Roliga bilder


Lydia leder in ett torn med siffror


Hallå! - Va? Pratar hon med tornet?


Men....det är ju Elis som är tornet.

Irmas pusselmatta eller vad jag ska kalla det går att göra mycket av. Tack så mycket fam. Jonsson för Irmas present. En helt suveränt rolig och användbar grej.

Egen snusdosa

Min kära systerson fixade mig en egen snusdosa. Han och morfar var på hockey förra lördagen. Där köpte han ett lock till snusdosan. Sen designade han en dosa till mig.


Ganska snygg enligt min mening.

En sportlovs vecka gjord

Vilken tur vi har som får ha "sportlov" två veckor på rad. I veckan har mina älskade syskonbarn varit här från den stora staden i söder. Det har blivit en hel del sportande och ute vistelser med dem.


Snögrotte grävning i snöovädret:)


Det går bättre äta i kusinens famn


Irma vill också flyga med kusinerna och trycka på skärmen


Sista kollen:)


Irma vill inte säga "hejdå" . Hon blir sur och ledsen. Vet inte riktigt hur hon ska vara med all ledsenhet i kroppen.

Vilken vecka.......

tur vi är lediga  nästa så vi får vila upp oss efter denna hektiska och roliga vecka.

Igår var vi slalombacken igen. På fm var jag,Irma, Edwin och Lydia och badade. Det var ett trött gäng som kom hem 20.45. Mamma hade varit hemma med Irma medans vi andra, inklusive pappa, var och åkte slalom.

Idag ska vi ta det lugnt nu på fm och då T och E slutar skolan ska vi till Leos Lekland och rasa av oss lite. Egentligen är det de andra som ska softa på fm jag ska nu dra på lite anständiga kläder och bege mig till Älvsbyn för vi har en del paket att hämta ut. Ingen rast och ingen ro men vila får jag göra i graven som en farbror jag var Kp till ofta sa. Så sant, så sant....


Stuts på madrass


Irma i bollhavsrutchkanan


Kusinhopp


Tittut Thea

Vi har haft en rolig dag tillsammans. Barnen har verkligen rasat av sig och busat. Vi hade tur och var nästan de enda där. Elis tyckte det kändes som han ägde stället:)

Sen blev det middag på Max. Det var länge sen vi åt "skräpmat" därför unnade vi oss det idag.
Efter det rullade bilen raka spåret hem till Borgfors.

Har precis läst två och ett half kapitel ur Harry Potter så min röst är lite mör liksom kroppen.  Nu ska lillsessan sova. Hon somnade i bilen hem och vaknade vid hemkomsten, väldigt pigg. Men nu är klockan slagen.

Lite bilder

Kusinerna är som skrivet här. Igår kväll var vi till Vallsberget och åkte slalom. Irma är såååå duktig nuför tiden.

Idag har Irma fått vara hemma med kusinerna isället för att vara på dagis. De har haft en riktigt vintrig dag och ätit plättar gjorda av kusinerna. Vilka duktiga syskonbarn jag har. Älskar er.


Thea gör sin läxa. Intrejuva någon och det blev Edwin.


Thea och långöra.

Det kommer fler bilder.

Söndag var det match igen

Idag spelade Thea och Elis lag mot Strömnäs. Det laget hade spelat ihop i tre år så med tanke på det kämpade "vårat" lag bra. För mig var det den bästa matchen de gjort trots förlusten. Det syntes att de fattar vad de håller på med nu. Spelförståelsen finns.

http://www.laget.se/public_lag/default.asp?lagid=117@124@124@115@20@105&page=bilder&xfile=49284&xdo=open

Gå in på länken ovan så ser du bilder från matchen. Jag tog inga bilder denna gång för jag sålde fika till laget. Men Lydia tog så här kommer några egna bilder.


Thea


Edwin poängvändaren


Tack för god match.

Kalas lördag. Elis 7 år och Irma kalas.

Igår kväll kom mina älskade syskonbarn hit från Stockholm. De har sportlov en vecka och ska förgylla våra liv under den ledigheten. Vilken lycklig moster jag är som får rå om mina syskonbarn och att de vill komma hit till oss.


Mys i hörnet


Morgon mys med kusin Edwin

Idag  har vi firat så det står härliga till. Morgonen och fm var Elis. Han fick presenter och blev uppvaktad av oss här hemma. 


Elis öppnar sin morgonpresent


Hela fm satt Elis på sitt rum och byggde ihop sin present. Se så fin den blev.


Fler presenter.


Här spelar vi Elis nya spel.

Eftermiddagen var Irmas. Kl 14 hade vi bjudit till kalas för Irma. Klart att vissa också firade Elis, de som ej blir bjudna på hans kompiskalas. Hela huset var fullt i ballonger och glada grattulanter. Det var bara morfar och Edwin som svek. De skulle på hocky.  Luleå vann så det var ju bra.


Irma fick en dockservic av kusinerna. Här är det mjukisdjuren som är bjudna på kafferep.


Handbollsmatch

Här kommer bilder från matchen.


