Kalas lördag på många sätt

För Elis började dagen som ett kalas. Då vi öppnade jultidningspaketet låg hans premie i den. Vilken lycka för killen som väntat och väntat på att den ska komma.


En ny radio/ cd med DVD funktion.

Det var svårt för honom att focusera, så vi kunde packa upp böckerna i högar och kolla vem som beställt vad. Men tillslut var vi färdiga och han och Peter kunde gå upp och installera den. Gissa om det har setts på film idag för förutom DVD fick han två filmer om Narnia.

Direkt efter lunch åkte vi till stan och handlade present till barnens kusin som har fyllt 4 år i veckan. Sen var det kalas som gällde. Barnkalas är upplyftande:)

Nu ska vi röja här hemma....välbehövligt.


Thea hade beställt en trolleribok som hon genast började studera. Det blir en del trick här framöver.


Här har hon trollat sig kortare:)


Irma ska också försöka trolla för mig.


Barnstark fredagkväll

Här är det full rulle. Inte bara tre av våra egna utan vi har fått två till att husera en stund. Skratten och fötternas spring ljuder i huset. Härlig härligt.

Jag har varit till Luleå på skolan en snabb sväng på fm och skrivit prov. Lite oförberedd men tror det gick ganska bra ändå. Skönt nu är det bara 5 prov kvar innan jul. Phu det känns mycket. Det är bara att hugga in och studera vidare.

Helgen är högst oplanerad. Det enda som är inbokat är barnens kusin som har kalas imorgon. 4 hela år blir han. Usch vad tiden går.


Pizzamiddagen

Idag hade vi riktigt lyxig fredagsmiddag. PIZZA,  vet inte när vi åt något sådant sist. Uppskattat av barnen vill jag lova.

 


Fam Hallerskog på besök

Jag är inte så snabb med uppdateringen nu för tiden. Kan ju bero på att vårat liv är ganska inrutat under veckorna. Jag har långa skoldagar och det medför att barnen blir länge på fritte och dagis. På kvällarna hinner vi inte göra mer än äta och läxor, känns det som.

Men i söndags hade jag min kusin här med sin familj. Vi gjorde en heldag tillsammans, det var kul då vi träffas allt för sällan. De kom redan vi 11 och vi började med fika och sen tog vi en promenad så deras snyggkille kunde somna i vagnen. Jag tog flickorna och vilda Igor med mig. 


Isak åt lite innan vi högg in på Theas nybakade sockerkaka.

Efter en uppfriskande promenad gräddade jag våfflor till hela bunten. Super gott tyckte jag och även de andra upplevde jag var nöjda med lunchen.

 
Go våfflorna

Medans jag, Malin, Thea, Irma och Isak var ute på promenad hjälpte Lars oss med att få igång Elis taklampa som varit bråkig och inte velat lysa men nu lyser den. Jippi! Tack Lars.


Irma leker i Theas rum med hästarna och barbidockorna


Isak och Thea myser tillsammans en långstund.


Äntligen helg

Det har varit en lång vecka känns det som. Idag har jag självstudier hemma. Väldigt skönt slippa åka de 5 milen till Luleå. Får rätt så mycket gjort hemma fast lite dras jag till "nytto" saker också.

Idag har egentligen den enda nyttosaken varit att jag tog mej en sparktur med Igor i 40 min. Super härligt. Lite "bit" i kinderna men annars otroligt skön luft.

Ikväll ska vi bara ha fredagsmys också kommer svägerskan med bihang förbi. Det blir kul. Vi har inte hunnit träffats så mycket i höst. Jag har mest suttit med näsan i skolböckerna. Därför extra kul att vi ska ses i kväll.

Förhoppningsvis bjuder inte helgen på några stora händelser. Jag känner mig väldigt trött just nu. Fast jag vet att blir vi inviterade vill/ kan jag inte säga nej och det blir jätte trevligt. Så mitt i allt kanske VI ställer till med något:) Lite oberäknerliga är jag och maken allt. Ganska kul att inte alltid ha planerat saker.

Nähä nu är det bara att dyka ner i böckerna igen.

Bilder från Allhelgona Helgen och lite annat


En häxa och liemannen på väg ut på"bus eller godis". Huuuuu...


En häxa och en "ond trollkarl":-)


Irma gräddar plättar


Också dukade hon till alla


Jag och Irma pysslar. Fäster mosaik


Tiden räcket inte till

Jag har en del bilder på vad vi gjort den sista veckan men har inte lyckats få in dem i datorn. Ska försöka i veckan och göra en ordentlig uppdatering.

I helgen har barnen varit ute i snön en hel del. Jag har stökat på inne. Skruvat ihop bokhyllor till barnens rum, flyttat på lite grejer och plockat rent allmänt.

Efter jag kört Emelie till hästen/ hem till mamma tog jag och Irma fram mosaik och lim som vi fäste på IKEA tavelramar som är träfärgade i vanliga fall men som jag målat vita för flera månader sedan. Irma målade glasunderlägg som följde med i "kittet" från panduro, dessa ska vi någon dag i veckan fästa mosaik i. Det var en super mysig stund för oss vid köksbordet. Elis, han gjorde annat, var inte alls sugen på att pyssla och Thea var och badade med Lovisa.

Lördagkväll var jag och Peter på 40-års fest. Riktigt trevlig träffa lite folk och många av det gänget vi var med i början av våran tid tillsammans. Synd bara att jag är så trött för det blev hemgång före 24 men har hört att de slutade "parta" vid 01 så vi missade inte så mycket.

Det var ganska lagom att åka hem då vi gjord också för Emelies skull som var barnvakt den kvällen. Det hade gått jättebra för dem alla. Skönt att veta till en annan gång om det skulle knipa. Nu är vi inte uppställda vad det gäller barnvakt utan det var stor, fin tjejen som erbjöd sig. Mina fyra härliga barn.

Veckorna har rullat på hejdlöst fort. Jag hade en stortenta för 2 veckor sedan som har tagit all min tid. Massor av plugg har det blivit. Allt är så himla intressant så jag lider verkligen inte av att sitta med skoljobbet. Vad som har varit mindre kul sista två veckorna är att min kropp har visat upp sin sämsta sida och jag har fått kämpa varje dag för att orka. Tur jag har min stöttande, förstående make här bredvid mig. Jag skulle inte klara mig utan honom en sekund. Fast han fysiskt kan vara långt borta är han bara ett telefonsamtal bort och kan peppa mig att orka. Jag valde verkligen rätt den gången för 15 år sedan.  

RSS 2.0