Söndagen vilo dag.

Men inte för oss. Efter flera dagar utan att göra "något" tog vi alla skidorna på och åkte ut efter skoterspåren. Peter och Irma tog det sakta och lugnt. De höll sig i närheten av huset.

Jag, Thea och Elis åkte över berget till Nymans. Elis som fortfarande inte är helt kry kämpade på och vägrade att vända. Vilken kille. Envis som synden.....Halva vägen tillbaka fick de åka skoter. Jag skidrade. På berget var det pulkåkning som gällde tills solen började gå ner då tog vi skidorna och åkte hem. Vi är ett trött gäng just nu.

Tyvärr låg kameran hemma så det blev inga bilder. Jag ska skärpa mig och börja ha den med mera.

Magsjuka

Annandag jul åkte både Peter och Elis på magsjuka så det har inte blivit riktigt som planerat. Vi hade bjudit hit min faster och farbror och min kusin men fick ställa in det.

Med magsjuka i huset har jag nog att göra utan att ha främmande. Ja de ville förståss inte komma heller då de hörde vad vi hade.

Lördagen var fortsatt sjuk. Konstigt nog, peppar, peppar, har jag och Thea klarat oss. På em Lördag tog jag, Thea och Irma skidorna och skidpulkan med oss och for till skidspåret. En härlig timme i bakhala spår hade vi. Irma frös ganska mycket som suttit still så vi åkte hem och kröp ner under filtar och Irma i ett hett bad.

Jag fortsatte vara ute en stund till. Tog sparken och for efter skoterspåren. Naijs. Kvällen avslutades med Harry Potter. 


Julafton

Så var det dagen D. Barnen vaknade tidigt fastän de lagt sig sent kvällen innan.

Morgonpresenten öppnades innan vi riktigt vaknat och sen vet jag inte riktigt hur det blev med frukosten den glömdes liksom bort. Barnen (familjen) fick ett guitar hero i morgonpresent. Jag vet inte vem som längtade/ önskade det sig mest. Barnen eller maken? Själv hade jag aldrig provat men kan ju säga att jag är biten. Ett VÄLDRIGT roligt spel. Vi köpte en extra gitarr så vi kan spela två och två. Smart drag av oss.


Elis var snabbt redo för spel. Resten av dagen har vi dragit honom från spelet. Inte värst...


Som sagt maken var också sugen.

Thea och Irma badade

Roger och Carin med barn kom förbi då det var påväg till Älvsbyn. Flickorna lekte som vildar och hade lite svårt att slita sig.


De är inte sena att posera:)


Kusinbild.

Sen fortsatten den stora längtan efter främandet och TOMTEN.

Vid 14.00 kom de första och sen var julfirandet i full gång. Kalle med mandelformar, kaffe och läsk till alla. En och annan choklad blev det också. Efter Kalle värmdes maten och i år igen åts det så korvar och syltor stod ut ur öronen på alla och en var:)


Samling vid maten.

Nästan direkt vi ätit kom tomten och knackade på. Barnen reagerade olika. Thea och Elis som börjar misstänka att allt är båg hade fullt schå med att gissa vem det var. Irma ville vara nära och kramade dem flera gånger. Wilmer han höll sig så långt bort som möjligt. Tomten är en obehaglig människa.


Tack tomten säger Irma.


Ett foto på barnen och tomtarna.

Resten av kvällen handlade om paket. Öppna eller leka/prova. Tacka varandra.

Svägerskan stannade och sov över så vi var vakna länge, länge. Spelade spel och fnittrade:)
Kvällen avslutades lite avbrupt med att Irma kräktes så jag kröp ner i sängen med henne.

Dan före doppare dan

I vanlig ordning var jag in till stan för de sista inköpen. Vi skulle också förbi Emelie och hennes mamma och lämna hennes julklappar.

Morgonen var riktigt jullugn. Barnen satt framför Tv:n och åt frukost.

Fast redan 10 satt vi i bilen på väg till svärmor. Hon behövde också handla lite så vi gjorde en gemensam tripp till stan. Ingen av oss hade mycket att handla eller brottom så det var verkligen en mysstund där på stan.

Gallerian var först ut med att få ett besök av oss. Thea och Elis gick till bokhandeln och suktade efter bra böcker. Jag var in på Clas Ohlssons och svärmor var i en tredje butik med Irma.


