Även en häxa måste göra läxor

Nu skrev jag häxa igen men denna gång är det min underbara dotter som klätt ut sig inför kvällens Haloween fest. Utklädd satt hon och gjorde läxor hur söt som helst.


Jag undrar om hon ser något under den stora hatten.


En väldigt söt häxa är hon i alla fall.

Vilket "sjukt" höstlov

Sista dagen på barnens höstlov och min sista dag som helt sjukskriven. Tanken med höstlovet är väl att barnen och de vuxna ska göra roliga saker och leka mycket. Så ser i alla fall min version ut av ett höstlov....Därför känner jag en djup besvikelse innom mig för vi har bara varit sjuka känns det som.

Irma började redan före lovet med feber och "geggig" i ögonen. Då hon igår verkade mycket bättre  var det Thea som hostade och har ont i halsen. Själv mår jag inte heller något vidare. Känner av flickornas förkyllning och det sätter sig ungerfär överallt i kroppen.

Jag är inte besviken på flickorna som är sjuka utan på att JAG inte mår bra och orkar aktivera de som är pigga. I går var vi en sväng på stan för att handla Haloween kläder till Thea som ska på Haloween fest i kväll(om hon orkar). Inte brukar jag tycka det är så farligt gå på stan med barnen men igår kände jag mig som en "häxa". Jag vet att det är jag själv som är problemet. Barnen var helt ok, så som jag kan förvänta mig en åtta åring, två killar i sex och fem års åldern och en liten snart tre åring ska uppföra sig.


Thea blev ompysslad av lillasyster.


Killarna lekte hela fm och hade super kul verkade det som.


Thea och Lucas satt och ritade en lång stund tillsammans.


De turades om att spela "go-go:s". Vi hade en helt underbar fm.


Lucas är en "showman":)


Irma fick också vara med. hi hi på sitt eget lilla sätt.

Barnen skänker mig många glada stunder.

Trodde morgonen var "fri"

Kl. 07.00 var jag upp i morse, i hopp om att få en stund för mig själv. Tji fick jag....Elis den lurken var redan vaken och satt i sitt rum och lekte. Vi hade en mysig morgon bara vi två. Thea kom ner 20 minuter efter oss och då började de leka. Irma sov till efter 09.00. Stackaren fick inte upp sina ögon så hon grinade alldelens otröstligt tills jag lyckades badda upp dem.

Eftersom klockan var efter nio hade telefontiden upphört på Bvc. Jag tyckte ju hon var sämre i ögonen. Sen på em glömde jag bort att ringa (dålig mamma) Som tur var visade det sig. Hon ser mycket bättre ut nu.

Varför jag inte visst det var för att jag varit på kurs hela em och kom hem först vid 16.45. Mamma och pappa har varit här med alla barnen. De verkar haft en mysig dag.

Alldelens nyss åkte min  älskade syskonbarn hem till Stockholm. Det blir alltid så tomt då de åker.


Edwin och Irma målar med vattenfärg


Elis och Thea myser med varandra i soffan.

Barnen sitter och ser "Mysteriet på Greveholm". De verkar tycka den är bra.  Lucas ska sova här inatt så det blir fullt hus ialla fall.

Lyckad dag på LeosLekland

Efter två dagar med ingenting, bestämde vi oss för att hitta på något idag. Rösterna gick på Leos Lekland i Luleå. Morfar som inte är "bangen" följde med.

Vid 12 rullade bilen från Holmträsk mot Luleå. Sen hade vi nästan tre timmars bus, lek och mycket spring på barnen. Jag och pappa kunde inte heller hålla oss från rutchkanorna och lekställningarna. Man blir som barn på nytt.



Elis och Irma på stutsmattan


Leo själv var ut och hälsade på alla barnen.


Här är det påfyllning med energi.


Irma och morfar i rutchkanan.


Thea och morfar åkte också.



Alla barnen i bollhavet innan det var hemfärd.

Det var ett trött men glatt gäng som satte sig i bilen. Jag hade planerat ett stopp vid ICA maxi innan vi åkte mot hemmet. Innan vi åkte hade jag förberett pappa på stoppet så han hade också en liten lista med sig. Thea och Elis ville följa med in. I vanliga fall är det inga problem men idag hann vi tappa varandra. Thea gick ut i bilen till de andra och jag hörde aldrig att hon sa det så jag letade och Elis letade och "hipps, vipps" var han OCKSÅ borta. 10 min stod jag vid kassan innan jag bestämde mig för att betala och gå ut för att se om de var där. Jo, Thea var där men inte Elis. Pappa gick in och letade efter honom och hittade honom. Tur han inte är ängslig av sig för han var inte ett dugg ledsen eller orolig:)  (Det var däremot jag.)

