Piggare tjej och hyfsat less mamma

Jo nu börjar det vända för lillsessan. Vi är ganska less på varandra, inomhus. Vill ut ut ut...... Men fortfarande feber i lillkroppen går det inte riktigt  än.


Jag tog fram mitt 1000 bitars pussel och har fått ihop en hel del sen igår.


Irma var våldsamt sugen på syskonen då de kom hem...


så det blev en stunds mys framför Tv:n.

Efter middagen tog Thea och Elis sparken till en kompis och blev där hela kvällen. Irma somnade 15.15 och sov till 18 medans lade jag ännu mera pussel.

I morse var det dags för skolbarnen att kliva upp själv och fixa frukost och kläder. Jag skulle inte bry mig. Gissa hur det gick?


Helt suveränt som jag hade trott. Tror inte de varit färdiga så tidigt någon morgon på väldigt, väldigt länge. Skulle vara skönt om våra morgnar skulle få en anna rutin.

Ljus i mörkret

Låter mer dramatiskt än det egentligen är. Vi fick främmande till middag igår. Svägerskan och hennes två barn kom på besök, för att bli lite smittade.

Irma var inte så verst trevlig med kusin Wilma före maten. En trött, hungrig och slut tjej hade jag då. Grinig och kinkig som hon nästan aldrig annars är. Efter maten var det en annan brud. De lekte och lekte och hade jätte roligt.

Thea och Elis var mycket med kusin Arvid. De gillar verkligen bebisar. Elis han var sugen på fler syskon men det försökte jag ta ur honom snabbt. Nu är det deras tur......om 15 år så där:)

 
Thea, Elis och kusin Arvid


Elis fick vakta sina remidjen vid middagen för det var en lite kille som snodde allt han fick tag i. Här försöker Elis få tillbaka sin gaffel.


Efter middagen klädde tjejerna av sig och bäddade, gjorde koja och bara lekte.


Här var det en till som ville vara med:)

Jag kände mig inte särskillt pigg på kvällen. Vet inte om det är bristen på sömn eller om det ,trist, är flunsan. Hoppas, hoppas det är sömnbristen. Jag hade sällskap av mamma i natt, pluss att Irma sov bättre än de två föregående nätterna så jag känner mig hyfsat pigg nu på morgonen.

Mamma klev upp med barnen. De hade tur för jag har förberett dem på att de ska börja få kliva upp själva så de lär sig ta eget ansvar. Som det är nu litar de till 100% på att jag fixar allt så det tänker ingenting själva. Jag är helt säker på att det kommer att gå hur bra som helst. Blir spännande i morgon att se hur det går för dem.

Blir hemma hela veckan

Lillsessan är absolut inte bättre idag snarare åt det andra hållet. Bestämde mig redan igår för att stanna hemma hela veckan.

Hon är som hon är min lilla. Jag har tagit några nummer av Bamse och första nummret kom i veckan. Bra tänkte jag, då har vi något att läsa. Ha ha som om hon tyckte det. Nej då, vi ska se Pippi Långstump. Huja jag är lite less på världens starkaste flicka. Hoppas Irma somnar en stund nu.


Den var i alla fall så pass intressant att hon tog ett kort på den:)


Just nu skulle vi bara behöva ett rum. Vardagsrummet. Irma myser och mamma hoppas hon somnar en stund.


Jag har mest läst, lagt patians och sen fick jag ett infall av "kreativitet":)))


Jag målade fotoramar. Har tänkt göra det i flera år!!!!! och nu äntligen.


Feber i huset

Irma har feber och är sig inte lik. Ingen fart i bruden. Vi bara myser framför Tv och tar tag i lite hemma jobb både vid datorn och övrigt.

Har bråkat med datorn nu på morgonen. Tillslut gick det vägen. Hm då jag inte är så bra på denna döda sak tar det lite tid innan jag fattar hur jag ska göra.

Igår kväll var jag, Thea och Elis på skridskobanan. Super skönt att komma ut en stund. Jag hade inte orkat om inte Dessan ringt och bjudit med oss. Tack snälla du för att du finns i mitt liv.