Stenarna var roliga att gå på:)

Sen var det en av stadens skoaffärer som förärades med ett besök. Både svärmor och Thea fick sig ett par nya skor. Under hela dagen måste nämnas har Elis pratat/ surrat om dessa julklappar. Jag tror jag kommer drömma om morgonpresenter som äter upp oss eller flyger ut genom dörren eller något annat helt galet. Som skrivet, det har surrats om dessa julklappar.

Änglabarnen har skött sig som änglar hela dagen. Trots att vi inte kom hem föränn vid 17.30.

Hemma har jag och Peter lagt sista handen vid maten och hemmet inför morgondagens stora dag. Så nu har vi såååå julfint och jag bara går här hemma och myser.


Vardagsrummet julstädat och granen på plats.


Bordet iordningställt för morgondagen.


I år har till och med tomtarna fått komma fram och lufta sig.( tavlan vid fönstret har en kompis gjort. Gillar den skarpt.)


Julposten har också fått en egen plats iår.


Denna julprydnad har jag vunnit i en tävling nu under december. Hedersplats i hallen så alla garanterat ska se. (Tack igen Anna. Gillar verkligen sakerna)

Barnen har lagt sig och fått ett kapitel ut Harry Potter därför kommer drömmarna om julklapparna att vara spejsade. I kväll har vi ingenting som behöver göras utan jag kan bara vara. Funderar på att lägga mig och läsa. Det är min stora last här i livet, böcker:) Kunde varit värre last att dras med.

GOD JUL ALLIHOP

Mysig helg

Vi har haft en helt underbart härligt mysig helg.

Fredag hade jag lovat köra mor och far till Kallax. De åkte ner till min syster i Stockholm över jul. Eftersom det var mer på kvällskvisten frågade jag min underbara svägerska om hon kunde vara med barnen medans och sen ville jag att hon och hennes son skulle sova över. Hon tyckte det var en bra idé.

Vi åt middag och sen åkte jag. Det tar alltid en stund till Luleå tur och retur fast jag njöt av ensamheten. Väl hemma bara njöt jag av sällskapet. Vi hann prata mycket och länge och om allt mellan himmel och jord.

Då Irma och Wilmer blev varse om att de skulle sova över var de hur söta som helst. Sträckte armarna i luften och ropade: - Ja. Hurra och sprang runt i rena glädje yran. Jag ler igen åt minnet. Tyvärr blev det inga kort tagna under helgen. Ska skärpa mig. LOVAR.

Lördag tillbringade vi tillsammans jag och svägerska. Först var vi på stan en sväng och sen var vi hos svågern för lite julklappsbyte. Maken var med dit och svärmora och Lasse. En riktigt mysig kväll där.

Hemma kröp jag, Thea och Elis ner i storsängen och såg Harry Potter. Mmmmmm vad mysigt. Irma hade åkt med farmor och skulle sova där för vi åkte till Luleå på söndagen för att julhandla. 

Jag och Peter har nog världens bästa barn. Vi var i affärer i flera timmar och ändå hörde vi inte ett enda gnäll eller tjat. Bara julmys.

På hemvägen var vi och hälsade på min farbror och lämnade en lite julklapp från mig och syrran med familj. Jag kände mig så glad och nöjd efter dagens alla inköp och bara hur fint allt flytigt på.

Dagen avslutades med palt hos svärmor. Mums så gott. Tack för barnpassningen åter igen. 

Julafton närmar sig...

med storm steg.

Idag fick vi äntligen till att klä granen. Barnen har frågat och undrat och vi har varit påväg flera gånger men så har det kommit annat i vägen.


Granen på plats. Nu börjar den stora påklädningen.


Det artar sig.


Nästan klara.

Jag har jobbat sista dagen före jul idag. Det har varit en härlig dag på jobbet. Mycket julstämning och många glada (mer än vanligt) miner hos alla. För egen del känns det skönt med några dagars ledighet och sovmorgon framför allt. Det är verkligen segt att kliva upp och kroppen behöver ta det lite piano.

Jag hade en tid på Vc för provtagning 8.40. Kl 8.50 kom jag ihåg det så jag kastade mig i bilen, efter div rutskrap då snön har vräkt ner, och i väg. Turligt nog sa de inget och jag fick ta mina prover.