Ja ja, jag fick med mig hem lika många som jag tog med mig, det var ju bra.

Middagen var Tacos och sen såg vi en film. Helt klart en mysig, härlig, underbart trevlig dag. 

Data,Tv och Bvc besök

Idag har vi softat mest. Irma är fortfarnade inge pigg. Nu är båda ögonen "geggiga". Morgonen gick åt till att sitta i telefonen och försöka få tag i Bvc sköterskan, utan större lycka.

Medans jag ringde och tappert försökte nå Bvc hjälpte Lydia mig med fotoshop och göra en ny Header hit. Jag är så himla glad att vi fick till det och att hon är så duktig på att lära mig. Nu är det bara att fortsätta själv att trixa så jag lär mig super bra.

Lunchen var helt galen. Barnen hade Robinsson Ö-råd. Jag är glad att ingen svalde fel så som de skrattade. Ha ha...

Efter lunchen körde jag Emelie till stallet och sen åkte jag på eget bevåg till Bvc för att visa upp Irma. De hade haft fel på telefonen därför hade jag inte fått tag i dem. Sköterskan tyckte det var bra att jag kom. Inge antibiotika till att börja med utan bara tvätta och har det inte blivit bättre på onsdag får vi medicin. Hoppas vi slipper det.


Inte så fina ögon på "sessan"

Tv:n har stått på och alla datorer har varit i gång. Ingen har haft så mycket ork. Så i morgon blir det annat att göra. Vi kan inte sitta hemma en dag till. I så fall skulle vi promenera på varandras nerver tror jag.

Jag hoppade in i Lydias film då jag kom tillbaka efter min och Irmas tripp. Sex and the city var det. Jag har sett den på bio så det gick bra att hoppa in men jag skulle gärna se den från början. Vi kanske ser en annan film i kväll som jag var lite sugen på.


Lite mysiga kort på sonen

Sista middagen ute för detta år

Jag och min pappa har vintrat lite idag. Ett fågelbord utanför köksfönstret. I åtta år har jag pratat om det men inte lyckats få det till att bli men i år, äntligen, kom det upp ett. Tack pappa, vad trevligt vi hade medans vi höll på.


Visst ser det trevligt ut. Hoppas bara fåglarna också tycker det så jag kan titta på dem i vinter.


Middagen var beställd ute. Plättar med fläsk stekt över öppen eld. Innan vi ens började grädda hade mörkret lagt sig över oss. Mysigt på ett sätt men kallt på ett annat. Brrrrr...


Samling runt elden eller kanske mera röken


Vissa ides inte vänta runt elden utan aktiverade sig med annat.


Äntligen har Elis fått mat....

Själv åt jag sist och inne, som sagt det var ingen värme ute. Så det var definitivt årets sista middag ute. Luncha ska vi däremot fortsätta med.


Soft dag

Vi var nog många som var trötta idag. Irma har äntligen fått sig en lugn dag. Hon har haft feber i flera dagar. Vi har inte varit några bra föräldrar utan dragit runt henne på olika arrangemang. Stackarn.....Men idag har hon bara sett film och myst med kusinerna.


Hon började dagen som bygginstruktör. Hi hi


Resten av dagen var det filmtaijm.


Vissa har pluggat. Super duktigt Edde.

Bröllop

Så var det dagen D. Jag var helt slut i kroppen efter fredagen men bara jag inte tänker så mycket går det bra. Jag och flickorna åkte iväg lite tidigare för att göra det sista.

Klockan 14 kom gästerna då var vi faktiskt färdiga. Phu....

Här kommer lite bilder från bröllopet.


Snygg "Emme"


Carina och Wilma


Köks personalen


Brudparet


Nu är de gifta.


Present utdelning


Farmor/mormor med alla barnbarnen


Bruden med sina barn.

Dukning inför bröllop

Fredagen var inte slut bara för att dagis stängde. Jag och flickorna var bara hem och bytte om sen åkte vi till Ekologen för att duka inför svärmors bröllop på lördagen. Det var pizza middag där innan vi satte igång. Jag hade datorn med mig så barnen kunde titta på film.


Barnen underhöll oss med HÖG musik. Aj aj mitt huvud.


Vackra duken ut...


Många funderingar hur vi skulle göra, fanns det.


Barnen lekte och var sååå snälla.


