Helgen har varit slapp...

i alla fall för mig. Kroppen ville inte riktigt vara med så jag har sovit och legat på soffan. Tur det är mycket sport att sova till då.

Irma har varit företagsam och påhittig. Bra påhittig i helgen.


Fredagen var först ut med bus..

Lördag var de i Kanis och åkte slalom hela dagen så då var hon allt för trött för målar bus..


men söndag  var hon igång igen.

Peter och Elis var till Luleå och shopade då fick Irma sig en fin klänning.


Sötaste tjejen med trådlöst headset som hon sjöng - Sankta Lucia i:)


Thea och Elis hamnade i DS dvala en stund på söndageftermiddagen.


Igor var nöjd med sitt födelsedagsben.


Ja så vardagen här igen

Första skolveckan för mig och barnen är strax avklarad. Vi har fått in en bra rutin på livet känns det som och fast Peter varit i Stockholm har det fungerat riktigt bra.

Däremot har jag gjort mig illa...Onsdag hade jag självstudiedag och började med att ta Igor på en skidtur, efter jag lämnat Irma. Nästan hela vägen gick det superbra. Han drog och vi kom riktigt bra överens. I nedförsbackarna har jag börjat vänja  honom vid ett speciellt komando så han vet att han ska springa fort, fort så jag inte åker på honom.

I alla fall, sista backen ner mot älven ropade jag som vanligt och det gick undan. Jag var ganska trött efter en timmes skidrande så det var lite svårt hålla ihop skidorna. Precis i slutet av backen åkte ena skidan ut i mjuksnön och jag flög framåt. Borrade in huvudet i mjuksnön, såg antagligen ut som värsta snögubben. Snö innan för glasögonen. Skrattade gott åt mig själv och lugnade stackars hunden som antagligen flygit han också i stoppet. Var ju mitt "fel", han hade ju skött sig bra och gjort som jag sa.

I alla fall tyckte jag inte då att det gjorde ont någonstans men i går och än mer i dag har jag ont i nacken och i höger armen. Lite huvudvärk också men roligt var det.... Barnen skulle varit med, de hade nog inte slutat skratt än. Jag måste sett ur kul ut.

Nu handlar livet mest i plugg, plugg, plugg. Riktigt roliga ämnen har vi börjat med. Svenska är alltid kul och nu får jag lära mig skriva gramatiskt rätt m m och vi har börjat med etik och moral. Super intressant. Vi har också börjat med organisation som jag ser som högst intressant. Hoppas erat nya år också har börjat intressant och roligt. Kram

Organiserad skidtur

Redan igår bestämde vi att det skulle ut och skidras idag. Hela familjen skulle med. Ryggsäck med förnödenheter, tillika mutor skulle också packas.

Eftersom vi vänt på dygnet rätt fint detta lov kom vi inte upp tidigare än 9.30. Frukost och lite husbestyr blev uträttade innan vi klädde på oss tjocka kläder och packade väskan. På fm vad det endast -15 grader men innan vi var klara att gå ut hade det sjunkigt till -20 grader. Brr..tänkte jag men sa inget till övriga.

Alla var väl inte helt sugna till att börja med men vart efter vi skidrade blev det gladare ljud i rösterna. Fikapausen kom lägligt och sen var det bara att kämpa på. Två timmar lite drygt var vi ute i skogen. Lite frusna men fantastiskt glada barn fick jag med mig in efteråt.


Elis och Irma busar. De har oftast väldigt roligt tillsammans dessa två och söker ofta varandras sällskap.


Elis myste en lång stund med Igor innan vi drog iväg med skidorna.


Fikapaus i skogen.


Snöhunden pulsade runt som en galning och sover sött nu. Snarkar till och med.


Alla var sugna på fika.

Nu har vi alla softat en lång stund och hämtat krafter för kvällens pokerspel hos vännerna. Ingen rast och ingen ro utan bara helt underbart härligt livet kan vara.


Härlig skidtur i kylan

Jag och flickorna trotsade kylan (-20) och drog på oss skidorna och for ut i skogen. I en och en halv timme var vi ute och njöt av tystnaden. Bara knarret under skidorna hördes. Ja, ja Igor hördes väl också.


Go Thea


Mina tjejer...vilka kämpar.


Med rosiga kinder var det lugnare aktiviteter då vi kom in.


Varm choklad och apelsin smakade gott efter en tur i skogen. Nu är vi lite härligt trötta och lagomt frusna efter en dag ute.


Nytt år

Nyårsafton firades här hos oss med goda vänner. Som vanligt handlade det mest om att äta så gott och mycket som möjligt. Riktigt trevligt stå i köket och hjälpas åt. Barnen lekte och verkade också ha det riktigt roligt.

Vid två tillfällen var barnen och papporna ute och smällde smällare. Väldigt uppskattat av barnen. Jag är inte så vidare förtjust i fyrvärkerier så jag satt gärna inne med hundarna. Våran Igor reagerade inte alls på smällarna medans den andra hunden tyckte det var lite konstigt att det lyste och small. Han är inte skotträdd utan det var just ljuset som störde honom.

Det nya året har börjat med en ny regel i familjen. Inte så mycket TV utan mera lek och skoj. Vad roligt vi har haft. Irma har lärt sig åka skridskor och de andra har hunnit en sväng till slalombacken. Igår handlade Peter nya slalomskidor (på blocket) åt Elis och stavar till Thea. Dessutom hade de en jätte fin jacka till Thea och slalompjäxor. Vilket fynd. Varför köpa nytt jämt.

Min kropp är sämre just för att vi är så aktiva hela tiden men det tar jag med glädje. Vila kan jag göra i graven som en av mina gamlingar sa en gång.


Elis och Lucas med sina för tidiga födelsedagspresenter.

 

Nyårsdukningen


Hungriga barn


Hunden var lite trött efter allt busande med sin kompis


Trötta tjejer första dagen på 2010


RSS 2.0