Försnack.








Taktik snack i pausen


Slut resultat. Vårat lag fick flest mål.....och var otroligt duktiga. Det har hänt massor sen sista matchen.

Bra jobbat Öjebyn laget. Kul faijt det blev mellan er och Lillpite. Roligt med två jämna lag som verkligen bjuder upp till match och de lär sig så mycket av varandra.


Sen bjöds det på fika.


Tre glada handbolls hjältar. Elis fick göra ett mål, tyvärr hade jag uppmärksamheten på en liten tjej just då. Det känns i mamma hjärtat.  Han är sååå stolt över det och jag såg det inte.....Ja ja det kommer fler tillfällen. På söndag tex.


Irma var lite trött under matchen och lade sig och vila. Sen fick jag hämta in henne från planen. Phu jag var lite svettig efter matchen jag också.

Irma och mamma dag

Jag och Irma hade en mys måndag. Nästan direkt T och E åkt till skolan ville hon ringa moster. De pratade och jag fick vara sufflör mellan varven så moster skulle förstå alla ord som kom ur hennes pratglada mun:)

Sen kom skolans föräldrarepresentant hit och vi började styra upp nästa föräldragruppsträff. Men det blir så lätt en massa annat surr. Trevlig träff blev det och lite fick vi gjort.

Efter lunch gick jag, förlåt, sparkade jag och Irma över till grannen. Vi hade ett paket liggandes till Irmas kompis William som vi inte fått till att gå över med. Han fyllde i oktober.Bättre sent än aldrig:) Han blev glad och barnen lekte massor. Nu märker jag verkligen hur stor lill tjejen har blivit. Jag och grannen satt och drack kaffe och barnen lekte. Inte en gång fick vi rycka ut och medla. Kul att de har så kul i hop då de bor nära varandra.


Present öppning.


Lek och fika blev det också.


På väg hem.

På vägen hem mötte vi en annan granne som kom sparkande. Så det blev surra en stund utanför våran infart. Irma roade sig med att åka nerför baken med sparken. (ytterst lite backe men Irma var nöjd) Gräva i snön är ju inte heller helt fel.

Vi hann inte vara hemma särskillt länge innan Thea, Elis och Mathilda kom. Det är match i kväll. (handboll)

Första jobbar helgen

Jobbat helg för första gången på ett och ett halvt år. Gick ...... men kan nog inte säga bra egentligen. Stapplade in i huset i går kväll. Knänen och fotlederna hade gett upp. Det var vad jag fattade en av de mer hektiska helgerna på länge trots att vi var en mer pga all magsjuka som härjar. Så det behöver inte vara så här jämt.

Trots att jag var sänkt igår har det varit roligt och stimulerande. Jag gillar verkligen mitt jobb.

Hemma hade det gått bra förutom att de har saknat mig:) Vilken tur att de märker att båset är tomt. Hi hi. Lite synd att jag inte hunnit träffa Emelie mer än en och en halv timme nu på morgonen. Ja ja nästa gång får det bli mera.

Ledig dag

Idag är jag ledig från jobbet men har hela långa helgen framför mig. Känns väldigt jobbigt. Just i dag har jag en skit dag. Trodde aldrig att jag skulle ta mig upp ur sängen i morse.

Igår gjorde jag mitt första kvällsskift efter sjukskrivningen. Hade bävat lite före men kvällen gick bra. Det är i dag jag sotar för det. Får nog tänka mig för i fortsättningen och lägga ledigdag så mycket det går efter kväll.

Nu kom Thea och läste vad jag skrev. Vilken bamse kram jag fick av min härliga lillvuxna tjej. Att det kan rymmas så mycket omtanke och medkänsla i en 8 årings kropp. Hon är bara bäst....

Det blir en myskväll här hemma. Thea har en sovkompis så jag gissar de somnar lite senare men så är det....

Fler vackra vinter bilder

Sitter alldelens ensam hemma. Har precis kört Irma till dagis. Jobbar själv kväll men börjar först 13 så det blir någon timme i ensamhet. Otroligt vad tyst vårat hus kan vara med bara mej och djuren hemma.

Långöra har varit ute på rastning en stund på morgonen. Hon har fattat hur kul det är och skuttar runt med racer fart:)

Då jag kom hem efter dagis lämning tog jag kameran och gick ut. Vi har så grymt mycket snö på gården. I like it a lot...

Kolla in bilderna och ni som saknar snö bli RIKTIGT avensjuk....







Nu har ju våran kära granne gjort stora fina högar med traktorn men det har inte varit så här mycket snö så länge vi bott här. 9 år i April, jissus vad tiden går....

Nu ska jag bara njuta av mig själv i en timme.

Vackra vita vinterland

Snön har, som förut skrivet, vräkt ner. Landskapet runt mig är otroligt vackert.

Idag stod jag ute och väntade på min man efter jobbet. Snöhögarna är enorma. Jag bara njuter av allt det vita vackra.




Syntes inte så bra som jag trodde det skulle göra. Ska ta kort från våran gård så får ni se..