Stolar skulle flyttas och bord ställas ut.


Vad har vi nu kvar undrar bruden?:)

Irmas mamma är fröken

Idag har både jag och Peter vikarierat som fröknar på dagis;) Personalen på dagis och skolan har åkt iväg på en teambuilding helg.

Lite nervös inför dagen har jag allt varit fast samtidigt helt lugn. Jag tror att vi som varit på dagis känner oss nöjda efter denna dag. Trötta med glada att få en dag på dagis. Vilka härliga ungar vi har. Lovely helt enkelt.


Lunchen avnjöts i I Ur och Skur forsens egen kåta. Hur mysigt som helst. Här äter våra barn nästan varje dag. Lyllo dom.


Visst är den fin?


Lek ute....vi har inte varit inne mer  än kissat barnen. HÄRLIGT.


Mera lek ute.

Irma äter frukost

Imorse var Irma så söt då hon åt frukost. Hon hade en leksakstidning som hon "läste" samtidigt som hon åt.









Då jag tog fram kameran började hon showa i stället. Så det tog några bilder innan hon återgick till tidningen. 

Fullbokad tisdag i vanlig ordning

Som vanligt var tisdagen full av aktiviteter. Jag hade bestämt "dejt" med hon som är föräldrarepresentant för skolan. Nu är det dags igen för möte och planering. Det blir ju alltid en hel del annat surr också. Två tanter, du kan ju tänka dej.

Då barnen slutade 13.30 var jag på skolan och hämtade dem. Vi åkte hem och lämnade Irma till morfar och sen åkte vi till stan på träff. Den håller på ca 1 timme. Sen drog vi snabbt iväg till sporthallen där barnen fick äta middag innan de tränade handboll.

På hemvägen svängde vi in till mormor och morfar där vi hämtade Irma som varit i ladugården och "kramats" med korna. Hon hade varit lite rädd för dem. De är ju rätt stora då dem kommer och ska nosa på en:)

Resten av dagen har varit dusch, kvällsmacka och godnatt saga. Thea och Elis hör just nu på Harry Potter. Vi gillar den lika mycket allihopa så det är lite svårt att slut läsa. 

Nu ska jag lägga mig och titta på "House" 

Skogspromenad söndag fm

Söndag var vi ganska slaka hela familjen. Först fram emot 11 kom vi oss ut i kylan. Hela familjen tog en promenad i skogen och sen vinter städade vi gården. Jag kände mig väldigt trött men nöjd på kvällen.


Irma och Peter.


Lite bus i grustaget. Barnens favorit tillhåll.


Gó Thea i grustaget.

Middag i Selsborg

Klockan 17.00 rullade vi in på gården hos våra vänner. Då hade jag hunnit hämta Elis och han hade duschat. Vi var tre familjer inklusive de som bjöd. En höjdar kväll som vanlig med dessa människor.


Kvälls gott .


Vissa valde Tv:n fram på små timmarna.

Vintrig förmiddag

Helgerna börjar vara fulla med aktiviteter. Fm var kall och klar. Solen sken på den vit frostiga marken. Naturen lockade verkligen oss ut till sig.

Jag fick gräva fram vinterkläderna eftersom det var -4 grader. Barnen var lite som kalvar på grönbete. Helt euforiska över "vintern" och glada över täckkläder. Lite funderar jag ju vad  som blev fel eller vad egentligen vi gjort rätt då de gillar vintern. Tja iof gillar jag vintern massor, kanske det sitter i det.


En vintrig Irma


Thea och Elis skrapade bilen.

Det var problem att få in dem till lunch. De skulle på ju jutsin så vi hade en tid att passa.


Thea och Lovisa på Ju jutsin


Elis och Emily brottas mot varandra.

Vi blev kvar 40 minuter till och barnen lekte och busade. Efteråt följde Elis Emily hem och Thea fick Lovisa med sig hem. Jag och flickorna gick in i badrummet nästan direkt. Jag bastade och flickorna badade i badkaret. Irma var med mig en liten stund i bastun annars var hon med tjejerna i badet.

Äntligen fredag.....

...fredag morgon. Den frasen minns jag från min skoltid. Radion ekade ut detta varje fredag morgon. Än idag fyller den mig mig tonårskänslor.  Hur jag stod i allrummet hemma hos mamma och pappa och klädde mig eller åt frukost.

För det mesta brukar jag och Irma ha en mysdag fredagar. Så inte idag. Snart ska vi åka till dagis och skolan. Jag ska på utvecklingssamtal för Elis. Sen blir det stan och kurs.