"Så farligt mycket har det inte kommit pappa fast det låter som det."

Jag åkte förbi moster innan jag åkte till dagis för att hämta barnen. Det var  väldigt lite barn idag. Mina och ett syskonpar till. De hade haft en lugn och rolig dag av vad de sa och även deras fröken verkade mysa.

Hemma var det som redan skrivet julgrans påklädning. Resten av dagen har jag plockat och fixat för julafton. Jag hade tänkt hinna damsuga och lite sånt men det blev istället att ta fram alla tomtar och annat julpynt som jag inte haft fram på flera, flera år. Vi har så julmysigt och ljus som brinner lite här och var.

Huset luktar gott av köttbullar som Peter rullat och stekt ikväll medans jag låg i sängen och läste Harry Potter. För barnen alltså men nog lika mycket för mig. Vi gillar de böckerna skarp. Ett kapitel till mamma! och jag kan liksom inte neka jag vill också veta vad som händer. Även om vi sett en del filmer är det en annan sak att läsa boken.

Barnens första handbollsmatch

Söndag hade vi mysmorgon. Vi gick ut en stund och åkte madrass. Elis grävde en massa gångar eller snarare fortsatte på dem han började gräva lördagen.

Vid lunchtid åkte vi till Öjebyn med stallbruden och sen var vi hos några kompisar en timme. 14.00 var det samling i sporthallen för genomgång och "pepptalk". De spelade nästan en timme och var super duktiga. Det blev förlust men inte gör det något för de var riktigt duktiga och jag såg hur de växte och blev duktigare och duktigare för varje minut som gick.


Thea som målvakt.


Försvar.....

För mig var det sen bara middag och sängen. Svägerskan ringde så jag gick till sängen för att få prata ostört sen orkade jag inte kliva upp då vi surrat klart utan somnade. Då Peter kom med Irma vid 18.30 klädde jag av mig och fortsatte sova.

Strömavbrott hela lördag

Lördag vräkte snön ner. Vi fick ett vinterlandskap eller ska jag säga julkortet kom till mig. Det är så vackert med all snö.

Direkt på morgonen bestämde jag och Peter att vi skulle ha en hemma dag. Kan ju säga att skottningen var det prio på. Kl 10 gick vi ut och precis då gick strömmen. Ja ja vi skotta och barnen lekte. Vi gick in och åt lunch sen gick vi ut igen och det fortsatte vara strömlöst. Då dagen närmade sig kväll och middag slog vi våra kloka huvuden ihop. Ska vi sätta oss i bilen åka till stan och köpa pizza eller ska vi göra upp en eld och grilla hamburgare. Jag som gillar vara ute och inte gärna åker till stan i onödan röstade på hamburgare. Jag tror ingen av oss var direkt sugna åka någonstans vi var rätt trött efter allt skottande.


Elis skottar fram julgranen


Många ljus blev det för att se vad vi hette!

Grillplatsen skottades fram och vedbon lika så sen var det bara att elda i det vackra månskenet. Åt gjorde vi inne i skenet av 20-25 ljus. En härligare dag får man leta efter. Barnen tyckte det kunde vara strömavbrott oftare så de hade ro att vara ute som de varit idag:)

Julfint men det kostar.

Måndag och tisdag har jag städat huset. Ja lite hjälpte väl de andra till men mest var det jag. Vi har så fint nu och jag bara myser runt här hemma. Måndag kväll städade vi barnens rum och gissa om skitigt och stökigt det tog hela kvällen. Resten av övervåningen fick sig också en snabb damtorkning och damsugning.

Tisdag var det undervåningens tur. På något konstigt sätt är det enklare att städa den. Tvätten blev också gjord så nu är det bara att bära upp allt. BARA.

Idag var det dags för provtagning, den jag glömde för 3 veckor sen. Sen var det tänkt att jag skulle på kommunens kurs men jag orkade inte. Hela kroppen är slut, ond och helt ur form. Jag åkte hem och lade mig. Sov en stund, läste, sov omvartannat. Jätte skönt. Kände mig mycket piggare då jag hämtade barnen. Är jätte glad att jag prioriterade MIG och lyssnade på kroppen.

