Söndagens aktiviteter


Thea myser med Igor söndagmorgon.

Lite trött efter en heldag på fotbollsplanen under lördagen och sen en grillkväll med tränare och fotbollskompisar tog hela familjen det lugn söndagmorgon.. 

Matcherna gick väl lite si och så resultatmässigt för flickorna men de utvecklas tekniskt och spelmässigt hela tiden. Jag ser med tillförsikt fram mot nästa match och matcherna efter det. Huvudsaken är att vi har kul och det har vi defenitivt.

Söndagmorgonen gick i slowmotien men efter en sen frukost cyklade Thea och Elis till "grannflickan". Det tog inte många timmar så stod de allihop på gården med häst och allt. Runt på gården travades och skrittades det med olika ryttare varje varv. Sen lunkade de vidare mot nya äventyr. 




Hela gänget


Irma fick sig också en åktur. Lite trav provade hon sig på, övervakad av syskonen.

 


Irma hjälpte pappa att tvätta bilen. Renare bil får man leta efter, mycke vatten blev det.

Igor fick sig ett par träningsomgångar hemma på gården. Bl.a fick han springa lös (med spårlinan) på gården. Gick riktigt bra med inkallningen. Jag skönjer ett ljus i tunneln:)

Trötta glada och nöjda somnade familjen söndagkväll med spänd förväntan inför denna sista skolvecka. Sommarlovet hägrar runt knuten för barnen, själv har jag drygt två veckor kvar innan sommar friheten kramar om mig. Jag hoppas på värmen lagomt till midsommarveckan. Den är beställd i alla fall. 


Irma har blivit 4-års besiktad

Morgonen var lugn. Jag fick sovmorgon och Irma också. Hon hade somnat om på soffan nere och vaknade som en sol vid 8.00. Hon och jag åt frukost och tog en morgon promenad med Igor innan vi åkte till BVC för 4-års kollen. Där fick hon stort A i alla kontroller.


Lapp för ögat för att kolla synen/ ok

Sen var det hörseltest och det var också ok. Rita och prata om olika saker var också ok. Räkna och färgerna var det ok. Balansgången var klockren:)


Sen var det en stunds lek i väntrummet för vi han inte med det före besöket.

Efter BVC åkte vi till mitt jobb och hälsade på. Irma gjorde succe blad unga och gamla, som vanligt. Innan nästa möte tog vi en promenad med Igor i centrala Öjebyn.


Där satt min sessa mitt i gröngräset och plockade maskrosor till mig.


Helt underbara söta unge.

Sen hade vi tid för individuell träning med Igor. Vi fick massor med konkreta tips och råd hur vi ska komma närmare varandra och hur vi ska lära honom det vi vill att han ska kunna. Väldigt givande timme.

Nästa punkt på dagordningen var att hämta barnen på fritids och äta. Efter det åkte vi till stan och handlade examenskläder. En mjukglass avslutade statstrippen och nu äntligen är det helg. Inte mycke plugg blev det idag men mycket annat nyttigt/ måsten fick vi gjorda.

I morgon går hela dagen åt till cup i Hemmingsmark. Både Thea och Elis spelar. Blir en spännande dag.

Skogspromenad

En solig dag tog jag Igor med mig långt in i skogen. Där fick han springa lös en stund och jag tränade inkallning. Fungerade riktigt bra. Dock hade vi inga störningsmoment men kanske lika bra att få till det innan vi avancerar. Dagen var helt underbar och ingen av oss ville in.


Den "stora" skogsvägen


En mysig stig som vi gick en lång stund efter.


Björkskog mitt i tall och gran.

Idag tog jag cykeln och hunden med mig på en som jag först tänkte lång tur men som pga värmen inte blev så lång. Fast vi var borta över en timme. Däremot cyklade jag till Bodsjön för att svalka vovven och bara njuta vid vattnet. Ångrade att jag inte tog skolböckerna med mig för då hade vi stannat där hela dagen. På hemvägen gick vi genom skogen så han fick det lite lugnare och för att jag skulle hinna njuta av naturen. Jag är så glad åt hunden som ser till att jag tar mig ut i naturen, där jag helst är, trots mer än mycket skolarbete som måste göras.

Nu ska jag fortsätta "jobba" men har valt att sitta på altanen så jag i alla fall får andas sommar luften.


Premiärtur med husvagnen

Helgen som var tog jag och barnen "stugvagnen" och åkte 3 km söder ut. Tack snäll Magnus för hjälpen att få igång värmen och köra fram vagnen.
Peter var borta hela veckan med hemvärnet och jag ville inte sitta hemma själv hela helgen. Dessutom var barnen väldigt, jätte sugna på att sova i husvagent. Jag också för den delen.

Sent lördagkväll kom vi oss i väg. Barnen, de större, cyklade till "campingen" medans jag och Irma tog bil och vagn dit. Irma fick med sig cykel, den fick ligga i vagnen under den "långa" resan. Under kvällen fick jag ett extra barn som ville sova med oss. Jag hade redan innan tänkt på den möjligheten så jag hade förberett mig och vagn för denna extra gäst. 

Även "grannbarn" kom under kvällen så allt som allt var där sju barn. De hade soft-airgun-krig på åkern. Lite kurragömma hanns också med. Irma cyklade mest runt och var nöjd. Kvällen avslutades inne framför Melodifestivalen med grillad fisk, uppdragen av Marcus, på smörgåsar. Väldigt, världig gott. Vi somnade gott och snabbt i husvagnen då vi väl kom oss dit sent om sider. 

Söndag, tillika morsdag, vaknade jag av fyra glada barn som nästan direkt gratulerade mig på denna "min" dag. Frukosten i vagnen var en upplevelse. Då dök även campingvärdarnas son upp och ville vara med oss:) Inga problem, en annan gång är det mina barn som gästar dem då vi är campingvärdar.

Mycket liv och bus på barnen och sen fick de allihopa åka en sväng med Magnus på motorcykeln. Många breda leenden fanns hos barnen.

Irma och Magnus på väg.

 


Många aktiviteter försigick under söndagen.


Den här grabben var också med och fick springa lös lite grann på ängen.

En super nice helg hos vännerna. Tack för ström, sällskap och mat. 


RSS 2.0