Helst hade jag krypigt ännu längre ner under täcket och bara varit. Kroppen är sjukt ond IGEN. Vad jag blir less...fast jag vet ju orsaken. All fysisk aktivitet och allt det jag håller på med hela tiden. Jag fixar inte att göra som förr. Damsugningen och vaskningen igår var nog droppen, denna gång.




Ännu mera vardagslyx

Idag var Irma hemma med mig. Det blev en massa städ på fm men då vi hämtade barnen kl 13 blev det ösigt värre.

Thea hade två komppisar med sig hem och Elis hade en kompis med sig hem. De har lekt hela tiden och varit ute massor. Efter middagen gick de ut igen och drog till skogs. Irma hängde på så då kändes det inte riktigt ok. Jag hämtade Irma. Vi gick hem så jag fick ta på mig utekläder sen gick vi tillbaka och hämtade de andra.

Jag lockade (hi,hi) hem dem med att vi skulle tända en eld och grilla korv. Undra vem som egentligen vill det? Hjälp vad fort det gick att ta sig hem. Breda flin och höga skratt hela vägen. Jag fick höra flera gånger hur roligt de tyckte det skulle bli. Vi hade också en helhärlig kväll ute runt "rök" elden. Vi råkade,hm, stoppa in några blöta pinnar också. Korvarna blev väl inte genomgrillade heller men vad spelar det för roll. Vi hade det hur mysigt och trevligt som helst. Det spelar roll.
 

Alla hjälptes åt att hålla elden vid liv.....


Eliott och Tova med sina facklor.


Nu närmar det sig för korven.

Efter vi grillat åkte två barn hem och de andra gick in. Efter en heldag kan jag förstå om det var sugna på lite lugna aktiviteter. Irma kröp ner i badet och de andra spelade spel.


Spelet dukas fram....

Viken vardagslyx: skrattande barn och en härlig varm oktoberkväll ute vid elden. Finns något mer att önska?

Helt vanlig onsdag

Dagen började helt i vardagens tecken. Upp, frukost m.m

Jag åkte direkt till jobbet för att ordna med schema och annat innför jobbstarten. Träffade chefen också. Åh vad jag längtar till nov då jag börjar om.  Två och en halv timme stannade jag där innan det var dags för "Ett steg i livet" kursen. Där var det en präst som pratade om kris och kris hantering. Väldigt intressant och helt olikt andra föreläsningar om kris jag varit på.

Irma var den enda som var kvar på dagis, av våra barn alltså. De andra var hos Lovisa och Leonard. Deras mamma ringde oss på vägen hem och undrade om inte vi ville komma och äta plättar i deras skog med dem. Ett sånt erbjudande kan jag inte tacka nej till. Gud så mysigt. Det blev absolut en helt  underbar avslutning på dagen.


Lovisa och Mathilda på väg till grillplatsen. Alla fick ta 3 ved klabbar var.


Maria lagar plättar för brinnade livet. Sex hungriga barn oj oj


Thea har fått sig en plätta. De andra stirrar avensjukt.


Irma och Leonard har precis ätit.


Flickorna äter på tomte stenen.


Irma testar stenarna. Egentligt var det "bäcksvart" här. Vi såg inte mycket...


Maria trevar sig fram efter alla saker. Vi är på väg hemmåt. Klockan är 19.15.

Jag njuter av en sån här spontan vardagslyx. Det var väldigt mörkt då vi började bege oss hemmåt. Turligt nog var det fullmåne så då vi kom ut ur skogen var det som en strålkastare som lyste. Häftigt värre.

Hemma var det sängen direkt. Jag och barnen kröp ner i storsängen. Först läste jag "Ludde nyfiken" till Irma. Sen läste jag ur Harry Potter till Thea och Elis. Medans jag läste den somnade Irma. Tätt ihop krupen bredvid mig. Vilken avslutning på en helt vanlig onsdag.


Veckan börjar med telefonsamtal, telefonsamtal....

På morgonen var det lite segt. Barnen var super duper trötta efter helgen. Hur det nu kan komma sig. De ska ju vara pigga efter ledighet?????

Då jag kom hem efter lämnat Irma ringde jag först Anna(en kompis) och kollade att det passade att jag kom förbi. Det passade bra. Först skulle jag "snabbt" prata med försäkringskassan angående att jag börjar om att jobba och att mina 365 dagar gått nu sista oktober. Ringa dit går sällan snabbt. Det t.o.m blev så att hon skulle ringa upp mig lite senare. Inte ville jag vänta på det så jag for. Hon fick ringa på mobilen.