Jag fick med mig hem två bonus barn. Vi har haft en hel mysig,julig stämning här hemma. Flickorna började med läxorna och sen har de lekt och pysslat. Pojkarna har lekt, spelat lite Tv spel och busats/brottats.


Duktig tjejerna med läxan.


Irma myser med Leonard och Lovisa kämpar med matten.

Efter jag lagt Irma onsdagkväll städade jag Emelies rum, det var det enda som vi inte gjort så nu är huset genomgånget.

Idag, torsdag,  har det varit jobb och på em hade jag brandutbildning. Gissa om jag kollade brandvarnare och funderar på en brandövning här hemma nu. Vi brukar prata om vad vi ska göra och hur  om det börjar brinna men nu är det länge sen.

Mor och far var på dagis/fritids luciatåg. Vilken tur då verken jag eller Peter kunde fara. Det var lyx för då jag kom hem stod maten på bordet så det var bara att sätta sig.

Det blir en tidig kväll ikväll, hoppas jag. Nu ska jag lägga Irma och sen ska vi andra i säng. Natti natti

Adventsfest i Holmträsk

Jag sov skönt och länge på morgonen. Irma var också trött på morgonen hon vaknade efter mig. Det var en härlig morgon men kall. Temperaturen låg vid - 20 grader.

Halv elva åkte vi till EFS i Holmträsk där barnen skulle delta i lucia tåget och jag fick träffa många av mina gamla kompisar. Mina barn var jätte duktiga (de andra också) stod stilla och sjöng till alla låtar. Thea och Elis tränar på skolan så de kan de flersta sångerna. Irma sjöng med på Sankta Lucia.


Mina stor barn


Tomtenissan


En liten "predikan" var det också. Barnen satt still och "lyssnade"

Solsken mitt i vintern

Härlig lördagkväll hemma hos mor och far, Jag och mamma ligger inne i deras sovrum och hejar på Marcus Fagervall i Stjärnor på is. Ja inte just nu förståss. Barnen sitter med morfar och ser Narnia- häxan och lejonet. Vi har det bara bäst.

Slutet på gårkvällen blev som vi tänkt oss. Irma somnade direkt hon la huvudet på kudden och sen såg vi andra Idol. Jag och barnen var inte helt överens om vilka som skulle gå vidare så vi röstade på alla. Lite dumt...fast jag smyg röstade på Kevin en extra gång. Eller smög och smög Thea upptäckte mig direkt. Smart brud..... 

I morse klev vi upp ovanligt tidigt för att vara lördag men vi var pigga och glada. Frukosten intogs i normal tid så vi fick in lunch innan det var dags för Ju-jutsin. Hela fm var som en sommardag. Varm, skön och helt underbar. Hela familjen (vi som var hemma) var fulla med energi och hade ork att lyssna på varandra. Det gör mycket.


Frukostbrud


Elis och Irma lekte

Prick på minuten kom vi fram till Ju-jutsi träningen. Mina fina barn, de två äldre, fick vara själva på träningen medans jag var på stan själv. Irma fick vara med min moster Birgit under tiden. Tack snälla Birgit. Jag uppskattar att du hjälper mig.

På stan var det tokigt mycket julhandlande folk. Jag hade bara tur som hittade en plats att ställa bilen på. Samtidigt roliga att gå själv och titta på alla människor i lugn och ro trots jul hetsen.

Jag och barnen stannade en stund hos moster då vi hämtade Irma. Sen var det bara att göra oss färdiga för nästa händelse. Thea och Elis har verkligen varit på ett hjälpsamt humör hela dagen och jag har säkert bidragit med ett lugn som på något konstigt sätt funnits där trots att min kropp gjort ont, ont, ont..... Varje steg har varit en plåga.


Irma och moster myser vid fikabordet.


Barnen fick var sin julstrumpa av moster som de använde som örhänge:)

Efter glöggen i bagarstugan åkte vi till mor och far. Där var det fin middag med förrätt och levande ljus. Smakligt och trevligt. Farbror Gunnar var också där. Roligt att träffa honom.


Elis och Irma leker med tågbanan.


Irma har bett gammelfarbror om hjälp:)


Middagsdags...Tack för maten.

Jag satt uppe och såg hela finalen av stjärnor på is sen lade jag mig och läste.