På tal om fina vänner är jag begåvad men ett gäng fina människor i min omgivning. Under morgonen ringde två personer mig och erbjöd barnvakt då jag har möte på em. Lite glansig i ögat blir jag då jag tänker på vilka underbara människor jag har i min närhet.

Tror däremot att jag ska vara hemma med lillsessan för hon är verkligen inge pigg. Sämre idag än igår ändå har hon hunnit ut och "skotta" en sväng på morgonen. Jag hann inte med, hade hon klätt sig och gått ut. Hur duktig som helst.


Gott med glass då febern härjar i kroppen.

Thea och Elis åker till en kompis direkt efter skolan och sen följs de åt till handbollen. Vilken tur igen att jag har det skyddsnät jag har. Där vi hjälps åt och ställer upp för varandra. Kram på er alla. Jag uppskattar er och är glad att jag får vara er vän.

Nu fryser sessan så jag ska kramas lite med henne.

Nu längtar jag efter mina älsklingar

Helgen har varit helt underbar. Jag och maken har verkligen bara varit i varandras sällskap och även passat på att träffa några kompisar som det var JÄTTE länge sen vi träffade.

I går hade vi en illution av att vara på stan vid 14 för att gå på Krokodil och höra ett band spela. Men hur det nu var så kändes soffan ovanligt skön och lockande. Dessutom var det skidor på Tv och jag kan inte sticka under stolen med att jag gillar se det.

Först 14.45 var vi i stan och då hade vi ett par ärenden att uträtta innan vi gick mot cafét. Tyvärr var uppträdandet slut så jag tog en café latte och maken te. Vi pratade och pratade helt ostörda. Så har det varit hela helgen. Det har varit praktiska saker, drömmar och en massa känslor.  Det behövs få till en dejt med sin älskade även om vi har barn. Komma ihåg känslan hur det var den gången  vi valde varandra.

Senare på kvällen hade vi bokat biljetter till årets nyårsrevy. Den var rolig och underhållande. Jag är jätte glad att vi åkte på den och fick en liten kultur upplevelse också under helgen.

Men nu skriker kroppen efter mina små älsklingar. Vill krama dem extra mycket efter flera dagars frånvaro. Visst har helgen varit undetbar men det är tur jag inte har det såhär jämt. För mig skulle det vara tomt utan barnen så är det bara. Så nu ska jag skynda mig iväg för att hämta dem.

Barnfri helg

Jobbade till 15 sen körde vi barnen till mormor och farmor. Ja mormor hämtade dem på dagis och väntade här tills vi kom och tog de två älsta med sig. Jag körde Irma till farmor och enligt henne (Irma) kom jag inte iväg nog fort.

Handlade gó mat till mig och maken innan jag vände hemåt och vin. Har nu intagit en super god middag och ska nu bara mysa. Lite ost och kex blir det väl innan intaget är slut för idag.


Gómiddagen, halv äten. Kom på att fota lite sent.

Peter var husets kok som vanligt. Grymt duktig på mat är han min man. Han bjöd på stekt lax med en blandsallad med rödlök och avokado. Till detta hade vi romsås, vitlökstekta champinjoner, stekt paprika och stekt aburgine. Jag kan medela att det var VÄLDIGT GOTT. Mummmmmmmmms.........

Nu ska jag ägna resten av kvällen till maken. Ha en trevlig helg du också.

36 år och okysst:)

Hipp hurra idag fyller jag år. Dagen började definitivt bättre än gårdagen. Min mamma hade sovit här så jag hade bara mig själv att ta hand om. Tur det för ryggen är fortfarande inte bra.

Jobbet gick bra. Go vännen kom med en prinssesbakelse som jag kunde mumsa på annars visste ingen om att jag fylde år. Så ville jag ha det. Mamma och pappa hämtade barnen så jag kunde åka raka spåret hem.


Kalas:)


Så här ser en "gammal" tant ut:)

Ryggskott eller?

Onsdag morgon vaknade jag och kunde inte kliva ur sängen. Jag fick rulla ner på golver och krypa nerför trappan. Mina duktiga barn ordnade sin egen frukost och fixade i väg sig till skolan.