Som alltid med Anna finns det så mycket att prata om så tiden bara försvinner. Jag hade inte tänkt vara där hela dagen men det fanns liksom inget slut på orden. Hur härligt som helst att det fortfarande är så efter snart 30 år. Tänk vilken lycka att ha en vän som funnits där jämt och trots att vi inte ses ofta eller pratas vid ofta är det som det var igår. Jag känner mig väldigt rik då jag tänker på det.

Hemma blev det bara att vända i dörren för mig och Thea. Vi skulle på möhippa. Det var en trevlig kväll och jag hade en VÄLDIGT trött tjej med mig hem.


Här sitter vi och väntar på "mön". Hon håller på att fixa till sig.


Utan för fotvården. Två "ungmöar" :-)


Thea och farmor


Sen var det middag på resturang. Gott och mysigt.


Farmor, Thea, kusin Arvid i mitt knä.

Halv tio kom vi hem efter en lyckad och trevlig kväll.

Söndagen bara försvann

Söndag steg jag och syster upp vid 7.00. Vi hade söt stöpt en "liten" mjukkaks deg. Vi insåg ganska snabbt att den var inte så liten som vi tänkt oss. Oj oj.....

I torsdags då vi var i bagarstugan började vi fantisera om en nyttig mjukkaka. Denna fantasi var grunden till söndagens bak. Vi ville göra ett prov bak. Barnen var väldigt intresserade. De satt runt köksbordet och hjälpte till med olika saker.


Jag kavlade och syrran naggade. Irma gjorde egna mini mjukkakor. Lydia rullade ämnen åt mig och Emme var provsmakare. Thea dokumenterade(hon som tog kort)

 
Här ligger "några" och jäser.

De blev hyfsat goda. Lite torra, antagligen för att vi hade för lite vatten i söt stöpet. Det skulle blivit så mycket annars men nu vet vi det till nästa gång.

Efter lunch åkte syrran och Lydia till mamma och pappa. De skulle vara där tills flyget gick. Det är lika trist varje gång de åker. Thea skulle till en kompis så jag körde henne dit och sen for jag, Elis och Irma till Dessan. Jag var så nyfiken på Marcus rum. Väldigt, väldigt fint blev det.

Peter och Emelie var till stallet och sen körde Peter henne till Kalix. Hon ska vara där en vecka på praktik.  För oss som var hemma blev det en tidig kväll med långläsning ur Fem böckerna. Jag somnade före 21. Helt utslagen.

Stats besök, korvgrillning och vinter pyntning.

Det var ingen soft morgon idag. Klockan 10 lämnade vi gården och drog till stan. Syster och Lydia ville "shoppa". Helt otroligt, Lydia hittar alltid något fint.

Kl:12 hade Elis och Thea Jujutsi. De är duktiga och de tycker det är roligt. Mycket lärorik sport ur många aspekter. Irma var inte på sitt mest solia humör så det slutade med att hon och jag gick ut i bilen och väntade.

Vi tog nästan raka vägen hem, bara ett stopp vid Ica  innan det bar av hemmåt. Hemma hade Peter och Emelie starat elden ute så vi kunde grilla hot dogs till lunch. Det blev en lång härlig stund ute.


Balans träning på plankan. Den höll hela vägen.


Thea och kusin Lydia. Go tjejer.

Då lunchen var avklarad började jag höst städa lite på tomten. Det är en del grejer kvar som ska in i höladan. Jag hamnade vid de gamla sommarblommorna som verkligen vanprydigt våran annars "jette, jette" fina altan. Se altanen utan någon prydan kändes inte bra så vi tog en promenad över åkern för att plocka granris och enris.


Barnen hittade en gammal kylkällare eller nått. Vårat hus har stått nere vid älven en gång i tiden så det är "minnen" från den tiden.


Jag gillar hösten även då bladen rammlat av och det inte sprakar av färger.


På väg tillbaka till huset. Irma får lite hjälp medans Thea instruerar övriga hur de ska gå.


På åkern igen.


Vårat hus från baksidan. Vi har världens bästa läge enligt min mening.


Elis, duktig killen, hjälpte mig sen att vinter pynta runt husen. Love you prinsen.

En helt underbar em hemma i soligt vackert höst väder. Precis då jag och Elis pyntat färdigt började det blåsa och ganska ordentligt. Det blir intressant att se om granriset är kvar i krukorna eller om jag får jaga fast det på tomten.

