Höstlov fast ändå inte

Mina stackars barn som inte fått något riktigt höstlov utan fått vara på fritte några dagar. De är inte allt för nöjda med det. Irma hon vill till dagis så hon undrade igår varför hon skulle vara hemma med morfar och mormor men jag vet att de hade det hur mysigt som helst. Skönt med lite vila för henne som är igång hela tiden.

Elis hade tur den killen. Han fick åka med en kompis till Kåbdalis och åka slalom. Yes ni ser rätt. De har öppnat den backen. Full av glädje kom han hem och hade en hel del att berätta. Tack snälla Roger för att han fick följa med er.

Thea hon tog chansen och åkte med morfar och mormor igår. Lite roligare tyckte hon det var än vara hemma med mig som bara pluggar. Peter är också hemma men han jobbar så vi är inga roliga föräldrar direkt. 

I helgen har jag tänkt, om kroppen är med på det, göra en massa skoj. Då är tentan avklarade och vi har inte börjat på något nytt. Jihaa.

Då kan det bli lite mera bilder och kanske mer att skriva om också. Just nu är livet rätt enahanda. PLUGG! 

Älgjakt med maken

Meningen med helgen var att vi skulle vara tillsammans och att jag skulle följa med ut i älgskogen. Jag är en konstig filur kanske som tycker det är en väldigt trevlig sysselsättning.

Kan ju kanske bero på att jag har rätt tur de gånger jag följer med. Som idag. Inte långt in på första passet kommer det tre djur inom synhåll. Tyvärr stora, då det bara är kalvar kvar att skjuta men ändå. Jag fick se dem. Då vi var på väg ut på nästa pass såg vi en stor och sen sköts det en kalv. Mamman till kalven kom sen och sökte sympati hos mig och maken. Vi hade inte så mycket av den vara utan var nöjda över "fångsten".

Bästa tänkbara väder har vi haft. Bara -1 då vi åkte ut på morgonen, lätt ymmnigt snöfall och hög klar luft. Total upplevelsen är fantastisk. Vacker natur, trevligt folk och spänning.  Till sommaren borde jag få till uppskjutningen så jag också kan gå med bössa.

Thea och Elis är just nu vid Eliasgrottan och kollar läget med farmor och Lasse. De såg ut att njuta av sin dag de också.


Kanske inte den vackraste vyn men helheten är så mycket bättre än bilden kan förmedla.

Peter väntar på att få skjuta.


Bytet...

Nu dras hon hem till slakthuset.

Jag och maken trodde att det var lunchvila nu så jag åkte hem och rastade hunden medans de skulle hänga djuret. Fast då hade de tydligen en älg på G som de skulle försöka skjuta innan lunch så jag blev snuvad på det passet. Hoppas bara det blir mer på eftermiddagen.

 


Middagsdejt med maken

Efter att jag fört barnen till respektive barnvakt och handlat kom jag hem till ett tomt och tyst hem. Maken hade tagit omvägen förbi sin mor och pussat på våra barn och även levererat en del matrial för deras helgaktivitet som jag hoppas kunna visa upp lite senare.

Jag tog en rasttur med hunden och medans hann maken hem och börja med våran delikata middag. Same prociduer as last time. Stekt lax och god sallad med vitlökstillbehör.


Middagen redo. Bara sätta sig och njuta


Färggrann och smaklig middag med ett glas vitt.

Tyst och stilla avnjöt vi maten. Pratade till punkt och hade en del viktiga saker att fundera på.

Då allt var avdukat och bortplockat satte vi oss vid den bärbara datorn och FB:) sen var det Skavland på TV.

För en stund sedan fixade Igor lite spännig till huset och smet in till grannen. Vilket herrans hundliv det blev. Få se om grannsämjan pallar det:)

Nu ropar sängen, för imorgon är det älgjakt som gäller. Revelj 06.00. Jag hoppas på många djur i rörelse och helst ska det eka ett skott eller två.

Vacker vinterdag

Fortsatt snorigt i min näsa och sängläge. Lite lur på baconinfluensan blir jag ialla fall.

Men det hjälper ju inte, världen fortsätter rulla. Barnen ska på skolan och dagis och lillhunden ska ut. Efter jag lämnat Irma på dagis åkte jag till en åker och släppte ysterkillen. Som en lite kängeru sprang han runt, runt.

Synd jag inte orkad mer än 20 min men det är i alla fall bättre än inget. Lite sköna bilder tog jag medans jag gick.

 

 

 


Världens bästa ställe att bo på

Ja så känner jag det verkligen. Varje dag också faktiskt men extra mycket idag. Snön har trillat och det är plötslitgt ljust ute, igen. Barnen har varit helt exalterade på morgonen. Jag vet inte när de var så snabba en morgon som denna. Gick ut en timme innan taxin kom för att leka i snön. Värmer i hösten.

Själv är jag både varm och kall. Har blivit förkyld, inte flunsan är för pigg för den men ändå så passa sjuk att jag är hemma. Var på skolan igår men det var en ren plåga.