Jag och Irma tog det minst sagt lugnt. Jag låg på soffan och läste medans hon tittade på TV.

Strax efter 10 hade jag lyckats få på mig kläder så vi tog oss ut en stund. Jag hängde på sparken fram till bagarstugan där vi tog bort julen. (en ljusstake). Sen sparkade vi lite efter vägen. Väl inne låg jag som en planka med ont, ont, ont. Som tur var och kanske just därför jag vågade mig ut kom min vän över med super god lunch till oss. Trevligt, gott och mysigt en vardag.


Irma på spark tur.


Vilar lite.

Då Thea och Elis kom hem roade de sin syster lite grann. Thea hjälpte henne att bygga pussel sen fotade resultatet efteråt.


Färdigbyggt. Stolt tjej då hon klarat bygga själv.

Snabb resumé

Jobbet på lördagen gick bra trots att jag hade värk i hela kroppen. Jag blir inte riktigt klok på kroppen för efter middagen och jag vilat lite på soffan satte jag igång igen och städade övervåningen. Alltså jag hade inte fullt så ont längre.

Söndag kände jag av kroppen men vi hade lovat barnen en tur till slalombacken så det var bara att ta värktabletter, bita ihop och åka. Som jag skrivit förr undrar jag vad slalom gör med mig för av någon konstig anledning fungerar det. Visst har jag ont men det liksom blir bättre också. Hur..... är det möjligt?


Slalom ässen.

Idag har jag varit till Sunderbyns sjukhus på gruppträff med två andra mammor med reumatiskt. Vi träffades vid 8.30 och surrade till 13.30. Hur trevligt som helst. Sen var det bara hem och hämta barnen från skola och dagis.

Tillsammans med Magnus gjorde jag palt till ett kompani. Vi hade en trevlig eftermiddag och en lika trevlig stund runt bordet. Tre vuxna och fem barn. Peter äter inte palt så han åt före och gick ut från köket för att slippa frästas.
I vardagsrummet mös han sen med Irma tills det var dags för henne att äta.


Ganska mysigt hade de.(Irma sover)

Nu är glada julen...

slut, slut, slut. Julegranen kastas ut, ut, ut. Men till nästa år igen kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat.

Som du säkert förstår har jag kastat ut julen idag. Eftersom jag inte riktigt kan "bara" kasta ut granen utan att, typ, vårstäda har det tagit hela dagen. Men gisses vad fint vi har det nu. Tyvärr får jag inte njuta av det imorgon för då ska jag jobba.


Lite kaos, ändå var det innan jag dragit ut ALLT.


Julsakerna får mellanlanda på köksbordet innan de ska ner i kartongerna.

Jag har nästan inte sett barnen något idag. Nog för att de har varit hemma men jag har varit djupt nere i skurvattnet och städningen. Tur de lätt roar sig själva. Thea och Elis tog sig an Irma då de kom hem. Mina härliga barn.


Irma är fotograf. Hennes aldra första bild:)

Då bordet äntligen var fritt från alla julsaker och jag hade torkat av det och vänt det, ville Irma pussla. Det var ju flera dagar sen hon sist gjorde det. Jag hjälpte  henne nästan ingenting.


Pusseldags


Irmas eget foto av resultatet från pusselläggningen.


Bästa biten på bordet. Jag vet inte vad hon fått för sig men ofta kryper hon upp så här nu förtiden:)

Det blir inga bilder från mitt resultat av städningen. En annan dag kanske. Nu ska jag lägga mig och läsa, se Let´s dance och sen sova. Kl 5.30 ska jag upp då jag börjar jobba 7. Trevlig helg på er.

Den stora smittodagen

Jag och Irma sitter här i vardagsrummet och väntar på att åka iväg till min gamla klasskompis från gymnasiet, till lika mamma till Theas kompis Mathilda. Hennes son har nämligen vattenkoppor och jag tänkte att det vore bra om Irma också fick göra bort det. Därför sitter vi här och laddar....Hi hi


Thea och Irma dansade i köket nu på morgonen. Irma har nya kläder från MeandI.