Vi åt en sen middag. Förrätt: rostat bröd med ishavsröra. Varmrätt: soja kyckling och klyft potatis. Efterrätten: morotsstavar. Lyxit värre.

Framför Tv:en sitter ett gäng utslagna hjältar så även jag. Därför blir det strax sängen, "Gäsp".

Läkarbesök i Sunderbyn

Idag har jag varit till läkaren på reumatologen i Sunderbyn. Hon hade goda nyheter. Mina blodvärden var på starkt uppåt gående så jag kan höja dosen på medicinen. Syster följde mig, alltid skönt att ha någon med sig som hör med andra öron vad doktorn säger. Jag får ett läkarintyg på 50% sjukskrivning fom 1/11.

Lydia har varit med framför allt Irma på dagis men även med Thea och Elis på skolan. De verkar haft en super mysig dag. Fröknarna var glada över den extra hjälpen de fått.


Klädd och klar


Så här ser Irma ut mest på dagis. I gungan.


Sandlådan är också kul.


Lydia och Irma väntar på att få åka hem.

I samma vända som vi hämtade barnen åkte jag, syster. Lydia och Irma till Holmträsk och hälsade på mamma som opererade sig igår. Hon såg bra ut......


Irma var lite trött. Vilade i fotöljen hos mormor och morfar.

Elis valde att stanna hemma med pappa. Peter jobbade hemma idag så Elis fick hitta på saker själv. Mest tror jag han ville vara själv och bara ta en paus från allt och alla. Då vi kom hem var de ute och sköt luftgevär.


Djupt konsentrerad. Älsklings prinsen.

Ikväll är det turbo mys på G. Grönsaksdipp och Idol. Just nu ser Thea och Elis på Barda. Lite spännande kanske...


De sitter nära varandra go barnen mina.

Bilder från bagarstugan


Lydia och Irma har "klätt" sig för bak. Irma åkte till dagis 5 min efter kortet togs.


Syster kavlar för glatta livet. Moster Birgit instruerar Lydia hur hon ska göra ämnen.


Lydia lär sig snabbt. Här fixar hon själv att ta upp och knåda ihop degen.


Snygg "rulle" Lydde!!!


Mat måste man ju ha. Bruta och fläsk...inte illa.


Pappa kom lagomt till maten. Han har näsa för rätt tidpunkt:-)


Mycket bröd blev det. Två kartonger....


..pluss lika mycket till.


Också var det städningen kvar.


Det städas och fejas i alla hörn. Full dag vid 14.30

Góa bilder

Två sköna bilder från morgonen.


Irma hade full service av Lydde.


Thea ville ha "kalasflätor" dagen till ära.

Före skola och tunnbrödsbak

Morgonen var lite seg. Barnen ville ju ligga och mysa med moster och Lydia så vi höll inte på att komma iordning.


Två mysproppar.

Morfar kom förbi efter han startat elden i bagarstugan. Här fick han frukost och lite barnbarns mys.


Lydia passar på att sitta i morfars knä.


Birgit fick sig en kaffe tår innan vi drog iväg till bagarstugan.

Äntligen är de här.

Kvällen var härligt gemytlig. Irma blev lite orolig en stund före maten då Lydia skulle gå ut med soporna. -Lodia inte åka hem!!! -Lodia inte åka hem!!! Hon var väldigt rädd att hon skulle försvinna.

Syster satt med Thea och gjorde läxor. Härligt att se dem. Själv har jag mest sprungit runt känns det som.


Lydia och Elis tar kvällte...


..liksom Thea och moster!


Nu är de här och har boat in sig i Emelies rum.


Oplanerad morgon.

På morgonen hade vi det lite mer jäktigt än vanligt. Jag skulle på utvecklingssamtal för Thea kl:8. Det kom jag på sent i går kväll därför blev det lite pyssel med att fixa morgonen. Taxin skulle avbokas och jag fick ringa dagis och kolla att Irma kunde komma tidigare. Som tur var gick allt att ordna.

Det blev ett trevligt samtal med Theas fröken. Roligt höra hur det går för henne.

Efter det åkte jag direkt till jobbet. Det är lite att ordna med innan jag börjar om. Inspirerande och kul.

Sen var det kursen "Ett steg i Livet". Lika lärorik som vanligt. Direkt efteråt hämtade jag Peter. Våra bonus stunder under veckan. Själva i bilen i 40 min.

Medans jag hämtade barnen började Peter med maten. Vi fick middags främmande ikväll. Min syster och hennes dotter kom hit. (Slut på nedräkningen.)