Thea komenterade min röda näsa med att;  Hon aldrig hade sett någon med SÅÅ röd näsa och att hon trodde det bara var i teckande filmer som det förekom. Då förstår ni hur röd den var.

På tal om Thea var hon med i Nord Nytt igår. De hade ett reportage om Sikfors skolan och byn. Blir stolt över våran by och vad den företar sig. Här sitter det verkligen inte fast.

Kolla klippet från Nord Nytt. Thea är med i bild på flera ställen. Go tjejen.
http://svtplay.se/v/1735196/nordnytt/friskolan_-_sikfors_raddning?sb,k103334,1,f,-1

Helga vilodagen

Kanske inte riktigt...men ambitionen var i alla fall att inte göra så mycket idag. Vi åt en sen och rejäl frukost och sen kröp jag och barnen tillbaka i storsängen. Irma såg Nicke Nyfiken och jag läste de sista två kapitlen av "Harry Potter och dödsrelikerna". Nu vet vi inte riktigt vad vi ska läsa. Harry har varit en del av vårat liv i ett år så vi slog ihop boken med sorg och saknad.

För att längtan inte ska bli så stor har jag bestämt mig för att låna Potter böckerna på biblioteket men på engelska. Förena nytta med nöje. 

Sen gick vi ut och eldade. Lagade till lunch vid grillen och mös en hel del. Thea fick kompisar så de drog in hela bunten även Elis och Irma var med dem. Då alla var upptagna med annat såg jag min chans...PLUGGA.

Riktigt vilodag blev det inte fast jag tycker i och för sig inte att studerandet är jobbigt. Nu hägrar mat. Mustig älggryta med hemgjort potatismos. Jammi!

Känner mig mer än nöjd över dagen

Dagen började med busiga fredagsbarn. Regn som öste ner och lite planer för stortjejen:)

Efter jag kört Irma till dagis tog jag och Iggo en kort promiss innan jag satte mig i köket med skoljobb. Inspirerande och jag riktigt längtade efter dessa fokuserade timmar. Vid 10 klev Emme upp och jag satte henne i skoljobb också. Vi läser samma sjukdomar just nu så lite gemensamt plugg:) fick vi till i några timmar. Sen var det lunch.

Efter lunchen åkte vi in till Öjebyn så hon fick göra stallet och medans hon var där passade jag på att gå på apoterket och köpa mediciner och nya tandborstar till barnen. Sen var jag till biblioteket som jag varit på väg till i flera månader för att låna böcker på engelska till Thea. De sålde något som heter Läsdagboken som jag köpte, en var åt Thea och Elis. Hoppas de blir mer inspirerade att läsa nu:) Som om Thea skulle behöva den draghjälpen som redan nu läser oss ur hus och hem.

Sen körde jag Emme till Peter på jobbet så hon kunde plugga ändå mera innan hon skulle på praktiken. Vilken effektivitet vi har uppvisat idag.

Direkt från stan till dagis för att hämta barnen på skolan och dagis. Äntligen FREDAG. Jag har pluggat massor sen jag kom hem och barnen har lekt och sett TV.

Vi hade siktet inställt på IDOL men jag fattar inte vad som händer för efter ett par låtar stänger vi av och läser Harry Potter. Ingen av oss orkar sluta, läsa alltså. Ikväll var det Elis som satte stopp då han somnade i min famn i soffan. Myspojk. Någon timme innan hade Irma somnat i min famn medans jag läste.

Igår var en mindre effektiv dag eller på sitt sätt var den väl effektiv. Jag var till tandläkaren och sen passade jag på att klippa mig. Yes, bara ett och ett halvt år sen sist. Samma frisyr som då, för er som vet hur jag såg ut då.

På vägen hem från stan stannade jag på en skogsväg och gick ut med dogen. Kanon härligt ställe och vilken dag.


Igor killen


Bilderna gör inte naturen rättvis. Det var så fantastiskt vackert.

Idag har jag även tränat med Igor en del. Inne, men han visar prov på att han inte är helt obildbar i alla fall. (kan ju vara matte och husse som är slöa också:)

Sammanfattningsvis en helt underbar dag idag.




Fy skäms på mig:)

Dagarna springer iväg och jag hinner inte riktigt med. Upp före f-n och hemma sent. Lägga barnen och har jag tur orkar jag plugga.

Skolan tar definitivt mer tid än jag har. Igår satt jag till 23 med datorn för att få till en uppgift som jag var tvungen kunna till provet i Word som var idag. Tur att jag gjorde det och inte gav mig föränn jag fattade vad jag gjorde. Kändes väl ok, provet alltså.

Annars har jag det lyxigt, tack vare mamma. Kom hem till mat och barnen var hämtade från skolan och fritte. Igår kom jag också hem till middag, då var det maken som servade mig. 