Lite mys hans det med också.

Jag har beställt två par glasögon som jag var och hämtade i går medans Thea och Elis tränade handboll. Efter ett års velande har jag äntligen gjort det.


Här har jag mitt finare par på mig.

Slut på sjukskrivningen

Idag har jag haft en ledig dag. Fast jag tycker det här med lediga dagar är ett skämt då man är sjukskriven. Alltid är det någon jag måste ringa eller nått jag måste fixa.

Just i dag var det försäkringskassan för att få klarhet i vad som gäller för mig efter sista januari. Klara besked. Jobba eller bli utan pengar. Valet är inte så svårt. Jag börjar om och jobba. Bära eller brista. På ett sätt känns det bra för då slipper jag jobbet som är med att vara sjukskriven. Papper, papper, papper, telefon..........

Så imorgon ska jag lägga mitt första schema på över ett år.

Första åken i backen

Lördag kväll ställde jag klockan för att ha revelj kl 8. Jag hade även stekt plättar för ett kompani. Tror nog att jag har med det militära att göra här hemma. I alla fall var det slalombacken som hägrade efter inköpet på lördagen.

Vi åt frukost och packade ihop oss. Thea skulle åka med sin kompis Lovisa till Kanis. Också en slalombacke här i närheten. Då jag höll på att packa in grejorna insåg jag att jag kan inte ha två par vuxen skidor innen i lilla bilen. Fin vännen skulle låna mammas skidor. Var hade vi takräcket och kunde jag sätta på det? Med Theas hjälp löste jag båda problemen.


Efter 30 min var vi klara för avfärd. Som tur var stod inte Theas följeslagare och stampade. Sen bar det av till pappa. Han skulle följa med som stöd. Jag tyckte det kändes lite spännande med Irma i backen. Redan före hade jag förvarnat Elis om att det skulle bara bli lillaliften. Att ha båda två i liften kändes vara en för mycket. Jag hade då inte räknat med min ungdomliga pappa som stod där och väntade på oss med sina skidor. Du är otrolig pappa.

Nu äntligen var vi på väg. Bara ett litet stopp hos Thea som glömt hjälmen, sen var vi där. Irma fixade skidor och backe med bravur. Visst gick det rakt ner och jag fick hålla farten med snöret men hon hade inga problem med balansen. Efter två åk tittade hon mot storaliften och säger: -Nu där. Irma åka den.

Pappa hämtade sina skidor, vi löste kort och åkte iväg. Jag hade Irma och pappa åkte med Elis. Lillsessan stod som om hon aldrig gjort annat i ilften. Inte ett fladder på skidorna. Nerför var det ömsom mellan mina ben och ömsom i linan. Hennes ambitioner var definitivt att lära sig att åka även om det just denna dag bara gick rakt ner.

Efter första åket tog vi fikapaus i värmestugan tillsammans med Ida, Wilmer, Carina och Wilma. Det fanns mycket att äta så vi åt och ändå tror jag att mer än hälften var kvar. Sen var det backen igen.

Först 15 rullade bilen ut från parkeringen. Elis stannade med Lucas eller han åkte hem med honom efter det att de packat ihop sin husvagn. Hemma hade jag dagen till ära kokerska. Tack snälla mamma för maten som du bjöd på. Vilken festmåltid.

Thea och Peter var inte långt efter oss hemma. Elis hämtade jag ganska tidigt för det var dusch och natt. En mör familj lade sig söndagkväll.

Kameran var med men jag fick inte till det att ta kort. Nästa gång.


Snabba köp

Lördag var det i vanlig ordning mycket att göra. Jag som ska göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt kom på att vi åker in tidigare till stan. Då skulle vi hinna hämta mina nya glasögon innan Thea och Elis skulle på ju jutsin.


Grus i maskineriet så var butiken stängt. Men jag är blir inte ställd utan då gick vi till sport affären och köpte Irma slalom skidor. Hon har verkligen längtat efter att få åka.