Brev som värmer

Jag har frågat Thea om det var ok att lägga ut brevet hon skrev till mig sent en kväll. Det värmer mig in i hjärta och själ.


Pysselstund på kvällen

Irma sov en stund på em/kvällen så hon var inte direkt sugen sova tidigt. De är så söta min älsklingar. Thea tog fram pyssellådan och skrev ett brev till mig. Ska fråga henne om jag får lägga in det. Jag blev riktigt rörd av hennes ord. Elis och Irma hakade på och pysslade en stund de med innan John Blund kom. Fast jag tror han glömde vårat hus i går för det var svårt att hitta till sängen. Framför allt Irma hade show fram till 21. Måttligt glad mamma jag var.

Peter kom hem på kvällen. Lite oväntat han skulle egentligen varit borta över natten. Han som de andra i familjen är förkyld. Bästa vore om det bröt ut ordentligt istället för detta halvdana som aldrig (känns det som) går över.


Visst ser det mysigt ut?

Förkyllt igen

Irma håller ställningarna med förkylningen. I helgen har hon haft feber. Nu är hon feberfri men låter som ett tröskvärk. Inte går det att vara på dagis då. Jag skulle egentligen varit i Sunderbyn men jag ställde in det. Min rygger är ond så jag ville inte sitta i en bil i nästan en timme och Irma behöver mig då hon är sjuk.

Det märks på både mig och Irma att vi varit tillsammans mycket utan att vi kunnat göra något roligt. Hon ser på mig och bara fräser och jag klarar inte att bemöta det på bästa pedagogiska sätt. Nu i kväll har vi myst och verkligen visat varandra hur mycket vi älskar varandra. Härligt med dessa stunder av kärlek. Elis han ropar också efter kramar nu så jag ska ta och putta i säng Irma och sen mysa med de stora.

Gud vilka härliga barn jag har. Precis nu kom Irma in i kontoret med ett digestivekex med ost på som Elis gjort åt henne. Är de inte goa. Nu hjälps de åt att hämta glas för att dricka lite tranbärs och lingon saft som är kvar sen tidigare idag. Elis läxar upp mig för hur jag blandat saften. Sitter här och små ler åt dem. De är så härliga.

Om Elis skulle jag kunna skriva en hel roman. Han har så många härliga komentarer. Det var reklam på TV om "sex in the city". Så han meddelar att den ska vi INTE köpa för den är redan på TV. Fast ville jag nu hemskt gärna kunde vi ju köpa den. Snillen spekulerar. Snart blir det en dispyt så jag ska rädda situationen.

Buuuuuuus

På fm var mamma och pappa hit på kaffe. Jag som aldrig har fika hemma glömde bort att frysen var "full" med nybakda bullar. Sorry pappsen, det var inte meningen att snuva dej på dem. På tisdag får du!!!!

Halv två satte jag mig i bilen som var full med barn. Emelie och hennes Nicklas skulle hem till Öjebyn, Elis skulle på handboll. Redan i Arnemark utökade vi barnaskaran med Mathilda som också skulle på handboll. Sen fick vi köra kommunen runt, eller inte, för att hämta Thea som var hos farmor. Sist släppte vi av Emme och Nicke innan vi äntligen var vid sporthallen. Träningen gick bra. De är så duktiga mina älsklingar. De sista minuterna fick vi föräldrar vara med i spökboll. Kul tycker jag, bara synd att jag inte tänker mig för och tar det lugnt. Nej, nej. Så nu är ryggen helt trasig. Bara hoppas det är snabbt övergående.

Efter handboll och middag började Peter och barnen busa. De skulle slå varandra på händerna. Gissa om vi skrattade. Det sjunger i hjärtat då jag hör skratten ljuda i huset.


Här visar Peter hur det går till. Väldigt koncentrerade.


Thea och Elis fortsatte med varandra. :)


Irma ska också vara med.

Sist satte vi (Thea,Elis och jag) oss med läxa och bokstavsträning för Elis. Thea är super duktig på matte och Elis jätte koncentrerad på bokstäverna. Han vill verkligen lära sig läsa. Medans vi gjorde detta ringde syster så då blev det en kort paus innan Irma tog över luren. Efter en stund ringde syrran på mobilen och bad oss ta av Irma telefonen. Hon hade smugit upp och satt där och pratade utan någon som helst tanke på att sluta:-) Hon är go hon.

Snart kommer syrran och Lydde. Super mysigt ska det bli. Längtar massor.  

