Aquaria - vatten museum

Dagens utflykt började med att vi hoppade av tunnelbanan vid gamla stan för jag var så sugen att gå genom och insupa atmosfären. Det var sååå länge sedan jag var där och njöt av de gamla byggnaderna och trånga gatorna. Vi passade på att gå in i Storkyrkan då vi ändå var i närheten. Elis tyckte vi bara skulle öppna dörren, för se en kyrka var ju inget kul. Det är så kul med honom för han blev helt uppslukad och var hel nöjd över att vi gick in dit. Vi tände ett ljus för någon som gått bort. Både Thea och Elis tände för Peters gammelfarbror Jonne. Vi tittade också på statyn över St Göran och draken. Då vi kom hem slog jag upp på google om dem så vi kunde läsa legenden om St Göran. Både Thea och Elis var lika uppslukade av berättelsen. Härliga ungar jag har. Puss på er.


Förväntansfulla och på väg.

Dagens äventyr skulle bli ett besök på Medeltids musset. Tyvärr var det under reparation så vi fick snabbt ombestämma äventyr.

Min syster som redan innan hade ett sug efter vatten museet ville att vi skulle åka dit. Vilken tur......Det var en lärorik dag där. Till att börja med gick vi till toaletten. För att göra det fick vi gå genom hela museet och då tyckte de större barnen att de redan sett museet. Men som de besvärliga föräldrar vi är sa vi att nu är det bara att njuta.

Flera gånger gick vi fram och tillbaka. De provade olika saker varje gång eller upptäckte nya djur. Då orken började tryta tog vi en paus i cafét. Där slog, enligt Elis, den stora orättvisan till. De andra fick grädde till sina plättar men han kunde inte eftersom de inte hade laktosfri. Som tur var kunde jag avleda honom med ett köp av en känsel sten. Rolig grej som säger hur du mår genom att visa olika färger. Just nu sitter alla här i köket och testar.


I väntan på maten.


Thea och Irma på väg ner i kloakerna för att se hur äckligt det är där.


Sjöstjärna och en fisk av något slag


Hajar

Just som jag i alla fall tänkte att nu kan vi det här nosade syrran upp killen som matar djuren. Vilken lycka för oss alla att få följa med honom runt och se fiskarna bli matade och att han berättade om varje fisk han gav mat. Det var JÄTTE intressant och gav oss alla en annan dimension på hela besöket.


Irma vilja sitta som "matarkillen".


Det slutade med att Irma norpade åt sig en räkbit och matade fiskarna. Det FICK man ju inte göra. Han var duktig på att berätta och även på att få barnen att förstå vad som var ok och inte ok utan att vara hård i rösten. 

Då matningen var färdig var vi också färdiga på aquaria. Buss och tunnelbana förde oss hem till bromma.


30 sekunder innan vi skulle stiga av tunnelbanan somnade Irma.  

Hon vaknade direkt och har nu badat med sin nya badanka. Ett trött gäng är här och ska fira Lydia på födelsedagen.

Kommentarer
Postat av: Faster Ida

Vilka härliga dagar ni har! Längtar efter er, nu har ni vart borta såååå länge.



Kram kram



ps. hälsa GRATTIS till Lydde från oss

2009-03-31 @ 20:39:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0