Vi kom precis till träningen. Där släppte jag bara av barnen och for själv, med Irma, till ICA. Vi handlade upp kylen och frysen inför helgen. Sen var det apoteket som fick ett besök av oss. Där blev vi länge för de hade missat att jag hade lämnat in recept. I gengäld fick jag en del bra-att-ha-i-necessären saker.  Efter det var det bara att hämnta två svettiga älsklingar. De hade haft en rolig träning.

Hemma såg vi film och vilade efter att svettbarnen duschat. Jag halv sov i soffan. Vid 16 kom svägerskan och Wilmer. Vi lagade mat och mös tillsammans. Irma var lite trött så hon begjorde sig i säng vid 19 tiden. Vi var inte heller upp så länge efter Ida och Wilmer åkt.

Jag läser fortfarande Harry Potter för barnen. Vi ska läsa ALLA och som Peter nu förstått så är jag lika intresserad som barnen om inte mer. I alla fall är jag lätt flörtad på ETT KAPITEL TILL....


Bilder från fredagkväll då vi mös i storsängen.


Mys mys mys....


Sängtvätt

Kvällen har bara gått. Vi är ett trött gäng tror jag. Jag är det i alla fall. Elis somnade framför filmen Star Wars men jag tror han är vaken nu. Irma somnade framför datorn som var på storsängen före middagen där råkade det hända en liten olycka. Så jag tvättar sängkläder för glatta livet just nu. Hinner nog bli klar innan vi ska sova.

Själv har jag legat framför skidskyttet. Spännande, spännande. Helena Jonsson knep bronset tillslut. Wow vilken tjej.

Nu då jag "jobbade" i tvättstugan satt Irma vid köksbordet och lade pussel. Duktig bruden.


Nästan färdig. Svårt med alla bitar.


Stolt tjej då hon var klar. Tack än en gång Ida och Wilmer för pusslet. Det är använt många gånger redan.

Nu börjar första avsnittet av "Let´s dance" därför ska jag sluta och kasta mig ner på sängen tillsammans med tjejerna. 

Jullovet slut

Igår var det så dags för skola/dagis och jobb igen efter flera veckor i lättja. Morgonen gick över förväntan. Barnen var sugna till skolan och dagis. Det var nog kompisarna som drog mest.


Jag jobbad, det är nu tredje dagen som är lång eller längre än förr. Har valt att prova jobba längre dagar men färre för att se om jag känner mig piggare. Än så länge känns det jobbmässigt som ett bra drag. Jag hinner betydligt mer på jobbet och tankarna hinner landa och vidareutvecklas innan det är dags att gå hem.


Kvällen igår var i Tv:ns tecken. Jag som brukar få tuppjuck då alla apparater är igång och barnen ska sitta framför, bara njöt. Thea satt i sitt rum och såg High school musical, Elis spelade GH. Jag och Irma gottade ner oss i stora sängen där jag såg skidskyttet och Irma såg Pippi på den bärbara datorn. Njuter bara jag tänker på det.


Peter var in till stan en sväng. Han skulle köpa slalompjäxor till Irma och lite grejor till bilen. Han åker med killarna till Jäkkvikk idag och blir borta hela helgen. Jätte kul att det blir av. Jag hoppas innerligt att de får bra väder.


Jag mitt nöt hade tagit bilnycklarna med mig till jobbet så Peter satt fast hemma igår. Därför fick han åka på kvällen. En sån gång är det tur att han har det jobb han har. Det blir inga följder utan han kan jobba hemma. Phu det var tur för mig...


Vänskap i kylan

Morgonen var som redan skrivet seg men vid lunch åkte jag och barnen till Nymans för att hämta Elis som sovit där. Hipps vipps satt vi och åt lunch. Det var inte riktigt meningen fast otroligt gott. Mmmm tack för maten bästa vänner.

Hem fick jag med mig deras son. Pojkarna var inte riktigt klara med varandra. De var ute ca 1 timme i kylan (-24 grader) Thea åkte till sin kompis Emily. Fin vännen körde henne dit då hon ändå var ute med bilen sen hämtade hon henne också. Lilltåren i ögat kommer fram.