Kanelbullens dag

Lördag morgon kom Elis smygandes över till mig i storsängen. Där lyssnade vi på radion. På nyheterna berättade de att idag var det kanelbullens dag. Så jag och killen klev upp och började baka kanelbullar.


Här står de på jäsning. Ganska bra blev de.

Medans vi väntade på att de skulle bli färdiga lekte Elis och Thea med Elis nya star wars lego.


Här är "skeppet" som Elis bygger igen. För första gången byggde han själv enligt ritningen.



Här hjälper Thea till.


Irma ville också vara med.

Fulltecknad vecka

Den här veckan har gått med raketfart. Fattar inte vart alla dagar och timmar tagit vägen.

Onsdag hade jag kurs trodde jag. Men redan vid 10 ringde de och sa att läraren var sjuk så det skulle inte bli något. Skönt!!!! Veckan var nog fulltecknad som den var. Så jag bakade chokladbollar i lugn och ro. Satt framför datorn och förbereede det sista inför mötet på kvällen. Sen kom elektrikern och fixade golvvärmen till lilltoan. Jippi!!! Nu är den färdig efter flera månader.

Jag hade tänkt lägga mig en stund med det blev inte utan då han for var det till att hämta barnen och göra middag innan jag skulle iväg. Det blev en bra kväll. Jag är alltid lite orolig innan. Varför vet jag inte, är bara sån.

Torsdag var jag till Dessan och tapetserade det sista i Marcus rum. Super fint blev det. Med kroppen har det varit lite si och så med i veckan men ändå fungerat hyfsat.

Idag har jag träffat "kompisar" på fm. Då barnen slutade skolan hämtade jag dem och Lovisa, Theas kompis. Vi åkte direkt till Barnens Hus för tjejerna skulle köpa födelsedags present till en klasskompis som har kalas i kväll. Vi hade på ett sätt en mysig tur samtidigt som JAG inte hade det. Irma är inte så frisk, igen, och hon var jätte trött så det var en del bråk och hon skrek en del inne på affärerna. Trots det fick jag till att handla inneskor till Thea och Elis som de ska ha på handbollen. Phu jag var trött då jag kom hem men nöjd.

Nu på kvällen har en kompis varit hit och hennes pojke som Elis är bra kompis med. Väldig trevlig avslutning på dagen. Nu ska jag och Elis lägga oss och läsa. Thea kommer hem efter 21.

Thea och Elis på handbollsträning

Tisdag var det handbolls träning för Thea. Vi skyndade oss dit. Elis har varit sugen i flera år på att spela men har varit för liten. Nu frågade tränaren om han ville vara med fastän de är större barn. Han är ju en stor kille för sin ålder. Gissa om min prins var nå´ lycklig. Mamma(jag) också för den delen. Bra att de har aktiviteter och ännu bättre om det är samma tider. Irma hon tränade hon också på sitt sätt.


Här delas de upp inför en övning.


Som sagt: Irma tränade hon också.

Ljusflagga på väggen


Peter har tagit denna bild. Det måste vara fönstrena på sommarstugan som speglas på väggen.

Teater besök i blåsten

Söndagen började blåsigt och fortsatte i samma anda. Redan kl:7 var Elis och Emily uppe. De lekte massor medans Thea sov. Irma sov ovanligt länge denna dag.


De fick sitta på bordet medans jag stökade vid diskbänken.

Jag gick ut till mina stackars döda blommor efter frukost. De flesta åkte i komposten. Fast jag tycker att jag sätter ut mindre så är det drygt att ta bort.

Thea och jag åkte på teater på eftermiddagen tillsammans med tre kompisar till Thea och deras mammor. En riktig tjej kväll. Vi såg Ronja Rövardotter. Thea strålade som solen hela tiden och aviserade att detta ville hon göra fler gånger. Jag tror att vi alla var nöjda över teatern och samvaron.


Thea ombytt och klar inför teatern. Söta barn.

En av mammorna hade varit med förr så hon såg till att vi betalade och bokade fika redan innan föreställningen. Så skönt att slippa stå i kö. Vi gick bara och satte oss vid "vårat" bord. Flickorna fikade sen gick de och satte sig, ivriga att se fortsättningen. En verklig höjdare denna kväll.


Innan föreställningen. Ivriga att få gå in.


Här fikar vi i pausen.


På väg från teatern. Den ligger vakert vid vattnet.


Vi var på Max och åt middag. Här sitter flickorna på rad och själva. De ville vara i fred:-)

RSS 2.0