacker, frostig dag.


Katten låg och väntade på lunchen. Vad jag såg fick han ingen!!!


Elden flammade och brann, Snart den fram till.......korven hann(om någon kan hattstugan känner ni igen strofen)


Två lyckliga korvgrillare.

På em då vi höll på med middagen kom jag på att jag skulle ju äta middag borta. Vi skulle fira två arbets kompisar som fyllt 50 och 60 år. Klockan var då 16 och vi skulle ses 18. Gissa om det var panik. Jag kom i tid och var kvar till 22.30. En jätte trevlig kväll, bara synd att jag är tröttare och har mera ont. annars hade jag stannat och förgyllt deras kväll med min SKÖNSÅNG. Neeeeeej........

Söndagen var också hektisk. Redan 12 skulle Thea vara på bion. Det var kalas där. Direkt efter det var det handbollsträning också var den dagen slut, kändes det som.


RSS 2.0