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Precis så är det nu. Vi skulle lägga oss tidigt var det tänkt och läsa i storsängen men istället sitter jag här och barnen ser Barda ner. Vad hände då kanske du undrar?

Jo jag hade precis börjat med maten då ringklockan dånade. In kom svägerskan med sina två barn. Det blev liv i luckan. Sen kom svåger och vi surrade. Egentligen har de ingenting med de spruckna planerna att göra utan mer att det var något helt oväntat och väldigt trevligt.


Irma och kusin Arvid


Irma och kusin Wilma leker med bokstäver och samtalar. Hur söta som helst.


Thea och Elis ville också mysa med lillkusinen.

Sen var det middagsdags. Efter middagen gick Elis och Thea ut i snön. Jag hörde ända in hur roligt de hade. Skratten ekade in:) De hade var sin ficklampa med sig ut. Med en ficklampa kan de hitta på mycket bus. Härliga älskade barn.


Medans de andra var ute ville Irma vara babys en stund som kusin Arvid.

Vid halv sju kom de in och precis då kom mor och far också. Det var pga att jag bett dem komma med lite medicin åt mig som vi är uppe ännu. Mitt dåliga minne har gjort att jag helt glömt bort att jag tagit den sista tabletten av smärtstillandet och just nu är det mycket värk i kroppen. Jag fick mig lite smärtstillande och barnen busade och mös med morfar och mormor. De är alltid lika välkomna och efterlängtade. 


Mycket bus var det. Alla på alla och Teletubis kramar.

Nu är det i alla fall dags för sängen. Oj oj vad jag längtar.

En sorgens dag

Torsdag blev en sorgens dag. Våran ena kanin är inte med oss längre. Grannens hund hittade in i buren och tog ut Silver. Thea var väldigt ledsen. Därför har vi flyttat in Långöra i huset så inget ska hända henne.

Annars går dagarna som skrivet förr i en väldig fart. Denna vecka har maken varit på resande for mest hela tiden. I morse åkte han i väg till Enköping på utbildning, kommer hem först söndag kväll.

Jag och barnen ska ha en riktig mys fredag. Redan kl 18 ska vi lägga oss och läsa. Kl 19 börjar Barda sen 20 Idol och efter Idol ska jag se störtloppet. Vi ska ligga i storsängen hela kvällen. Lite gott att stoppa i munnen blir det också.


Silver som inte längre finns med oss.

Första advent

Vi längtade efter söndag morgnen och årets första advents frukost. Barnen kom ner skuttande, kanske inte Elis då som fortsatt var sjuk. Vi kokade ägg och managryndgröt och tände ljus. Mitt i frukosten dök morfarn upp. Han skulle hämta sjuklingen. Jag visst det så jag hade planerat adventsfrukost åt honom också. Mmmmmm vad mysigt vi hade.


1:a advents frukosten

Resten av familjen åkte sedan in till stan. Vi skulle på skyltsöndagen tillsammans med Ida, Wilmer och farmor först.


Irma den tuffingen skulle prata med tomten. Thea tyckte också det var en kul idé.

Vi gick en timme på stan och tittade på tomtar och var in i lite affärer. Inte är det som förr då inga affärer var öppna och snön låg efter hela gågatan. Nu är det värmeslingor i marken så jag hade inte riktigt rätt stämning.


Vi blev hungriga av allt tomte tittande.

Jag, Irma, Wilmer, Ida och farmor gick och åt då Peter och Thea åkte för att hämta Emelie som sovit hos en kompis. Thea skulle på träning på eftermiddagen.

Då vi var mätta och belåtna gick vi till folkets hus på teater. Huller om buller hette den och handlade om örat och ljud. Irma var facinerad av föreställningen och ville se den en gång till. Gullunge...jag lovade att vi skulle gå på teater fler gånger. Gissa om glad tjej. Vad hon berättade för Peter och Thea då de kom. Orden bubblade ur henne. Kul att det blev en hitt.


Irma "pratar" med skådespelarna efter föreställningen.

Vi var ett glatt gäng som gick hem till Ida och Wilmer efteråt i snöyran. Hela dagen hade det snöat och slaskat.


Två busbarn som var trötta efter dagens alla händelser.

Vi åkte hem och gjorde kväll nästan direkt. Fast Irma var vaken en stund för hon hade sovit i bilen.

RSS 2.0