Mamma och pappa kom hit med middagen och som tack och för att jag visste att fin vännen hade maken på jobb bjöd jag in henne och barnen på mat. Vi hade en härligt, rörig, glad och stojig middag tillsammans och som alltid OTROLIGT trivsam.

Vad skulle jag göra utan mina vänner och de som då är mig närmast. Du/ni det berör vet om det. ( hoppas jag innerligt.)

Bilderna jag tog idag har jag inte fått tillåtelse av sonen att lägga ut .Så jag är ledsen men det blir inga bilder idag.

Jo, det blev slalompjäxor till Irma tillslut. Nu är det bara skidor kvar men det ordnar sig säkert. JIPPI!!!!! Jag längtar verkligen till helgen och få fara till backen med barnen. Bara hoppas på bra väder.


Bild från igår då jag och Irma tog oss en liten paus utan de andra. Gulltjejen.

Slalom i två dagar

Både måndag och tisdag var vi till Vallsberget. Måndag blåste det och var kallt men vi åkte i barnliften ett par timmar. Elis visade verkligen hur mogen han blivit. Han gjorde jätte fina svängar så nu är han mogen för stora liften och den riktiga backen. Vilket solskens flin jag fick då jag berättade det för honom.

Tisdag var det  lite kallare men det blåste ingenting så vi fick en ur skön dag i backen. Ida och Wilmer slöt upp med oss. Jag, Irma, Ida och Wilmer var mest i pulkbacken medans Peter, Thea och Elis åkte i stora backen. Thea lärde sig åka själv i liften. Vilken tjej.

Då Ida och Wilmer åkte var jag och Irma i barnliften så hon fick åka "utförs". Tyvärr får vi inte vara där fler gånger med löparskidor så nu letar vi efter slalom skidor till Irma med ljus och lyckta.


Snygg Elis på språng.


Fikapaus


Hungriga killar.


Irma på väg i barnliften.


Irma och Wilmer i pulkbacken.

Förortsungar

Fredag kväll var vi sugna på film. Peter hade lånat hem en film som heter Förortsungar. Hela familjen (alla sex) bänkade sig framför Tv:n. Också såg vi en helt underbar film. Humor, allvar och romantik i en härlig blandning med rapp och sång. Alla var nöjda då den var färdig. Det stämde verkligen att den var en suverän familjefilm.

fou_poster.jpg
Rekomenderar den varmt

Kylig dag

I dag hade vi tänkt åka till skridskobanan men tempen visade 22 grader så vi tog bara skidorna och åkte här på skoterspåren.

Efter ca 30 min frös vi ordentligt trots bra kläder. Irma dök i badet och Thea kröp ner i sin säng och såg en film. Jag och Elis spelade gitar hero. Grymt roligt...Sen satt vi och byggde pussel i flera timmar. Jag, Thea och Elis byggde på vårat 1000 bitars pussel. de höll ut länge och var jätte duktiga på att hitta bitar.

Jag klev upp 5 i morse så snart är det ryggläge, jobbar i morgon.

2009

Så är det ett nytt år igen. Vi var med våra vänner som vi alltid är med. God mat, men alldelsens för mycket i vanlig ordning, och skrattande barn som vågade vägra vara trötta. Ja Irma var inte med på det men de fyra andra.

Måndag och tisdag jobbade jag så det hände inte mycket de dagarna. Jag och Thea var in till stan på tisdag kväll och handlade nyårsmaten. Vi hade en jätte trevlig stund i bilen och på stan. Kul att bara ha ett barn som jag kan se och rå om utan att andra pockar på.


Onsdag blåste det massors massor så vi höll oss inomhus till em så vi blev lite sena till kompisarna men vad gör det då vi ska vara där i ett dygn.


Nyårsdagen var jag och alla barnen ute i 15 gradig kyla. De åkte skidor och jag och Irma tog sparken på skoter spåret. En härlig timme innan jag frös för naturligtvis hade jag glömt mina utekläder. Peter fick rycka ut och jaga rätt på hunden som smet:)


Väl hemma var det lugnt. Thea åkte till en kompis och jag var till Dessan en sväng sen var det bara ryggläge. Vid 19 sparkade jag och hämta Thea sen var det god natt.


RSS 2.0