Just tisdagar är en stressig dag. Jag slutar 15.30 hemma 16.30 och behöver åka till fotbollsträningen redan 17. Hemma först 20.00 och ska då duscha och läsa för de större barnen. Klagar inte det är roligt att vara på fotbollsträning igen. Har saknat det massor. Nu får jag dela med mig av mina erfarenheter istället då jag inte klarar av att spela.

Nu väntar två dagar med självstudier. Imorgon går halva dagen åt till tandläkare och ärenden på stan. Sen har jag bolagstämma på kvällen. Kanske finns det en stund för plugg på em. Vi har snart prov igen och behöver organisera upp allt i hjärnan:)

Vi ska träffas flera från klassen på måndag och plugga. Det blir perfekt. Både läsa och prata är min grej. Ska också se till att ta mig en timme eller tre i helgen.

Helgen som var hade vi det mysigt men jag saknade maken som varit borta från måndag till söndagkväll. En efterlängtad familjemedlem som kom hem.

Fredag fick vi övernattningsgäst. Barnens kusin kom och sov över. Irma och Wilmer lekte som galningar hela kvällen och även hela lördag förmiddag. Sen åkte vi till stan och lämnade igen honom och Irma stannade hos honom en stund medans jag och Thea gick själva på stan.

Vi fick en egen stund på stan under lördagen. ( Irma hos kusinen och Elis var hos mormor och morfar. Han skulle sova där.) Hon var i akut behov av lite kläder och innegymnastikskor. En ny ryggsäck fick hon också. Härligt att få rå om henne alldelens själv och att hon fick min odelade uppmärksamhet.

Hon skulle sova hos farmor som jobbade en stund denna lördag. Så jag och Thea passade på att hälsa på min morbror och moster medans vi väntade på att farmor skulle sluta jobba. På stan träffade vi några kompisar som vi lunchade med och sen fick Irma och åka och lekta där medans vi väntade på farmor.

Söndag var Irma bjuden på kalas. Så vi roade oss mest med att vänta 


En helt vanlig vecka

Som alla andra veckor är denna helfull.

Sitter och pluggar idag och Irma är på dagis igen efter flera dagar hemma. Både att hon varit ledig också har hon haft en massa sår kring munnen så jag trodde kunde vara svinkoppor. Som tur var det inte det.

Vi hinner inte göra så många saker under veckorna utan det blir bara måsten hela tiden. Ska ta igen det i helgen tänkte jag.


IKEA

Idag har jag, Thea, Irma, Syrran, Lydia och mamma tagit storbilen till Haparanda för en efterlängtad dag (för mig) på IKEA. Tänka att denna affär kan göra mig så lycklig och "shoppig":)

Kom hem med en hel del grejer. Tyvärr rymdes inte bokhyllerna som barnen skulle behövt men det blir ett projekt för mig och maken. Antingen tar vi släp eller så rymms bara två personer i bilen. Annars blev det lampor, mattor och för första gången, på sant, servetter, plus mycket mer.

För mig en suveränt härlig dag. Thea var också nöjd. Ledigt från skolan och IKEA. Hon är lika kär i affären som jag. Verkar det som.


Fikapaus på vägen upp


Lejonprinssesan

Väl hemma har jag dammsugit och lagt ut mattorna. Satte precis gubben på att montera fast Elis nya taklampa.


Flickorna i stallet

För två helger sen var Thea och Irma med Emelie i stallet och fick rida på hästen Tomos.


Thea och Emelie. Thea travade ett par varv runt på träningsplanen


Irma red också en liten stund.

Då det var dags att gå in fick Irma leda storhästen. Tur han är en snäll kille.


Syster och systerdotter här

Igår kom min älskade syster upp till Piteå. Med sig hade hon min allra bästa systerdotter. Dagen igår var hektisk för mig så det var först efter jag nattat barnen som vi fick en chans att pratas vid.

Idag har vi stängt in oss i bagarstugan med moster Birgit. Både tunnbröd och mjukkaka har vi hunnit med att baka. Planen var tunnbröd men vi var klar så tidigt därför startade vi en mjukkaks deg också. Elis hann komma hem och vara med på mjukkaks baket. Vilken kille. Sopade först golvet för att det skulle vara fint...mormor upp idagen. Sen tog han tag i kaveln och bakade ut ett gäng med kakor.

Irma har fått hänga med oss i stugan hela dagen och varit duktig med degen. Många kakor blev det som hon bakade.


Irmas konstverk som faktiskt senare blev ett tunnbröd


Lydias perfekta ämne.


Kampen om den perfekta degen...Elis ser och lär:)


Här är det fullt ös med mjukkaksbak. Elis kämpar på. Fina kakor fick han till älsklings prinsen


Packning av bröden efter fullgjord dag.

Mormor/mamma bjöd på palt till middag.Super skönt slippa ställa sig och laga mat efter en heldag i bagarstugan.


Irma klädde "upp" sig i spiderman dräkten och sen fick Lydia fota henne. Läcker böna.


RSS 2.0