Hundpromenad och barnen åker inlines.

Flera kvällar i veckan är vi och promenerar med hunden jag och barnen. Här en kväll togs inlinens med och både Thea och Elis åkte.


Elis


Thea kör Irma.


Alla tre gobarnen


Elis in action.


Thea provar Elis inlines och dagen efter införskaffades egna till henne.


Husert helt för mig själv.

Veckor och dagar går och hela tiden har jag kameran i skåpet långt från verkligheten.

I helgen var Peter borta från torsdag till söndag. Fredagkväll kom han hem och var med oss. Lördag blev flickorna kidnappade av bästa fastern och Elis åkte till bästa kompisen och sovöver. Här satt jag själv.....

Neeeeeej, jag skulle ha tjejfrämmande. Det var tänkt barnen skulle vara hemma men vips hips var jag själv. För alla blev det en bra lösning. Jag och tjejerna skulle prata fotboll och styra upp träningarna för sommaren. I år ska Theas lag börja spela seriespel och några cuper blir det också. Riktigt kul kommer det att bli men visst är det jobb också. Planering krävs för att det ska bli bra, men fortsätter vi göra planeringarna på detta vis med god mat och ett glas vin känns det inte det minsta betungande.

Nu längtar jag bara till uteträningarna och gräset. Som gammal fotbollsspelare känner jag mig hemma i den här miljön och den ger mig en massa extra ork och energi.

Idag är jag hemma från skolan. Kroppen är och har inte de sista två-tre veckorna varit på min sida. Jag fixade inte klä mig och göra mig klar i tid så det var lika bra ta en självstudiedag. Det finns att göra så inte blir jag arbetslös fast jag är hemma.

Ska plocka fram kameran och fota lite bilder av vårat liv.

Påskhelg i Kangos

Skärtorsdag, tillika min systers födelsedag, åkte jag med familj och mina föräldrar upp till Peters farfar i Kangos. Vi skulle för första gången fira påsk där. Peters fastrar och en farbror var där och även en massa kusiner. Jag var glatt överraskad att även Peters lillasyster hade kommit upp med en faster.

Thea hade längtat efter Julia som hon inte träffat sen i somras. Tjejerna har lekt hela påsken och verkade inte direkt glada över att skiljas. Elis har myst med oss vuxna men även varit en del med tjejerna. Han hade även en del att snacka om med Peters kusin Tomas. Kort sagt en hellyckad helg.

Vi kom upp på torsdageftermiddag och den gick åt till att boa in oss i stugan och packa upp, hälsa på alla och bara umgås.
Fredag var det påskroligt vid skolan. Det innebar tipsrunda, trekamper av alla slag, fiskedamm för barnen, ansiktsmålning till barnen m m. Jag hade utmanat Lina (Peters syster), alla utom Irma och min mamma var med från vår familj i trekampen. En massa hejande och psykningar pågick under dagen. Sen var det prisutdelning av alla slag där också. Jag hade lyckats komma tvåa i ungdomsklassen men gav bort den till en ungdom. Tyvärr kom inte tredjepristagaren till cermonin så jag fick ett påskägg fullt med godis. Strax efter fick mamma ett gigantiskt påskägg då hon var ensam vinnare av tipsrundan. En av Peters kusiner kom två i vuxenklassen och vann även han ett påskägg. Det fanns godis kan jag lova. Huja! (allt är inte uppätet än)


Fika vid Nilles på vägen upp till Kangos.


Husse och Igor mys i sängen.


Thea målad.


Här andra sidan.


Thea och faster Lina


Tjejerna går tipsrundan.


Elis efter bobracet.


Morfar kom som god tvåa i denna gren.

Påskägget mamma vann.

Peter grillar hamburgare ute på gården, fast egentligen är det pappa som gör det.

Jag och Elis hade tänkt vara med på ett skidlopp på lördagen. Vi skulle bli bussade till start och sen åka 1,2 mil. Båda var helladdade men det visade sig att bussen redan gått då vi kom fram till skolan. Något snopna blev vi. Med skidor i händerna och kroppen uppvärmd bestämde vi oss att ta elljusspåret i stället. Det är lite mera backigt men Elis hade bestämt sig för att åka en mil. Så vi skridrade i tre timmar och fick i hop ungefär en mil. Ganska trötta och hungriga kom vi tillbaka till hamburgarlunch. Mums!

Söndag åkte Peter, pappa, Thea och Elis till Yllä. Där finns en stor skidbacke. Peters kusiner åkte också med. Hela dagen var de där och åkte. Glada, nöjda och trötta kom de hem vid 19-tiden. Jag och Irma var trötta och slitna så vi var kvar "hemma" tillsammans med mamma. Solen sken på oss och vi hade en lugn och mysig dag ute. Jag tog en promenad med Igor på isen, riktigt härligt i solskent.


 Morgonen börjades med madrassåkning och skidor på gården.

 
Här åker Irma snowbord på sin bilbarnstol. Inspirerad av de stora "barnen".


Mamma sov i solen och Irma lekte i snön.


Här sjunger hon och showar.


Jag och Irma tog en promenad till elljusspåret med Igor och pratade. Mest Irma då!


Det sista vi gjorde innan vi åkte hem på måndag var att steka palt och grilla hamburgare. Mätta och nöjda startade vi resan hem mot Piteå.


RSS 2.0