Irma 3 år

Så var det dags för lillsessan att fylla tre år. Vad hon har längtat och planerat. Vi hade bara ett litet kalas med kusiner, mormor och morfar. Hon har beställt ett kompis kalas som vi tänkte ta lite längre fram just för att vi varit sjuka förra veckan.


Kusin Wilmer kommer med present.


Stora syskonen dekorerar tårtan.


Bus med kusinerna


Paket öppning med pappa och Thea. Polly pocket


Arvid är intresserad av storkusinen. Han är inte helt ointresserad han heller.


Tårta, fika och serpentiner. Ett stojigt gäng vid bordet.


Sist var det bad med Irmas födelsedagsskum.


Lite trött tjej efter allt kalasande. Hårt uppvaktad av kusinerna och ballongerna.


Wilmer håller på att välja vilka ballonger han ska ta med sig hem.


Nu är kalaset slut och "Stortjejen" somnade med ett leende på läpparna.

Snön den bara vräkte ner

Ja så har det varit hela helgen. Vi har skottat * flera. Kallt har det också varit. Trist....då blir stunderna ute inte så långa.

Kroppen har inte varit i topp form men vi är i alla fall inte sjuka längre. Lydia ni törs komma och våga inte stanna hemma vi längtar GALET mycket efter dej och din bror. 


Jag har skottat över killen. Riktigt så här mycket snö var det inte.

Feber IGEN!!!

Fristen blev kort....Elis har feber igen idag. Lite hängig. Speedad en stund för att bara gosa ner sig i soffan och vila i nästa sekund. Thea ska sova hos sin kompis Liv inatt. Hon har längtat i flera veckor efter henne och nu fick vi till det.

Peter har varit en sväng på stan och fixat bindningarn till Elis nya löparskidor plus att Thea har fått sig nya pjäxor. Deras fötter växer som ogräs.

Jag försöker ta det lugn. Kroppen är ond just nu efter en veckas arbete. Jag vill så gärna att det ska fungera så jag ska göra allt som står i min makt att fixa det.

Irma har badat och är trött. Undra om hon inte heller är riktigt frisk.

Det blir en massa "dravel" idag har egentligen inte så mycket spännade att förtälja men var ändå sugen på att skriva:)

Vad gör jag uppe egentligen?

Peter kom hem och vi hade lite att prata om. Vi har ju inte setts på ett helt dygn. Medans vi pratade kom jag på att jag inte har skickat in Irma i tidningen. Hon fyller år på måndag därför fick jag mig några timmar vid datorn.

Först skickade jag in Irma sen tog jag Elis som fyller år på två veckor så han är nu också klar. Phu...Ibland kan jag ha  lite svårt att få till enkla saker som dessa.

Sen surfade jag runt på alla bloggar jag bevakar. Vill ju kolla så alla sköter sig:)

Här kommer det lite kort från tidigare i veckan.


Långöra ute för rastning.


Trött Irma sover under filten. Har självmant lagt sig där. Så är hon inte frisk.(men nu är hon det)


Tjejerna pysslar med cenitlera.


Irma ligger och ritar samtidigt sjunger hon.

Nu ska jag sova. Det är ju jobb imorgon.

Tillbaka på golvet

Nu har jag jobbat med mina ordinarie arbetsuppgifter i två dagar. Det är jätte roligt och jag känner hur mycket jag saknat jobbet. Inte bara arbetskompisarna utan själv omvårdnaden, de gamla till och med städningen.

Visst känns kroppen helt slut och ond på kvällen och jag törs inte stanna av förän jag går i säng. Sätta sig i soffan är helt otänkbart, då kommer jag mig inte upp. 

Igår lade jag mig med Irma,Thea och Elis. Somnade ganska snabbt men vaknade efter bara någon timme och så var det nästan kört att somna om. Värken i kroppen fanns över allt och adrenalinet var ungefär runt 100%. Det var bara andas lugnt ta en tidning och SLAPPNA av. Lyckades somna om vid fyra. Ändå var jag inte värst trött på morgonen.

Tur i oturen så är alla barnen sjuka och hemma från dagis och skola. Vad jag menar med tur är att Peter är hemma och jag har bara mig själv på morgonen. Känns som att det blev en bra början för mig , då kroppen belastas mera, att jag inte har morgon jobbet hemma också. 

Nyss såg jag,Thea och Elis serien Familjen Annorlunda. Den började igår men då orkade jag inte se den så vi tog fram den från "nätet". Att jag inte tänkt på att göra så tidigare.......

Jag tänkte att barnen skulle vara glad att vi inte var fler än fyra barn i våran familj efter vi sett programet. Ha ha trodde jag. De började istället prata om att de vill har i alla fall ett till syskon. Kul att de tycker om varandra och inte ser problem i att få vänta och att de ibland måste anpassa sig efter andra. Iof har de inget annat att jämföra med. En till att ta hänsyn till är lika med en till att älska. De sa det inte så men betydelsen var den. Vilka "ungar" jag har.

Men det blir inga fler barn i denna familj. 


RSS 2.0